• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2016

11:11

GOTOVO JE! Velika Britanija u martu istupa iz Evropske unije!

Vesti

GOTOVO JE! Velika Britanija u martu istupa iz Evropske unije!

Podeli vest

Britanija će aktivirati Član 50 Lisabonskog sporazuma, čime se zvanično pokreće izlazak iz Evropske unije, do kraja marta 2017. godine, izjavila je danas britanska premijerka Tereza Mej

 


Na pitanje novinara medijske kuće Bi-Bi-Si kad će aktivirati Član 50, Mej je odgovorila:

- To će se desiti do kraja marta sledeće godine - preneo je Rojters.

Time će biti pokrenut dvogodišnji proces izlaska zemlje iz Evropske unije. 

Britanska premijerka je do sada govorila samo da proces izlaska iz EU neće biti pokrenut pre kraja ove godine.

Mej je u intervjuu "Sandej Tajmsu" takođe najavila i da će u sledećem pozdravnom govoru na otvaranju sezone zasedanja britanskog parlamenta, kad svoj govor tradicionalno drži i kraljica, predstaviti "Zakon o opozivu", koji poništava zakon kojim je Britanija ušla u EU.

"Zakon o opozivu", međutim, neće zvanično stupiti na snagu dok Britanija ne napusti EU u skladu sa Članom 50 Lisabonskog sporazuma.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

Ma Englezi znaju kada je vreme da se napusti prazan sto...sada dolazi vreme da ulaze novi koji se nadaju bednim suvim mrvicama ispod stola...Srbija, Bosna, Makedonija, Albanija...

ana

pre 7 godina

sad će opet da se razmnozavaju u svojoj porodici

arso

pre 7 godina

Eto vam odgovora kad počinje rat sa Rusijom, zvanično. Misle Englezi da će sa tom forom, da se izvuku, e ovaj put mislim da su se debelo prevarili.

555

pre 7 godina

Унија није више то,него разлика у основи ЕУ. Не желим прејудицирати,али ако, и на жалост за неке,ово је најава будућности ЕУ ?!? Поставља се питање,Србија не мења став о томе,а и РС не ?? Свет је постао мултиполаран, а наши:,,ЕУ курс се наставља?!?"

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17