• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2016

23:59

OBAMA SA PREŽIVELIMA MASAKRA U ORLANDU:  Napadi će se nastaviti, ako ne zauzdamo domaći terorizam!

Vesti

OBAMA SA PREŽIVELIMA MASAKRA U ORLANDU: Napadi će se nastaviti, ako ne zauzdamo domaći terorizam!

Podeli vest

Američki predsednik Barak Obama rekao je nakon susreta sa preživelima masovnog ubistva u Orlandu i porodicama žrtava da će se, ako SAD ne budu delovale u kontroli oružanog nasilja i domaćeg terorizma, takvi masakri nastaviti

- Ako ne budemo delovali, videćemo još ovakvih masakara jer ćemo nečinjenjem izabrati da dozvoljavamo da se oni dešavaju- rekao je Obama novinarima u Orlandu nakon susreta, prenosi Rojters.

Barak Obama i potpredsednik SAD Džozef Bajden doputovali su u Orlando na Floridi da bi iskazali podršku gradu koji se oporavlja od najvećeg masovnog ubistva u istoriji SAD. 

Portparol Bele kuće izjavio je tokom leta od Vašingtona do Orlanda da predsednik Obama smatra da „nema konkretnijeg načina da pokaže podršku Orlandu osim da ode tamo“, dodajući da predsednik „želi da pokaže da Amerikanci stoje uz građane Orlanda.“

DŽIHADISTI IZVELI NAJVEĆI MASAKR U ISTORIJI SAD: Ubica iz gej kluba je terorista Islamske države!

Predsednik se sastao sa rođacima 49 ubijenih i 53 ranjenih u klubu kada je naoružani napadač, musliman rođen u Americi, otvorio vatru na ljude koji su sa svojim prijateljima plesali uz latinoameričku muziku. 

Tročasovna opsada završena je kada je policija upala u noćni klub “Puls” i ubila napadača Omara Sadikija Matina, prenosi Glas Amerike.

ŠOKANTAN SMS PRED NAPAD TERORISTE NA GEJ KLUB: Mamice zarobljen sam u toaletu. Ubica dolazi. Umreću!

Obama i Bajden su razgovarali sa onima koji su preživeli masakr, kao i policajcima, radnicima službe hitne pomoći, medicinskim sestrama, lekarima i hirurzima koji su ukazali pomoć ranjenima.

- Predsednik razume da je simbol zemlje- izjavio je portparol Bele kuće, Džoš Ernest.

- Kada otputuje u neku zajednicu i sastane se sa porodicom koja je pretrpela užasnu tragediju, time nudi poruku saučešća i utehe u ime svih Amerikanaca- kaže Ernest.

MRZI HOMOSEKSUALCE I TUČE SVOJU ŽENU: Surovi ubica Omar Maten, u crno zavio Ameriku!

Ernest je dodao da je Obamina poseta i “snažna poruka podrške” LBGT zajednici koja je bila meta napada.

U međuvremenu, senatski Odbor za unutrašnju bezbednost zatražio je od kompanije Fejsbuk da pruži sve podatke koje ima o svim nalozima povezanim sa 29-godišnjim Matinom.

U jučerašnjem pismu, predsedavajući komiteta, Ron Džonson, izjavio je da je njegovo osoblje došlo do informacija da je Matin u nedelju postavio nekoliko statusa na Fejsbuk, uključujući i svoje zaklinjanje na lojalnost lideru Islamske države Abu Bakru Al Bagdadiju, uz poruke da SAD i Rusija treba da prestanu da bombarduju ekstremiste. 

On je, takođe, poručio da će narednih dana biti novih napada u SAD.

OTAC UBICE PROKLINJE SINA: Šokiran sam masakrom, lično bih ga uhapsio da sam znao šta smera!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
magda

pre 7 godina

Fucka se tebi za porodice nastradalih iz Ldzbt ,vama je terorizam u krvi,zato ste pobili stotine miliona neduznih,pocev od Hirosime,Nagasakija,Vijetnama,l i ll sv.rata.Nevidjeni ste licemeri i do srzi pokvareni.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija