• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2016

22:20

BURA U TIMU AMERIČKIH DEMOKRATA: Hilarin aktivista podneo ostavku zbog "podmetanja" Trampu!

Vesti

BURA U TIMU AMERIČKIH DEMOKRATA: Hilarin aktivista podneo ostavku zbog "podmetanja" Trampu!

Podeli vest

Demorkatski aktivista koji je pomagao u kampanji Hilari Klinton na američkim predsedničkim izborima, podneo je ostavku

On je to morao da uradi nakon što je objavljen snimak koji ukazuje da su on i drugi aktivisti angažovali ljude da izazivaju nasilje na predizbornim skupovima republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Snimak je objavio konzervativni aktivista Džejms O'Kif, a na njemu se vidi kako Krimer i drugi koji su radili na promociji Klintonove diskutuju o načinu na koji bi mogli da izazovu nasilje na skupovima republikanskog kandidata, prenosi CNN

O'Kif je, kako navodi CNN, na čelu organizacije Projdžekt veritas ekšon, (Projekat akcija za istinu) koja je u prošlosti kritikovana da montira snimke kako bi iznela lažne optužbe protiv ljudi ili organizacija. 

- Ne želim da postanem neko ko će skretati pažnju sa važnog zadatka izbora Hilari Klinton i pobede nad Donaldom Trampom na predstojećim izborima - rekao je Krimer obrazlažući ostavku. 

(VIDEO) TOTALNO LUDILO U SAD! Gola Hilari Klinton sa kopitama u centru Njujorka!

Krimer je pomagao Demokratskom nacionalnom komitetu u kampanji Klintonove radeći za Demokrasi partners (Partneri za demokratiju), liberalnu konsultantsku firmu. 

On je je naveo da su "nasuprot nečuvenim tvrdnjama ozloglašenog desničarskog blogera Džejmsa O'Kifa, on i njegova organizacija uvek držali do najviših standarda radeći za Demokratski nacionalni komitet" i demantovao da je bilo koji od planova u "hipotetičnim razgovorima" koji su snimljeni ikada dogodio. 

Reuters

- Žao nam je zbog neprofesionalnih i neobazrivih hipotetičkih razgovora lokalnog saradnika naše firme koji su uhvaćeni skrivenim kamerama. On više ne radi sa nama - rekao je Krimer. 

Na snimku se vidi kako Skot Foval, direktor organizacije Amerikans junajted for čejndž (Ujedinjeni Amerikanci za promene), koja ima ugovor sa Demokrasi partners, kaže da je lako "navesti neke od ovih (republikanca) da se iznerviraju", tako što će se recimo pojaviti na njihovom skupu u majici sa natpisom "planirano roditeljstvo" ili "Tramp je nacista" i navesti ih da te "udare". 

Planovi izneti u ovim razgovorima ne samo da nikad nisu sprovedeni već oni i ne odražavaju vrednosti organizacije "Demokrasi partners", naveo je Krimer. 

BRAT BARAKA OBAME ŠOKIRAO AMERIKU: Glasaću za Donalda Trampa jer on govori iz srca!

Zvanični tim zadužen za kampanju Klintonove je demantovao da je bilo kad slao lažne učesnike ili podsticao nasilje na predizbornim skjupovima Donalda Trampa. 

I O'Kif i Krimer su u prošlosti bili u sukobu sa zakonom. 

O'Kif je 2010. godine vlastima priznao da je upao u kancelariju demorkatske senatorke Meri Landriju i neovlašćeno rukovao njenim telefonom, a 2013. je morao da plati 100.000 dolara da bi s nagodio u slučaju gde je optužen da je tražio savet od jedne organizacije kako da osnuje javnu kuću i izbegne poreze. 

Krimer je 2005. priznao da poreski prekršaj i bankarsku prevaru u iznosu od 2,5 miliona dolara tokom devedesetih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Pa sta drugo ocekivati od takvog moralnog otpada kakva je ova vestica,nego da se bavi najprljavijim radnjama kojima se i do sada bavila.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17