• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2016

20:23

ANGELA MERKEL POŽURUJE BRITANCE: London da pokrene Bregzit kad izabere premijera!

Vesti

ANGELA MERKEL POŽURUJE BRITANCE: London da pokrene Bregzit kad izabere premijera!

Podeli vest

Nemačka očekuje da će Britanija, kad izabere novog premijera, aktivirati Član 50 Lisabonskog sporazuma, čime se pokreće proces izlaska iz Evropske unije, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel

Ona je u intervjuu nemačkoj televiziji ZDF takođe rekla da Britaniji neće biti dozvoljeno da po svojoj volji bira koje uslove svog članstva u Uniji želi da zadrži, a kojih želi da se reši, preneo je Rojters.

- Britanci su doneli odluku da napuste EU, a sledeći korak jeste da se aktivira Član 50, što će zvanični London učiniti tek kad dobije novog premijera- rekla je Merkelova, najmoćniji evropski lider koja će, prema oceni Rojtersa, igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućih odnosa Britanije i EU.

- Očekujem da će se to dogoditi. Svesna sam realnosti i čvrsto verujem da će proces izlaska biti pokrenut- odgovorila je Merkelova na pitanje da li misli da ima šanse da se Bregzit ostvari.

U BERLINU OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT: Evo kako se Nemačka pripremila za razvod sa Velikom Britanijom!

Britanski glasači su na referendumu 23. juna podržali izlazak iz Evropske unije, nakon čega je premijer Dejvid Kameron najavio ostavku i rekao da će na njegovom nasledniku biti da aktivira Član 50, čime će započeti dvogodišnji pregovori o razdruženju.

LIDERI EVROPSKE UNIJE ODLUČILI: Nema nikakvih povlastica za Veliku Britaniju!

Nemačka kancelarka je dodala: "Mi smo razgovarali sa britanskim zvaničnicima i jasno im dali do znanja da neće biti pregovora sa Britanijom dok ne podnesu zahtev za izlazak iz Unije, kao i da neće moći da biraju uslove za koje žele da ostanu na snazi.

Mnogi Britanci su podržali Bregzit zbog straha od nekontrolisane migracije iz ostalih članica Unije, posebno iz siromašnih članica istočne Evrope, navodi Rojters.

NOVA ČELIČNA LEJDI: Tereza Mej favorit za mesto novog premijera Velike Britanije

Na pitanje novinara da li oseća bilo kakvu odgovornost za ishod britanskog referenduma zbog svoje politike "otvorenih vrata" prema migrantima, Merkelova je ZDF-u rekla da Evropa ima odgovornost da zaštiti migrante koji beže od rata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
magda

pre 7 godina

Merkelova mnogo naseda i veruje americkim nacistima,iako zna da ce joj doci glave.Englezi se samo spasavaju od onoga sto se priprema EU,i to uz blagoslov njihove brace amera.Englezi i ameri ce se distancirati od haosa koji spremaju Evropi.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17