• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

20.11.2019

08:26

BESTIDNE ŠIPTARKE POLUGOLE ZAVIJAJU PO SRPSKIM CRKVAMA NA KOSOVU! Skandalozni spotovi iz naših svetinja NARUČENI DA PONIZE SRBE!

Vesti

BESTIDNE ŠIPTARKE POLUGOLE ZAVIJAJU PO SRPSKIM CRKVAMA NA KOSOVU! Skandalozni spotovi iz naših svetinja NARUČENI DA PONIZE SRBE!

Podeli vest

Već postaje fenomen da "estradne umetnice" sa Kosova i Metohije oskudno odevene snimaju spotove u pravoslavnim svetinjama i na taj način skrnave srpsku pravoslavnu baštinu, što prolazi bez reakcije i osude međunarodnih institucija

Albanska pevačica sa švajcarskim državljanstvom Aljbana Azizi upravo je šokirala srpsku javnost time što je oskudno odevena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, u blizini Prištine.

Pre nje, sličan spot sa razgolićenim igračicama, još 2014. godine, napravila je albanska muzička grupa u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine na čelu sa pevačicom Erom Istrefi.

Ni za jedan "performans" nije tražena dozvola od SPC, već je sve rađeno samoinicijativno i bez osude međunarodnih institucija.

- Kada je reč o najnovijoj uvredi ili pokušaju desakralizacije Crkve Svetog Nikole, pretpostavljam da iza svega stoji neko ko "brine" o takvim stvarima i ko je verovatno naručio ovakvu pesmu i ovakav spot - kaže istoričar Miloš Ković za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ovo je najbolji dokaz šta čeka naš narod i svetinje na KiM ukoliko dozvolimo otcepljenje Kosova od Republike Srbije:

- Za one kojima ni ovo nije dovoljno, treba im preporučiti da odu u Republiku Albaniju i da vide da li je išta ostalo od kulturnih spomenika srpskog naroda u severnoj Albaniji, pre svega u okolini grada Skadra i da li tamo uopšte ima ostataka srpske nacionalne manjine.

RAZVRATNA ŠIPTARKA OSKRNAVILA SRPSKU SVETINJU! Polugola pevačica snimila spot u Crkvi Svetog Nikole! (VIDEO)

Ković napominje da nije jasno zbog čega niko u civilizovanom svetu još nije osudio ove događaje. On se pita da li bi se ćutalo ukoliko bi se slične stvari radile u džamijama ili katoličkim katedralama.

- Ponavlja se politika dvostrukih standarda i danas se, kao i pre trideset godina, Srbi tretiraju kao ljudi drugog reda u globalnim svetskim medijima. Ono što je dozvoljeno Albancima, Bošnjacima, Hrvatima, Crnogorcima - to Srbima nije dozvoljeno. I to je ono što je nepodnošljivo za Srbe - komentariše Ković, dodajući da sve ovo vodi ka stvaranju "velike Albanije".

Prema njegovim rečima, Zapad računa na pripajanje Kosova "velikoj Albaniji".

- To radi NATO u ovom trenutku, ali se ne dozvoljava ujedinjenje Srba iz Republike Srpske i Srbije. Srpske žrtve su nepostojeće. Srpski kulturni spomenici su nepostojeći, sa izuzetkom nekoliko najvećih, onih naših koji su pod zaštitom Uneska i koji se jednostavno ne mogu sakriti. Zato moramo budno da pratimo šta se sa njima događa - ističe sagovornik Sputnjika.

Ove događaje je do sad osudila samo Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska, kao i Srpska lista koja je istakla da je spot Aljbane Azizi nastavak skrnavljenja svetinja i objekata Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i apelovala na međunarodnu zajednicu da najodlučnije stane u zaštitu srpskih bogomolja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

A gde jadne da snimaju spot. Pa šta imaju na Kosovu a da je njihovo? Gde god zagrebeš izleti srpsko.

Miodrag

pre 4 godine

Meni se svidja spot. Možda i nije provokacija albanija je nekad cela bila hrišćanska. Uz sve to moram reci da su obe pevačice veoma lepe,lepo im pristaju crkve.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set