• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2015

18:23

KINA Do sada spaseno samo 15 putnika iz potonulog broda (VIDEO)

Vesti

KINA Do sada spaseno samo 15 putnika iz potonulog broda (VIDEO)

Podeli vest

Sa broda koji je po olujnom vremenu potonuo u reci Jangce, u južnoj Kini, sa 458 ljudi, do sada je spaseno samo 15 putnika, objavili su državni mediji

Spasilačke ekipe nastavile su potragu za preživelima, ali da ima malo nade da je izbegnuta masovna tragedija.

Brod Dongfangžising (Istočna zvezda) potonuo je sinoć na putu iz Nanđinga u istočnoj Kini u Čongćing na jugozapadu te zemlje.

Televizija CCTV je objavila da je dugački brod plutao tri kilometara niz reku nakon što se prevrnuo u regionu Đijanli, u centralnoj kineskoj provinciji Hubei.

Tanjug

Uzrok potonuća još nije utvrđen, a kapetan i glavni inženjer broda, koji su spaseni, privedeni su na saslušanje.

AFP navodi da su obojica rekla da je brod naišao na ciklon.      

Saučešće Vučića premijeru Kine 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Vlade NR Kine Li Kećiangu povodom tragičnog brodoloma.

- Sa velikim žaljenjem smo čuli za tragičan brodolom na reci Jangce, kada su izgubljeni ljudski životi, a mnogo putnika se i dalje vodi kao nestalo. U ime Vlade i naroda Republike Srbije, kao i u moje ime, molim Vas da prenesete izraze najdubljeg saučešća porodicama koje su izgubile svoje najbliže - naveo je Vučić u saučešću.

Na brodu se nalazilo 458 ljudi - 405 kineskih putnika, pet turističkih radnika i 47 članova posade.

Pozivajući se na zvaničnika iz agencije za plovidbu Jangceom, "Hubei dejli" je objavio da su u jednoj grupi putnika, koja je putovala preko turističke agencije u Šangaju, bile osobe između 50 i 80 godina.

Kineski list piše da u spasilačkoj operaciji učestvuje oko 150 brodova, uključujući oko 100 ribarskih, kao i više od 3.000 ljudi.

Članovi porodica nekih od putnika oštro su kritikovali vlasti u Šangaju, jer im nisu objasnile šta se tačno dogodilo s brodom i njihovim bližnjima.

Grupa od oko 60 ljudi, okupila se u gradu Nandžing i sukobila sa zvaničnicima, koji su pokušavali da ih smire.

Tanjug

Oni su prvo otišli u turističku agenciju koja je organizovala putovanje, ali je ona bila zatvorena, pa se grupa premestila do zgrade lokalne vlade u Šangaju.

 Rođaci putnika kažu da su o nesreći čuli iz medija i zahtevaju dodatne informacije o onome što se dogodilo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija