• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.10.2015

16:51

RUSI OBJASNILI INCIDENT SA AVIONIMA SAD: Nismo hteli da ih uplašimo, već da ih legitimišemo!

Vesti

RUSI OBJASNILI INCIDENT SA AVIONIMA SAD: Nismo hteli da ih uplašimo, već da ih legitimišemo!

Podeli vest

Portparol ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov objasnio je danas da Amerikanci nemaju razloga za strah, jer Suhoj SU-30 SM koji je na nebu iznad Sirije 10. oktobra presreo njihov avion nije imao nameru da ga uplaši, već samo da ga legitimiše

- Moskva ne vidi razlog zašto su američke vazduhoplovne snage toliko zabrinute za ovaj incident - rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, ruski avion je bio u legalnoj operaciji na sirijskom nebu.

- Tog 10. oktobra SU-30SM je obezbeđivao vazdušni prostor u zoni operacija protiv Islamske državeu provinciji Alep. Pilot je na uređajima primetio prisustvo nepoznate letelice i zbog toga je doneo odluku da identifikuje stranca - poručio je Konašenkov i dodao da su dva aviona bila na udaljenosti od dva do tri kilometra.

- Nakon što je uspostavio vizuelni kontakt sa američkim avionom, SU-30SM se okrenuo i nastavio svoj zadatak - zaključio je portparol ministarstva odbrane Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Jel mu tražio i vozačku i saobraćajnu..? Ta, tako mora sve - po propisu...!? Jel imo kod sebe i trokut "prvu pomoć"E, ako je imo - ondak sve u redu....! Srećan put - kolega...

XXL

pre 8 godina

Nije lepo to što rusi rade američkim pilotima. Jednostavno ruski piloti znaju kakav stres imaju američke kolege prilikom njihovih susreta kada su avioni naoružani. Mada je malo pisano ali se ipak pojavljivale informacije kada su rusi i amerikanci imali zajedničke vojne vežbe i to obimnih razmera dva ratna vazduhoplovstva gde su svi leteli na svim borbenim avionima i upoznavali se sa tehnikom druge strane. Predlozi ruskihh pilota su se graničile ne sa hrarošću već ludilom do bojevih borbi u "dog fightu" sa potpunim naoružanjem pa i zamenom aviona da američki piloti koriste ruske borbene avione, a ruski piloti američke. Ima toga ali kod nas je malo pisano o tome ...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17