• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.11.2015

11:06

NOVA TEORIJA O PADU RUSKOG AVIONA: Ni kvar, ni raketa, nego BOMBA!

Vesti

NOVA TEORIJA O PADU RUSKOG AVIONA: Ni kvar, ni raketa, nego BOMBA!

Podeli vest

Iako su zvaničnici Rusije i Egipta već nekoliko sati po nesreći u kojoj je stradalo 224 osoba istakli da je Erbas A231-200 pao zbog tehničkog kvara, pojedinosti priču smeštaju u drugi kontekst, uz sumnje da je u letelici postojala eksplozivna naprava

 

- Podaci sa radara jasno pokazuju da je let prekinut, ali nemamo ideju zašto. Postoji mnogo terorističkih frakcija u tom delu Egipta i većina njih je povezana sa Islamskom državom. Egipćani se veoma trude da zaštite Šarm el Šeik jer bi im neki napad na to turističko mesto poptuno uništio ekonomiju. Ipak, avion je bio previsoko za raketu lansiranu sa ramena, ali on je bio 2.000 fita niže nego oboreni MH17 - navodi Dejvid Lirmaut, jedan od urednika specijalizovanog magazina Flajt global. 

Profesor Majkl Klark iz Velike Britanije ocenjuje da je bomba verovatni razlog pada aviona, više nego raketa ili mehanički kvar. 

(EKSKLUZIVNI VIDEO) OVDE JE PAO RUSKI AVION! Moskva objavila snimak mesta nesreće!
 

Kolavia: Avion je pao zbog "spoljnog faktora"


Ruski avion koji je sa 224 putnika i članova posade pao u Egiptu mogao je da obori samo spoljni faktor, saopštila je aviokompanija Kolavia. Takođe navedeno je da je repni deo aviona bio oštećen.
Ipak, u saopštenju se navodi da je kvar popravljen, kao i da je avion bio potpuno tehnički ispravan pre poletanja, uz napomenu da je rušenje letelice u takvom stanju moguće samo spoljnim faktorom, definisanim kao "fizičke ili mehaničke akcije".
Kompanija Kolavia je dodala i da je posada aviona potpuno izgubila kontrolu nad letelicom i da je ona onda počela da gubi visinu, ali je takođe navedeno da se isključuje ljudski faktor kao uzrok tragedije, jednako kao i tehnički problemi, što su zvaničnici Rusije i Egipta isticali već nekoliko sati posle nesreće. 

- Nije bilo poziva za pomoć, pa je ideja da je avion imao tehnički kvar veoma problematična. Da li postojao kvar, problem sa motorom, požar ili nešto slično, pak, u takvim situacijama je sasvim normalno i očekivano da postoji upozorenje komandi leta. Činjenice da se nešto dogodilo na 31.000 fita i da se avion raspao na dva dela, sugerišu da je bomba eksplodirala unutar letelice - rekao je Klark. 

RUSKI AVION SE RASPAO U VAZDUHU! Delovi letelice razbacani na 20 kvadratnih kilometara!

Avijatičarski ekspert je dodao da se na repnom delu aviona vidi da se oplata trupa iskrivila na spolja, što može da bude dokaz za teoriju da je avion uništila unutrašnja, a ne spoljašnja eksplozija. 

IPAK TERORIZAM?! Nemačkim pilotima savetovano da ne lete preko Sinaja, zbog mogućih terorističkih napada!

- Ipak, treba znati da je avion pao u tranzitnoj zoni, gde prolazi velika količina oružja, najviše iz Libije. Teško je reći da egipatska vlada ima ikakvu kontrolu. Opet, čini mi se da teroristi nemaju opremu dovoljnu za gađanje letelice na toj visini, sve što leti iznad 8.000 ili 9.000 fita je van dometa džihadista, a nemamo nikakvu naznaku da džihadisti imaju oružje slično raketnom sistemu BUK, koji je oborio malezijski avion u Ukrajin -, istakao je Klark. 

Printscreen/Twitter

TUGUJE CELA RUSIJA Avion sa telima poginulih sleteo na aerodom Pulkovo u Sankt Peterburgu!

Ruski mediji su preneli izjavu Natalije Trukačeve, supruge kopilota palog aviona koji je u razgovoru sa ćerkom rekao da nije zadovoljan tehničkim stanjem aviona, međutim, tehničari na aerodromu u Šarm el Šeiku su rekli da su oko pola sata proveravali ispravnost letelice.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17