• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/kurir.rs

28.07.2019

09:15

PATRIJARH PAVLE BIO JE ZA PODELU KOSOVA?! Bivši poglavar SPC otkrio VELIKU TAJNU Dobrici Ćosiću!

Vesti

PATRIJARH PAVLE BIO JE ZA PODELU KOSOVA?! Bivši poglavar SPC otkrio VELIKU TAJNU Dobrici Ćosiću!

Podeli vest

Patrijarh Pavle podržavao je podelu Kosova i Metohije, zapisao je Dobrica Ćosić, bivši predsednik SRJ, u svojoj knjizi ''U tuđem veku 2'', koji predstavlja njegove zapise, vrstu dnevnika

Ćosić je u knjizi, za koju je tražio da bude objavljena posle njegove smrti, prepričao svoj razgovor s patrijarhom Pavlom iz septembra 2004.

Kako je naveo, on je patrijarhu izložio svoj predlog za životnu koegzistenciju albanskog i srpskog naroda i tek pošto je čuo predlog o hilandarizaciji srpskih manastira, patrijarh se ''saglasio sa teritorijalnom podelom KIM''

- Skoro će dve godine od poslednjeg razgovora s patrijarhom. Juče me pozvao da dođem u Patrijaršiju u 11 sati. Patrijarhov šef kabineta, uvek ljubazan i ozbiljan Momir Lečić, sačekao me na stepeništu Patrijaršije. Tu zvaničnost potvrdio je patrijarh, koji me je sačekao stojeći na sredini svog kabineta - navodi se knjizi.

- Pitao me je da li sam saglasan sa stavom Crkve o neizlasku Srba na izbore za ''kosovski parlament''. Rekao sam da sam i ja savetovao Srbe da ne idu na izbore, jer su robovi i logoraši. Besmisleno je da logoraši biraju kandidate za komandante svojih logora - navodi se.

TAJNI SPISI PATRIJARHA PAVLA! Evo kakva će biti sudbina SRPSKOG NARODA, KOSOVA I RUSIJE!

- Onda sam mu izložio predlog za životnu koegzistenciju albanskog i srpskog naroda. Pažljivo me slušao i tek kada sam mu izložio predlog o hilandarizaciji sprskih manastira i našem demografskom padu, on se saglasio sa teritorijalnom podelom Kosova i Metohije. I on je ubeđen da Šiptari i Srbi ne mogu da žive zajedno, niti veruje u ideju pomirenja sadašnjih naraštaja - navedeno je. 

Ćosić navodi da su demografske činjenice bile za patrijarha glavni argument da od južne srpske pokrajine spase bilo šta.

- Te katastrofalne demografske činjenice bile su za patrijarha Pavla glavni argument da se od (tzv.) Kosova nešto spase jer za rat nismo spremni, niti za (tzv.) Kosovo treba ratovati. Njegovo mirenje s mojim predlogom smatram dokazom da su Srbi u duhu izgubili (tzv.) Kosovo - zapisao je Ćosić i dodao da je poglavara SPC podsetio da Crkva nije ništa uradila na organizovanju međunarodnog skupa o univerzalnim, hrišćanskim vrednostima pravoslavne i srpske duhovne baštine na KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 4 godine

Nemoj lagati narod sns ovac patrijah nikada nije bio za podelu kosova, pripremate teren preko ovoga portala kao sto i ovo moje necete objaviti

Dule

pre 4 godine

Добрица Ћосић је био митоман, његовим дневничким белешкама не треба много веровати. Тим пре што су сви учесници разговора мртви и немогуће је проверити тачност навода.

prijateljica Dobrice

pre 4 godine

Licno sam poznavala pokojnog Dobricu a upoznala sam i blagopocivseg patrijarha i znam da to nije istina. Dobrica je vise puta pisao pod uticajem politike imao svoje neke vizije koje nemaju uporiste u realnosti posto je percepcije nekog problema stvarao u svojoj glavi, puno razmisljao a nije vodio racuna odnosno isao u siru i detaljniju analizu o posledicama. Ustvari, Dobrica je romanopisac, njegove knjige tako i treba citati. Blagopocivseg patrijarha sam upoznala u jeku ratova i znam da nikad nebi pristao da se deli juzna pokrajina. On je smatrao da je to nas Jerusalim, grobnica nasih vitezova i mesto gde ima mesta za sve ljude ali ne i za neljude. Sta je time mislio, presudite sami.

Veljko

pre 4 godine

Pripremate li to teren? Da Vučić podeli KiM? Trebalo bi prvo da pročitate Ustav Srbije.

surovi

pre 4 godine

Patrijar Pavle, nek mu je laka zemlja, izjavi u jednom razgovoru "čije ovce onog i poljana" !!!!!!! ????? Iako sam ga izuzetno voleo i poštovao ova njegova izjava me je ostavila bez teksta. Tako da ...... moguće je da je to rekao Dobrici.

POLARIS

pre 4 godine

Ово је толико наивна лаж која би требала да буде у служби издаје Косова и Метохије. Патријарх Павле никада не би могао размишљати на тако калкулантски начин. Косово и Метохија се могу вратити једино оружјем, ако сад нисмо у могућности доћи ће и тај час. Највеће грешка била би потписати било какав папир. Вучићу то не би била прва грешка, проблематичан је његов его.

zoran miljkovic

pre 4 godine

КОГА ЈЕ БОЛЕЛО УВО ЗА ТО,ЈЕР ЈЕ РУГОВА ТО НУДИО МИЛОШЕВИЋУ,АЛИ РУСИ НИСУ ДАЛИ, ЕВО И САДА РУСИ ИНСИСТИРАЈУ НА РЕЗОЛУЦИЈИ 1244 КОЈА ТВРДИ ДА ЈЕ КОСОВО САСТАВНИ ДЕО ЈУГОСЛАВИЈЕ (руси то читају као Србије)КО СМЕ ДА ПОТПИШЕ НЕШТО ДРУГО, то као фора ако се ви договорите, јер се види да су руски људи БОШКО И ЈЕРЕМИЋ за НАВОДНО ОЧУВАЊЕ КОСОВА У САСТАВУ СРБИЈЕ, није него,мислим да ће ПАМЕТНИ ВУЧИЋ СВЕ ДА ИХ ИЗРАДИ и изведе овај народ из тих ГЛУПОСТИ, само ако се добије гаранција за Србе на Косову,БРАВО ПРЕДСЕДНИЧЕ ГЛАСАМ ЗА ТЕБЕ ДО КРАЈА ЖИВОТА.

ProkopijeElGrande

pre 4 godine

Jasta, i Nikola Tesla je bio za podelu KiM.

Vns

pre 4 godine

Jel to pripremate narod??? Patrijarh Pavle bio za podelu da da da baš kao i Vuk Karadžić, Nikola Tesla i Mitar Mirić.... Kažete kao i uvek...

Bojan

pre 4 godine

Sram te bilo Cosicu! Naravno da ti niko nece poverovati! Nema podele! KiM je Srbija!

Jebac

pre 4 godine

Ovu gnjidu komunističku, lažova i manipulatora najgore vrste, pljuvača po Srbima i svemu srbskom, treba izopštiti iz kompletnog života Srba i zabraniti sva njegova (ne)"dela" bez obzira o kojoj tematici se radi!!!!!!......gnjida ostaje gnjido i to se odlično vidi sa ovim nazovi razgovorom u Patrijaršiji.....koji lažov i manipulatora, neverovatno!!! U ovo mogu poverovati samo ovi snsovci kojima je tata ispravi mozak, a i srbski neprijatelji svih vrsta i boja!!! M A R Š G NJ I D O !!!!!!

posteni1

pre 4 godine

Jeste, ali malo sutra. Čuo sam da se i Tesla zalagao za podelu Kosova! Nosite se svinjoidi, izdajnici!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set