• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs/informer.rs

25.03.2015

08:09

OVE LUDAKE TREBA ZAUSTAVITI Boko Haram ubili 50 žena i dece, oteli 400!

Vesti

OVE LUDAKE TREBA ZAUSTAVITI Boko Haram ubili 50 žena i dece, oteli 400!

Podeli vest

Pripadnici ekstremne islamističke organizacije Boko Haram kidnapovali su više od 400 žena i dece iz Damaska, kada su napuštali taj grad na severu Nigerbokoije, koji su oslobodile snage Nigera i Čada

Prema navodima stanovnika tog grada, ekstremisti su oteli 506 mladih žena i dece i da su pre nego što su otišli ubili njih pedesetak, javlja Rojters pozivajući se na tvrdnje svedoka, prenosi Tanjug.

- Ne znamo da li su i druge ubili pošto su otišlI - rekao je agenciji Rojters trgovac Sulejman Ali.

Potpukovnik Tumba Mohamed, nigerijski komandant zajedničkih snaga Nigera i Čada u Damasku, kazao je da su stanovnici prijavili da je oteto između 400 i 500 žena i dece.

Predsednik Nigerije Gudlak Džonatan izjavio je nedavno za Bi-Bi-Si da se nada da će sva teritorija koju je zauzeo Boko Haram biti vraćena u roku od meseca dana.

Nigerijska vojska je izvojevala niz pobeda u borbi sa ekstremistima. U nasilju u Nigeriji je od 2012. godine poginulo više od 15.000 ljudi.

Vojska Nigerije je saopštila da ekstremisti više ne kontrolišu urbane centre u Jobeu i Adamavi, dve od tri države na severoistoku zemlje pod kontrolom pobunjenika.

Vojska je, takođe, obećala da je uskoro biti oslobođena država Borno koja je "rodno mesto" Boko Harama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17