• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.10.2016

09:10

NATO GENERAL ČAČKA MEČKU! Pavel: Putin ne sme u rat sa Zapadom, jer nam nije dostojan protivnik!

Vesti

NATO GENERAL ČAČKA MEČKU! Pavel: Putin ne sme u rat sa Zapadom, jer nam nije dostojan protivnik!

Podeli vest

Predsednik Vojnog komiteta NATO češki general Petr Pavel izjavio je u Pragu, na ekspertskoj konferenciji o hibridnom operacijama protiv NATO i propagandnim dezoinformacijama, da Rusija "ne razmatra rat sa Zapadom jer još nije dostojan suparnik što ruski zvaničnici znaju"

General Pavel je dodao da bi taj rat, NATO pakta i Rusije, bio u suštini nuklearni.

- Rusija ne ide ka ratu sa zapadnim zemljama. Iako ima sposobniju armiju nego pre 15 godina još nije u stanju da bude verodostojna konkurencija Zapadu, čega je rusko rukovodstvo svesno. Zato često preti da će upotrebiti nuklearno oružje koje treba da prikrije slabosti u oblasti konvencionalnih snaga. Rusija ne razmišlja o ratu zato što bi to bio u suštini nuklearni rat - kazao je general Pavel.

Na trodnevnoj ekspertskoj konferenciji Stratkom samit o pretnji hibridnim operacijama protiv NATO i dezinformacijama, koja se danas završava, Pavel je ocenio da je Rusiji NATO potreban kao spoljašnji neprijatelj za unutrašnje-političku upotrebu.

- Rusiji odgovara da stvara spoljašnjeg neprijatelja zato što to omogućava sadašnjem režimu da preživi. Preživljavanje režima u stanju u kakvom je sada jeste glavni motiv ruskog rukovodstva - izjavio je Pavel češkim medijima.

General je upozorio takodje da ni izbor republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, bez obzira na bombastične izjave, ne bi u mnogome promenio politiku SAD u savezništvu u NATO.

- Predizborne priče uglavnom se razlikuju od toga kakave je zaista politika. Nakon izbora Tramp bi morao da se smesti u izvestan okvir koji je u SAD unapred dat. Možda bi se malo promenili stavovi, ali ne tako dramatično kako govori Tramp u kampanji - rekao je Pavel.

Predsednik Vojnog komiteta NATO upozorio je da se sa nekim Trampovim argumentima slaže i to kada republikanski kandidat govori o potrebi da evropski saveznici više ulože u svoju bezbednost i odbranu i da se ne oslanjaju toliko na SAD.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Polar

pre 7 godina

Rusi bi vas pregazili za nedelju dana nemoj biti naivan ! U kom bezmislenom svetu zivis pavele ? \n

Car Putin

pre 7 godina

Западу је Русија кост у грлу, напали би је, али су видели да су и Наполеон и Хитлер добили по носу иако су били бар 3 пута јачи економски и војно, па јадни не знају шта ће, спинују јавност и провоцирају Русе да они први крену, али Русија има Путина а он је увек корак испред њих.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Та не треба Путин да "пуца" на Запад Генерале ...Само "заврне вентиле"...и... - Крај...!!

petar

pre 7 godina

E ti si dobro rekao, poljak , misli i to sanja , nije džabe , ona narodna , što je babi milo to joj se i snilo .Mnogi su odneli krvave košulj pa će biti sa njima isto , nije rusija sama kina indija brazil , nato je šaka jada u odnosu na pet miliardi stanovnika, bez zapadnih krvopija.

zoran

pre 7 godina

Prra - nije nista tacno rekao ovaj general. U sustini on prikriva strah, jer zna da u ratovanju postoji samo jedna Istina. Pobedjuje vojska koja ima hrabrijeg vojnika...ne orudje, vec hrabrijeg vojnika, a tu zapad ni blizu ne moze da se nosi sa ruskim ili kineskim vojnikom koji ce dati zivot za domovinu. To je snaga,a ne rakete. U ratu pobedjuje ona strana ciji peshak je prosao odredjenu teritoriju I zauzeo istu. Zbog toga se I kaze , kako kod nas, sve vise I na zapadu medju struchnim licima, da NATO nije pobedio Srbiju, jer niti jedan njihov vojnik nije smeo da krene u frontalni rat s anasom vosjkom. Imas informacije kako su sve do jedne drzave odbijale nagovaranje Amera za rat peshadijom. Zasto..?? Pa jednostavno strah..!! Mogu ja iz daljine da bacim kamen na tvoju kucu I polupam ti prozor, jer te ne volim I hocu osvetu, no d ali smem da se pobijem lice u lice je sasvim druga stvar, a tek ako se pobijem I savladam te mogu reci da sam jaci I da sam pobedio.

Lala iz Banata

pre 7 godina

ОСТАВ(ка!)... - Генерале...!! ...Добри војник ... - Швејк...!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Плашљив пас - жешће лаје.... него уједа...!!

milan

pre 7 godina

tako su mislili i Napoleon i Hitler pa se zna kako su prosli tako bi prosla i NATO zlocinacka organizacija!\n

Amater

pre 7 godina

PA TI SI RETARD U UNIFORMI I ZLO OVOGA SVETA DA I MALO IMAJU PAMETI KOJI ODLUCUJU O TVOJOJ KARIJERI VEC BI BIO NAJUREN IZ VOJSKE.SMRDLJIVKO JEDAN PRIZIVAS RAT ZARAD TVOGA EGA AKO TI SE RATUJE IDI SAM U SIRIJU PA RATUJ.

dusica

pre 7 godina

AMATER, UPRAVU SI, BOLESNIK NEK IDE DA SE LECI VIDIMU SE U OCIMA DA JE PSIHO RETARDIRAN STO NAS VISE DIRAJU NEKA NAS PUSTE NA MIRU DANAS IZASLO DA SMO NA METI. LJUBOMORNI SU ZATO STO NESTO VREDIMO, ZA RAZLIKU OD NJIH KOJI SU CISTI DEBILI, ISPROGRAMIRANI ROBOTI.

Ceba

pre 7 godina

PA VIDIM KAKO PUTIN SE PLASI SVE MU SE GACE DRTKU!!!!!!!

milija suzović

pre 7 godina

pomaze ih po dupetu i oma postanu Porošenko.

Cika Jova

pre 7 godina

Kako mi se gade ovi misevi. To je kao u onom vicu kad slon i mrav idu mostom i mrav kaze slonu "vidi kako tutnjimo". Pa prijatelju, izadji ti ispred svoje drzave pa daj takve izjave. Zgazio bi vas Putin za 25 minuta, ne bi ste znali sta vas je snaslo. Nego se udruzilo njih 50 protiv jednog, pa daju takve kretenske izjave.

goran Holland

pre 7 godina

I pored toga sto ih je 50 na jednog Putin i dalje prkosi i neuzmice.Vi se oni plase Putina nego Putin njih.Nej Ceska izadje sa stavom da se ne plasi Rusije.Mislim da se pre zavrsetka te izjave ruska trobojka zavijorila u Pragu!

Hermes

pre 7 godina

Čuvena češka vojna sila iznedrila velikog stručnjaka da komentariše Putina. Heeej!?

Deda Zvonce

pre 7 godina

Какав интерес би имала Русија да нападне било коју НАТО државу?Као да нема довољно своје територије и природних ресурса, а недовољно становништва? Русији је мир и трговина са свима једини интерес, али НАТО све чини да је у томе ограничи, и Русија мора да брани своје опстанак, а ко крене на Русију биће одговоран за нестанак Планете, пред Творцем! Русија се неће покорити никоме.

zora

pre 7 godina

Demokratija ti daje za pravo da baljezgas i bulaznis ali tvoj problem je sto mrsis Ruse iz dna duse a takvi su naj opasniji.Oni su sposobni da naprave svasta prema onima koje mrze a to ne znaci da bi ti pobedio Ruse.Cudno je i to da Americki Natovci ne misle kao ti.

Nodex

pre 7 godina

\"Nakon izbora Tramp bi morao da se smesti u izvestan okvir koji je u SAD unapred dat.\" \nZanimljiva izjava\n

Ljube

pre 7 godina

To je zapravo i jedini tačan deo u celoj izjavi jer je baš tako, ko god da je predsednik USA samo je lutka na koncu koja otvara usta a govore ljudi iz senke. A što se tiče "pravljenja neprijatelja" zarad sopstvenog naroda upravo je to slučaj sa Amerikom

citalac informerac

pre 7 godina

Ovaj general je peder i nosi bradu ... sto se nije obrijao ... OSTAV GENERALE ...

Dragan

pre 7 godina

Da je normalan general uredno bi se podsisao i obrijao, iygled face sve govori. Obicna bitanga slovenske krvi...sramota.

miki delija

pre 7 godina

neznam dali je ovaj covek pri cistoj svesti ako lupeta ovako nedaj boze da se zakacite sa njima nestali biste za dan sve vase baze bi za tren bile u luftu alo covece koje sanse dete ima protiv coveka , to ste vi za njih sto ih ne napadnete ako se toliko kurcite

NISLIJA 1

pre 7 godina

On je covek bez MOZGA .Drugi HITLER. E pa NECE MOCI.

vojvoda

pre 7 godina

Sve mi se čini da ovaj generalčic koristi taktiku raznoraznih Srpskih starleta i ostalog ološa, pa lupeta okolo samo da bi bio po novinama.I na kraju dobije neki .urac.

andjelko

pre 7 godina

prra ili kako ti je vec ime..\njel si ti jeo bunike il\' si na nekim supstancama. Da neko od zemalja sme da krene na Rusiju ona bi vec krenula bez razmisljanja..\nAli nesme !!! Udarili su na jaceg i pametnijeg protivnika.\nRusija menja svetski poredak to da ti bude jasno i ako nebude svetskog rata nece biti ni ove EU ni se*onja koji se prolupavaju na elektronskim stranicama.. \n

nati

pre 7 godina

Ovaj lik je upravo rekao da svaka clanisa Nato-a mora da se sama naoruza i misli o svojoj odbrani sto znaci da je ceo Nato lazan a stvoren da opljacka sve clanice kroz Bdp koji mu placaju sve zemlje clanice.\n

Andjelko

pre 7 godina

Deda Zvonce\nti si nebeska munja !! svaka ti je billa na mestu . netreba Rusiji nista tudje ,samo mir i blagostanje u zemlji. Ali masoni teze ka ratu i haosu,nadam se da ce da im se obije o glavi sva ova patnja .\n

Istina kao sudbina

pre 7 godina

Komplex nize vrednosti,je opaka bolest.\nOcigledmo ga vajni Ceski general ima...Ruski uticaj jos od onomad.!!!\n

Pomoravlje

pre 7 godina

Ovog Pavela je lepo Kusturica opisao u filmu "podzemlje"...kad je ulazio u tenk.

Vlada53

pre 7 godina

Svaki otvoreni rat izmedju svetskih sila znaci da se radi o trecem svetskom ratu,a to onda mora biti nuklearni rat,pa tada vise nece biti ovih komentatora,koji se navijacki ponasaju,jer pobednika nece biti.Kako je neka vojna analiticarka nekada rekla:" zivi ce zavideti mrtvima".

bubasvaba

pre 7 godina

kad ste tolko jaki sto ne napdnete i pokorite ova po vas nemocnike.

iscander

pre 7 godina

nažalost po čehe i kod njih ima kukolja...inače su kulturan i miroljubiv narod ali ovaj možda ima nečeške gene ili frustracije od SSSR/Rusije...samo lud čovjek se veseli nuklearnom ratu koji bi bio neminovan....Kina,Indija,Iran...i mnogi drugi sigurno nebi ratovali za NATO...General je samo lutka u rukama američkih generala koji odlučuju tamo a njega i onog tajnika iz Norveške reda radi stave a nitko ih nepita ništa

cccc

pre 7 godina

Ovaj je zaboravio ili nezna koliko je rusima trebalo 1968 da zasuzmu Čehe.

Wolf

pre 7 godina

Ko na to kaže!!?? Pogledajte samo datum ustanka njegovog naroda protiv Nacista u II ratu i videćete iz kakvog junačkog miljea dolazi ovaj uglađeni gospodin general! Uvek pominjem to kada sam u njegovoj državi.

Sima

pre 7 godina

Dotični Češki general me podsetio na anegdotu iz 70-tih godina prošlog veka. Pitalica: Koje su tri najtanje knjige na svetu: Odgovor: 1.- Češki Ustav. Ima dva člana: prvi glasi Rusi su uvek u pravu, a drugi:ako slučjno nisu, pozovi se na član jedan! 2.- Albanski telefonski imenik! 3.- Zbirka Italijanskih junačkih pesama!

Ben

pre 7 godina

Nato ima 450 brodova od toga 42 nosaća.a Rusi 68 - 6 nosaća Aviona 1200.a ameri sami 12 000

novica

pre 7 godina

Šta će im toliki brodovi ?? Po jedna raketa mini nuklearna i za pola sata nema ni jednog broda ni nosača.....

Elena

pre 7 godina

Zbog ovog sto lupetas bi ti meni letio naglavacke, djubre jedno. Kako neki ljudi olako upotrebljavaju rijec rat kao da je to neka kafanska zezancija.

Nesa

pre 7 godina

Koje li si ti skole zavrsavao brate slatki. Ratne? Sumljam. Sem toga, ako su ovo njegove izjave, pa covek sam sebe demantuje u istoj ili vec sledecoj recenici. A da ne pricamo koliko ga stvarnost, ili sadasnjost demantuju.

Ljubo

pre 7 godina

I ludom dovoljno ,...hvala Generalu na ovoj izjavi ,.....sve svoje slabosti iznese za manje od 2 min....bravo

vlada

pre 7 godina

A jel smete vi na Rusiju? Toliko je mrzite, pa što je ne napadnete! A znate zašto (?) ..... zato što se bojite, zato što ste najobičnije "jajare"!

vlada

pre 7 godina

Rusija bi mogla da se raduje što NATO ima ovako "obrazovane" generale, čak bi mogla i da smanji investicije, ali se postavlja pitanje, da li "pentagon" može da smanji kupovinu za desetak metaka , da bi se ti "uneREDIO"! Tu mislim na brkove, bradu .... pamet ti je sredjena!

Ana

pre 7 godina

Rusija,Severna Koreja,Kina i Iran ako se udruze ode evropa i amerika sa njom od nuklearnih bombi.

snoop dog

pre 7 godina

Savetujem ovom "cuvenom" geneeeralu da odabere neki sportski tim pa onako diskretno "generalski" pocne da navija za isti ! ! Sport gradi zdravo telo i zdravi umm ......

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17