• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.05.2015

12:07

GORBAČOV: Ko ne dođe na paradu - ne poštuje žrtve!

Vesti

GORBAČOV: Ko ne dođe na paradu - ne poštuje žrtve!

Podeli vest

Odbijanje zapadnih lidera da prisustvuju obeležavanju Pobede nad fašizmom u Moskvi je nepoštovanje naroda bivšeg Sovjetskog Saveza, ocenio je Mihail Gorbačov

- Ignorisati mogućnost da se demonstrira odnos prema toj borbi protiv fašizma koju je vodio Sovjetski Savez predstavlja nepoštovanje prema narodima koji su imali ogromne žrtve, to je nepoštovanje prema bezgraničnoj hrabrosti - rekao je Gorbačov Interfaksu.

Po njegovim rečima, bez Rusije nije bilo moguće pobediti fašizam, i nejasno je gde bi se on zaustavio.

- Ako neki političari to ne razumeju, to je njihov problem, ali sam ubeđen da narodi u svetu to razumeju - dodao je Gorbačov.

- Postoje Amerikanci, a postoje i američke vlasti. Vlasti SAD rešavaju svoje ideološke i političke zadatke, i time se i objašnjava njihov nedolazak u Moskvu na svečanosti - rekao je bivši sovjetski lider.

On je ocenio da je nemačka kancelarka Angela Merkel odbila da dođe 9. maja u Moskvu pod jakim pritiskom Vašingtona.

Gorbačov je ocenio da nemačka kancelarka, koja će stići u Moskvu 10. maja, nije mogla u potpunosti da odbije dolazak.

- Angela Merkel nije mogla da ne dođe i ne oda poštu sovjetskom narodu u borbi protiv fašizma. Njena pozicija je dobro poznata - ona je antifašista - istakao je Gorbačov.

Angela Merkel će stići u Moskvu 10. maja, dan nakon Parade pobede, kada će razgovarati sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Ona je ranije izjavila da je, bez obzira na "duboka razilaženja, uključujući i o Ukrajini", za nju veoma važno da zajedno sa ruskim predsednikom položi venac na grob Neznanom junaku, kako bi odala poštu milionima poginulih u Drugom svetskom ratu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pavle

pre 8 godina

e Mišo, Mišo , svet maršira 4-tim Rajhom - a ti se još uvek zanosiš, glupostima !!!

tanja

pre 8 godina

Kasno se setio... E, moj Miso....nisi svestan koliko si glup

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17