• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2016

22:25

ŠOJGU SKRESAO U LICE VAŠINGTONU: Amerika uništila svetski poredak na Kosovu!

Vesti

ŠOJGU SKRESAO U LICE VAŠINGTONU: Amerika uništila svetski poredak na Kosovu!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države su zajedno sa svojim zapadnim partnerima redovno uništavale temelje svetskog poretka, počevši od Bosne i Kosova do Iraka i Libije, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, odgovarajući na optužbe šefa Pentagona Eštona Kartera da Rusija potkopava osnove svetskog poretka

- Rusija je od vremena operacije SAD-NATO za razbijanje Jugoslavije svaki put upozoravala do čega će na kraju dovesti ovakve akcije - navodi Šojgu, prenosi Sputnjik.

On je naglasio da svaki put, "praveći iste greške u Iraku, Avganistanu, Libiji i drugim zemljama, američke kolege nikad ne izvlače bilo kakve zaključke“. 

Po mišljenju šefa Ministarstva odbrane, vreme je da SAD menjaju strategiju kako se ne bi "opravdavale za svoje procene, svaljujući sve na Rusiju, Kinu i druge zemlje koje imaju nezavisan pogled na svari“. 

STROGO POV. Detalji izveštaja američkih obaveštajaca! CIA upozorava: PUTIN BI RATOVAO ZA SRBIJU!

Šojgu je dodao da "ne treba mešati svetski poredak sa Amerikancima“, jer je zaštita svetskog poretka prirodna obaveza čitave međunarodne zajednice, a ne samo Pentagona. Rusija se uvek zalagala za očuvanje pravednog i višepolarnog sveta u interesima svih država.

- Što pre naše američke kolege shvate to i počnu da se menjaju, pre će se rešiti nakupljene nesuglasice. Pritom, nije reč samo o Siriji - zaključio je šef ruskog Ministarstva odbrane.

Karter u govoru na Oksfordskom univerzitetu izjavio da Rusija želi da potkopa osnove svetskog poretka. On je dodao da SAD ne traže neprijatelja u Rusiji, ali da će štititi „saveznike, osnove svetskog poretka i svetlu budućnost koju nam on obezbeđuje“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

USA svetcki poredak znaci_ Amerika pljacka i siluje svakoga kad i gde zatreba, kreira teror i zbacuje legalne vlade, unistava suverenitete i gradi bedne kolonije...kao Rim nekada. To se pokazalo zadnjih 60 godina. Sada, to je postala vec perverzna igra, jer ne samo da pljackaju one koji nisu sa njima nego i one koji su sa njima. TIIP je lep primer. Lose po Amrikance je to da su na srecu spavalu uljuljkani pljackom i rezultatima i ne primetise da im Kinezi i Rusi stadose iza ledja. Ameriku mozes svesti na razum samo oruzjem ili ih udariti po dzepu. To je sve sto su od istrebljenja Indijanaca naucili ili ce ikada nauciti. Vreme je da Satana ode odakle je i dosao...u pakao.

sudija

pre 7 godina

Sve sto oni rade pripisuju drugim. Da li oni misle da je ovo planeta debila i imbecila?\n

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Руску Федерацију у целини.

vlada

pre 7 godina

..... tačnije, svetski poredak treba zaštititi od Amerike! Tu je problem!

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija