• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2015

19:05

UZBUNA U NEMAČKOJ! Za vikend stiglo oko 13.000 izbeglica!

Vesti

UZBUNA U NEMAČKOJ! Za vikend stiglo oko 13.000 izbeglica!

Podeli vest

U Nemačku je ovog vikenda stiglo oko 13.000 izbeglica od kojih je najveći broj njih došao na železničku stanicu u Minhenu, procenjuju večeras mediji, navodeći da je prijem ljudi veoma dobro organizovan i da mnogi govore o Minhenu, kao svetskom "gradu sa srcem" i kapiji za Nemačku i bolju budućnost

U Minhenu se i dalje očekuje dolazak jednog broja izbeglica, a pošto su tri voza do sada preusmerena za Štutgart, Braunšvajg i Dortmund, i u tim gradovima su izbeglice danas bile glavna politička tema.

I dok su u Minhenu na izbeglice "padale bombone", dotle su u Dortumndu desničari organizovali protesti, a levičari kontra-okupljanje, prenose mediji.

Izbeglice su stigle i kancelar Angela Merkel će večeras, u znaku sukoba sa svojom "sestrinskom " partijom, bavarskom Hrišćansko-socijalnom unijom (CSU) započeti sastanak, posvećen upravo izbeglicama.

Ona je, zbog dogovora sa Mađarskom i Austirjom o prijemu izbeglica, zaradila kritiku iz CSU, odakle je poručeno da mora jasno reći kako želi da zaustavi navalu izbeglica.

Merkel će večeras sa svojim koalicionim partnerima, socijaldemokratama, razgovarati o programu za integraciju i smeštaj ljudi, koji su stigli u Nemačku, gde se procenjuje da bi do kraja godine ukupno moglo da potraži utočište oko 800.000 izbeglica, što je dvostruko više nego od "rekorda" postignutog u vreme raspada SFRJ.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija