• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

14.10.2019

09:11

(FOTO) SLATKA INVESTICIJA: Kikindski pčelari otvorili pogon za proizvodnju meda

Vesti

(FOTO) SLATKA INVESTICIJA: Kikindski pčelari otvorili pogon za proizvodnju meda

Podeli vest

Udruženje pčelara "Kikinda"otvorilo je svoj proizvodni pogon za preradu meda. Zahvaljujući objektu koji zadovoljava sve sanitarno- higijenske uslove, pčelari će ubuduće biti u prilici da na jednom mestu obave kompletnu proizvodnju prilikomsezone pčelinje paše

Kikindski pčelari pokrenuli su pre pet godina inicijativu za otvaranje pogona koji je konačno realizovan i svečano pušten u rad 12. oktobra. Od investicije vredne oko 50.000 evra, dugoročno će imati koristi svi medoljupci. Osim što će pčelarima olakšati rad i unaprediti proizvodnju, benefite od proizvodnog pogona imaće i kupci koji će u narednom periodu biti u prilici da kupuju još kvalitetniji med.

Foto: V. N.

- U pogonu se nalazi linija za vrcanje meda koja će najviše pomoći pčelarimakoji nemaju uslove za proizvodnju kod kuće, zatim imamo liniju za pravljenje zimske prihrane, sušare za polen, topionicu za vosak, a ovde je i linija za pakovanje meda, tako da će pčelari na ovom mestu moći da završavaju svoje poslove -istakao je predsednik kikindskih pčelara, Saša Čolak.

Od sredstava koje je na konkursima obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i grad Kikinda, proizvodnja meda jedan je od prioritenih projekata za finansiranje u ovoj godini. U 2016. godini obezbeđeno je 10 miliona dinara, a za 2019. još 25 miliona dinara namenjenih za investicije u pčelarstvu. Pčelarstvo je grana koja tek treba da počne da se razvija u domaćem agraru, tako da se svake godine potpisuje sve više ugovora, a samo u ovoj bilo je više od sto.

Foto: V. N.

Tekst potpisa

Otvaranje pogona za proizvodnju meda Udruženja pčelara "Kikinda" upriličeno je u okviru 6. manifestacije "Kikindski pčelari Kikinđanima 2019" koja je na gradskom trgu okupila 15 poljoprivrednih gazdinstava iz Kikinde, Bečeja, Bačkog Gradišta i Rumunije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set