• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2016

11:10

ŽESTOK FAJT PUTINA I OLANDA! Ruski predsednik neće sa Francuzima da priča samo o Siriji!

Vesti

ŽESTOK FAJT PUTINA I OLANDA! Ruski predsednik neće sa Francuzima da priča samo o Siriji!

Podeli vest

Nakon što je odbio francusku ponudu da na sastanku sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom razgovara samo o Siriji, predsednik Rusije Vladimir Putin želi da odloži posetu Parizu koja je bila planirana za 19. oktobar, objavio je danas Rojters, pozivajući se na izvore iz okruženja francuskog predsednika



- Jutros je bilo kontakata između Kremlja i Jelisejske palate kako bi se Putinu ponudila radna poseta sa Sirijom kao temom i koja bi isključila sve ostale događaje u kojima bi Oland mogao da učestvuje. Kao odgovor na taj predlog Rusija je upravo sugerisala da želi da odloži posetu planiranu za 19. oktobar - rekao je taj izvor.

Predsednik Rusije je trebalo da otvori novu rusku crkvu i da poseti izložbu ruskih umetnika u glavnom gradu Francuske.

Oland je juče sugerisao da bi Rusija mogla da se suoči sa optužbama za ratne zločine zbog bombardovanja drugog po veličini sirijskog grada Alepa i naveo da bi to suđenje moglo da se održi pred Međunarodnim krivičnim sudom (IČ) u Hagu.

Oland je u intervjuu za francusku televiziju TMC rekao i da će možda odbiti da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji bi sledeće nedelje trebalo da poseti Francusku.

Rusija je prošle nedelje stavila veto na francuski nacrt rezolucije u Savetu bezbednosti UN, kojim se traži okončanje vazdušnih napada i vojnih letova iznad Alepa. Zvanična Moskva negira napade na civile i ističe da su njena meta terorističke grupe u Siriji.
 

Tanjug

Ni Rusija ni Sirija nisu članice Međunarodnog krivičnog suda, napominje britanski Bi-Bi-Si.

- Ima ljudi koji su u današnje vreme žrtve ratnih zločina. Oni koji čine ta dela će morati da budu pozvani na odgovornost - rekao je Oland.

- Ukoliko primim Putina, reći ću mu da je to neprihvatljivo. To bi moglo ozbiljno da ugrozi imidž Rusije - istakao je predsednik Francuske.

Prethodno je šef francuske diplomatije Žan - Mark Ero izjavio da će francuski predsednik uzeti u obzir situaciju u Alepu prilikom donošenja odluke da li će se sastati sa šefom ruske države Vladimirom Putinom kada dođe u Pariz 19. oktobra.

- Ne slažemo se sa onim što radi Rusija, bombardujući Alepo. Francuska je odlučna, kao nikad do sada, da se sačuva stanovništvo Alepa - rekao je Ero.

Ukoliko predsednik Oland odluči da se sastane sa Putinom to neće biti razmena ljubaznosti, dodao je on.

Iz Kremlja je juče saopšteno da Putin i dalje planira da poseti Francusku krajem ovog meseca iako je njegov francuski kolega rekao da nije siguran da li će ga primiti.

- Pripreme za Putinovu posetu Parizu se nastavljaju - rekao je portparol Dmitrij Peskov novinarima, prenosi Rojters.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zq

pre 7 godina

Francuzi su postali SAD konjušari,neverovatno je kako su nisko pali!

Benjamin

pre 7 godina

Vladar Francuske Gps. OLANDA! Javno se zalaze za Den Hag i retne zolocine protiv ruskog vlade. Francuzi i njihova vlada su Slaveno mrzci i sponzori svih ukriveni nereda i destabilizacia demokratie. Afrika pod Francuskom i engleskon kao SAD Koloniom.

englezii

pre 7 godina

E moj kretenu a sta mislis ti da je Caru G Putinu stalo da razgovara sa tobom americkim dupeuvlakacem ! Sram te bilo ! A Rambuje a Libija pa Sirija pa Irak i ko zna sta jos da ne pominjemo Ukrajinu ! Samo si ti umislio da si neko i nesto ! Samo ti sebi umisljaj da si neko i nesto dok te G Car G Putin ne postavi tamo gde ti je mesto ili za svog konjusara !

mica djora

pre 7 godina

Ne veruj CARE ovim ljigavcima,to sto francuzi pricaju i prete je plod americke kuhinje.Kauboji su na izdisaju i huskaju Evropu proti Rusije,samo jos Kina da ti da vetar u ledja i zadaj tim govnarima takav udarac da se nikad ne oporave.Napred care jer ako sad stanes zgazice te kao trulu jabuku.

mile

pre 7 godina

Oland je izneverio svoj narod, od obecanja objave rata ID,posle pokolja u Parizu, ostale su samo optuzbe prema Rusiji. Jadan je narod ciji je on predsednik.Boli ga samo patnja sirijskog naroda,a ubistva hiljade dece u Iraku,Libiji...tu cilj opravdava sredstvo.\n

mile

pre 7 godina

Lazni humanitarac,stalnim napadima na druge zeli da zataska svoje zlocine u Libiji,pa i Srbiji.\n

miško

pre 7 godina

Ej, on da ga ne primi, pa klečaće pred njim i puziti za njim.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Jedan licemer i sluga Vasingtona kao sto je jadni Olond ( koji iskompleksiran izgledom farba kosu u crno) mora biti ignorisan jer su njegove izjave vise nego smece. Nadao se mali patuljak da ce dobiti kolac siririje ali malo morgen a sada kmeci ko magarac. Proslo je vreme kolonijalizma i njemu i Engleskoj bagri a i tati u USA. Kada bi Degol usta iz groba i video ove pacove kao Oland ili Sarkozi koji ponizise Franzusku nebi verovao gde je zemlja otisla. Jos je Sirak koliko toliko trzao rudu ali ova dva kepeca unistise sve. Oland po meni nebi smeo ni u opstini da radi a kamoli u Jelisejskoj palati.

lavica

pre 7 godina

Ako narod u jednoj drzavi izabere svoju vlast na demokratskim izborima znaci da njemu ta vlast odgovara.Onda zapad kaze a nama ne odgovara pa cemo mi na "zapadni demokratski"nacin da je promenimo.Onda pocnu da bombarduju,unistavaju sve zivo u toj drzavi dok je ne pokore pod izrekom da je na vlasti diktator.Ne daj se Putine, jos jedino Ti mozes da zaustavis zapad koji je u stvari najveci diktator na svetu.Zivela Rusija!

Jadnici

pre 7 godina

Французи су пали на ниске гране, постали су амерички пиони који раде за туђе интресе, једини спас им је Марин ла Пен.

deda Jova

pre 7 godina

nadobudni francuzi, neka se malo prisete kako je prosao Napoleon.

iscander

pre 7 godina

Halo francuzi i Hollande...a što je sa vašim napadima i civilima koje ste pobili u Srbiji,Libiji,Iraku,Alžiru,legijom stranaca?Što ste po kolonijama radili a i danas radite kad vam gazde to dopuste-ameri su im gazde...Jadnijeg predsjednika Francuske svijet nije doživio od ovoj jadnika...

DS

pre 7 godina

Putin je cinio veliku gresku praveci "Minski sporazum" o Donbasu,ili razgovorima o ukidanju sankcija Rusiji,sa Holandom i Merkelovom zato sto su oni samo americke sluge i postari koji nose i vracaju postu na relaciji od Moskve do Washingtona. To bi bilo isto kao kad bi umjesto sa gazdom razgovarali sa njegovom poslugom Dobro je da Putin uvidja tu svoju gresku jer Rusija kao velesila zahtijeva da ponasanje njenog Predsjednika bude na visokom nivou.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17