• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnju list

12.03.2015

08:25

ĆERKA BORISA NEMCOVA OPTUŽUJE: Putin je kriv za smrt mog oca!

Vesti

ĆERKA BORISA NEMCOVA OPTUŽUJE: Putin je kriv za smrt mog oca!

Podeli vest

Ćerka ubijeno ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova je u intervjuu za Bi-Bi-Si direktno prozvala Vladimira Putina kao odgovornog za smrt njenog oca
Tanjug


Žana Nemcova (30) ističe da je moćni ruski predsednik "politički krivac" za ubistvo, do kojeg je došlo 27. februara u večernjim satima u blizini Kremlja, preneo je hrvatski "Jutarnji list".

Nemcov je tog kobnog petka šetao u društvu atraktivne Ukrajinke kada ga je atentator smaknuo ispalivši nekoliko hitaca u njega. 

Putin je javno osudio ubistvo, naredio je i istragu, izrazio je saučešće Nemcovljevoj majci, a Kremlj je odbacio tvrdnje da ima ikakve veze s likvidacijom. 

Istraga se usredsredila na tezu da je opozicionar smaknut zbog toga što je javno osudio masakr u pariškoj redakciji Šarli ebdo pa je nedavno uhapšeno nekoliko osumnjičenih iz Čečenije, a jedan od njih je i priznao umešanost, iako su se pojavile tvrdnje da je to priznanje iznuđeno torturom. 

- Moj je otac bio najistaknutiji Putinov kritičar. Bio je najmoćniji opozicioni lider u Rusiji. Nakon njegove smrti opozicija je obezglavljena i svi su prestravljeni - izjavila je Žana Nemcova, napominjući kako se Boris Nemcov borio isključivo s Putinom, ni s kim drugim. 

- Sada više nemamo dovoljno moćnu, stručnu i iskusnu ličnost koja je u stanju da se suprotstavi vlasti - dodala je ova ugledna analitičarka na berzi, zaposlena na jednoj televiziji koja emituje poslovne vesti. 

Ona je rekla i da je istražitelji dosad uopšte nisu kontaktirali, a veruje da je razlog tome što oni nisu zainteresirani za nezavisnu istragu. 

Inače, Nemcov je tokom prošle godine policiji prijavio pretnje smrću koje je primio putem svoje Fejsbuk stranice, a tada je to povezivao sa svojim gledištima o ruskoj ulozi u ukrajinskom konfliktu. 

Pojavile su se i teze da je ubijen kako ne bi razotkrio pravu istinu o umešanosti Moskve u ratnim zbivanjima. 

Nakon prijave pretnji u junu, ruska je policija odbila da pokrene istragu. 

Žana Nemcova za Bi-Bi-Si kaže da joj još uvek nije dozvoljeno da uđe u očev stan, u kome je čuvao sve važne dokumente. 

- Nisam mogla da verujem, još uvek ne mogu da verujem... - odgovorila je na pitanje novinara Gabrijela Gejthausa o tome kako se osećala kada je čula da su joj oca ubili. 

- Ubili su mi oca, ne spavam mirno - dodala je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cole5

pre 9 godina

cik da sme da da drugaciju izjavu, zavrsila bi kao otac sa ledima na asvaltu i lokvom krvi ispod sebe, samo je zaboravila da svaki sluga amerike ima svoj rok trajanja..., koji je nekad duzi, nekad kraci sve zavisi od situacije.

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)

Nemački velikan Borusija iz Dortmunda prvi je finalista Lige šampiona! Popularni "milioneri" večeras su savladali kao gosti Pariz Sen Žermen sa 1:0 (0:0) na "Parku Prinčeva" i sa ukupnih 2:0 plasirali su se u finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, gde će im rival na londonskom "Vembliju" biti ili madridski Real ili minhenski Bajern!

07.05.2024

22:51

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija