• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

23.11.2019

14:21

NI SVADBE NISU ŠTO SU BILE! U Srbiji su u modi STARIJE MLADE i venčanja RADNIM DANIMA!

Vesti

NI SVADBE NISU ŠTO SU BILE! U Srbiji su u modi STARIJE MLADE i venčanja RADNIM DANIMA!

Podeli vest

U sezoni svadbi, odnosno u jesen i proleće svake godine, nekoliko prokupačkih sala za veselja je prebukirano, te nije redak slučaj da se mladenci odlučuju za svadbeno veselje tokom radne nedelje

Uz to, građansko venčanje je tada mnogo jeftinije. Tako ukoliko želite da se venčate u restoranu tokom vikenda za ovu uslugu treba da se plati 9.000 dinara. U Gradskoj kući venčanje za vikend košta 1.800 dinara, a preko nedelje je svega 600 dinara. 

- Broj venčanja u godini je u proseku 200. Od tog broja polovina venčanja se obavi tokom vikenda, ostalo u radnoj nedelji - kazano nam je u Matičnoj službi u Prokuplju. 

(VIDEO) ISPLIVAO SNIMAK VELJKA RAŽNATOVIĆA! Evo šta radi MLADOŽENJA samo dan pred svadbu decenije! Istrčao je iz kuće, pa...

Neretko se građansko venčanje obavlja tokom radne nedelje, a onda sledi veselje za vikend. 

Što se tiče starosti mladenaca i tu nema nekih ekstremnih slučajeva. Trenutno se brakovi sklapaju između osoba koje imaju u proseku po 25 godina. 

- Retki su slučajevi neke velike razlike u godinama. Primetno je da u poslednje vreme više sklopljenih brakova između parova u kojima su mlade nekoliko godina starije od mladoženja - dodaju u ovoj službi.

MLADA IMALA SULUD ZAHTEV OD MLADOŽENJE Svadba je na kraju otkazana, a ono što je tražila ŠOKIRALO JE SVE

Što se tiče svadbarskih navika i one se menjaju. U želji da se bude drugačiji i da ovaj dan bude poseban, mladenci pronalaze razne načine da pokažu originalnost. Tako su se pojavili umesto cvetova za goste i bedževi sa likom mladenaca. Ipak, svi se trude da svadbena veselja prođu sa što manje troškova.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set