• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.09.2016

20:21

POSLATI U NEMOGUĆU MISIJU Holandski vojnici tuže državu zbog Srebrenice!

Vesti

POSLATI U NEMOGUĆU MISIJU Holandski vojnici tuže državu zbog Srebrenice!

Podeli vest

Oko stotinu bivših holandskih pripadnika mirovnih snaga UN možda će tužiti holandsku vladu zato što ih je poslala da brane Srebrenicu 1995. godine, nakon što je ministarka odbrane priznao da je to bila "nemoguća misija", izjavio je danas njihov advokat

 - Država (Holandija) je ove vojnike poslala u nemoguću misiju, a zatim ih napustila - rekao je advokat Majkl Ruperti AFP-u.

Advokat navodi da je misija u Srebrenici, vojnicima "nanela veliku štetu, fizički, psihički, finansijski, kao i štetu u njihovom društvenom životu".

SREBRENICA, NAKNADNA PAMET Holandski bataljon – krivci ili žrtve

U junu ove godine, ministarka odbrane Dženin Henis-Plašert izjavila je da je bataljon poslat u Bosnu "bez adekvatne pripreme, bez odgovarajućih sredstava, sa malo informacija, kako bi zaštitili mir koji više ne postoji".

 - To je bila nerealna misija, u nemogućim okolnostima - rekla je ona.

BLAMČINA! HOLANDSKA VOJSKA NEMA MUNICIJE, viču 'beng, beng' i 'bum, bum'!

Advokat vojnika navodi da su njegovi klijenti već 20 godina na "lošem glasu" i da ih i dan danas ljudi i na fudbalski tribinama zapitkuju "zašto nisu preduzeli nešto".

 - Njihova ljudska i vojna reputacija je mnogo pretrpela, jer su napušteni od sopstvene vlade - rekao je Ruperti i napomenuo da pre podnošenja tužbe želi da se sastane sa ministarkom odbrane.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

I treba da tužite, jer ste poslati u bezumnu i nepoštenu misiju! Srbi vas nikada ne bi žrtvovali ali su hteli da skrenu pažnju medjunarodne javnosti!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija