• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

18.11.2019

07:59

RAZVRATNA ŠIPTARKA OSKRNAVILA SRPSKU SVETINJU! Polugola pevačica snimila spot u Crkvi Svetog Nikole! (VIDEO)

Društvo

RAZVRATNA ŠIPTARKA OSKRNAVILA SRPSKU SVETINJU! Polugola pevačica snimila spot u Crkvi Svetog Nikole! (VIDEO)

Podeli vest

Još jedan skandalozni spot u čije je svrhe korišćena srpska svetinja - bez pitanja

Pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom, Albana Azizi, još je jedna koja je zgrozila javnost time što je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Krajem oktobra, a povodom snimanja svog novog spota, u hram je stiglaAlbanka rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu, a odlučila je da se obnaži baš u ovoj pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je hram tokom cele godine bio izložen raznim napadima.

Protivno svim zakonima, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čini većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila nemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa. Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je reč o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

Foto: Printscreen

Pevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja, pred očima Srba koji žive u Novom Brdu. Još interesantnije je da Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, pa se postavlja pitanje zbog čega tamošnja vlast ne reaguje ako ovaj hram prisvaja? 

Sličnu stvar učinila je pre pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija Raško-prizrenska i osudila pevačicu.

- Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK - rečeno je tada iz Eparhje na performans Albanke.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nadvladani

pre 4 godine

Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale, nego i izbrisale sa lica zemlje a napravili su grešku i dozvolili da to vizantijsko zlo, podele i mržnje, ostane posle njih u SPC i Rusiji…

Krajinamen

pre 4 godine

Ka Rimu da uputis ovaj komentar...militantizam ove grane hriscanstva je taj koji je doveo do podele ne samo oko spora o gledistu na sveto trojstvo vec na prvom mestu je rec ko ce biti "glavni" u hriscanskom svetu

Marcco

pre 4 godine

Kako da ne. Na bliskom istoku se rodilo hrisčanstvo o onda neki u RImu (što je tada bila druga strana sveta), počeli ovim prvima da sole pamet. Katoličanstvo je reformisano hrisčanstvo, ortodoksno je originalno. Zar je teško zaključiti ko je tu podelio crkvu, da ne pominjem da su katolički krstaši, u svojim pohodima na Jerusalim, onako usput pregazli Vizantiju par puta dok do te mere nije bila oslabljena da su je Muslimani dokosurili.

Duško

pre 4 godine

Sve što radi, sebi radi. Niko joj neće biti kriv kad je stigne po zasluzi.

Goran

pre 4 godine

Mq ajde, a kad ove nase to rade, a ima mali milijon spotova, onda to nije skrnavljenje,, ovo i nije neka " senzacija"

andrijana

pre 4 godine

ovo govori o njima a isto tako govori o njihovoj dojucerasnjoj veri,sta ces,najgori su ljudi oni koji menjaju veru za veceru,do juce katolici i pravoslavci a sada muslimani zato i mrze jer nemaju svoju istoriju a hoce preko tudje da naprave svet,sve sto rade platice kad tad, Bog je veliki!!!! slava presvetom Bogu

Vlado

pre 4 godine

Naravno da ovo ne podržavam, ali se nije "digla nikakva frka" kad je obnažena Karleuša snimila spot Tihi ubica u Karlovačkoj gimnaziji.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija