• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.10.2016

23:45

ŠTAJNMAJER O REALNOJ OPASNOSTI: Evropskoj uniji preti propast

Vesti

ŠTAJNMAJER O REALNOJ OPASNOSTI: Evropskoj uniji preti propast

Podeli vest

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer upozorava da bi Evropskoj uniji mogao doći kraj

- Ako više ne umemo da cenimo vrednosti Evropske unije, ona će onda propasti- rekao je Štajnmajer u intervjuu za Zidojče cajtung u izdanju za ponedeljak. 

Prema njegovim rečima, prošla godina bespoštedno je pokazala da su izvesnosti koje su decenijama važile za apsolutno sigurne, iznenada potpuno dovedene u pitanje.

- Večni mir na našem kontinentu, Evropa bez alternativa - to jednostavno više ne važi- rekao je Štajnmajer.

- Finansijska kriza, izbeglički talas u Evropi i šok zbog referenduma u Britaniji gurnule su Evropsku uniju u žestoke turbulencije- upozorio je on i naveo da sada desničarski populisti pokušavaju da iskoriste trenutak i tobožnji neuspeh EU za pridobijanje podrške.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova će, najavio je on, pokrenuti svojevrsnu turneju po Nemačkoj i Evropi kako bi se razgovaralo sa građanima o EU i njenoj budućnosti.

- Želimo da čujemo kritiku i da vidimo šta u Evropi štima a šta ne štima- rekao je Štajnmajer.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

"Путуј Европо... - И... не мисли на нас"...!!

pauna

pre 7 godina

prvo zajednicka vojska tj.odbrana,jedna centralna banka a ne mmf,jedan predsednik a ostali guverneri,ujednaceno skolstvo,penzioni sistem, i smanjiti ogromnu briselsku masineriju, clanice ravnopravne,uskladiti sistem izbora guverenera,to za pocetak.ukinuti rusiji sankcije jer i ona je evropska zemlja.zabraniti burke jer izbeglice moraju da postuju pravila i da budu lojalni zemlji koja ih je primila usaglasiti yakone u svim clanicima a ne svaka obaska.

bakibrat

pre 7 godina

zato verovatno Kanada zuri da potpise neke buduce sporazume sa velikim evropskim igracima..svi se plase zapadnih izbora\n

marko

pre 7 godina

Nemacka je ekonomski poroblia evropu i sad se buni sto su drugi nezadovoljni sa eu. Vidis kako vas vasa alavost uvek dovede u neprilike. Da umete da podelite sa drugima onda bi i oni bili zadovoljni. Problem eu je u nemackom ekonomskom neokolonijalizmu. Jedno prosto pitanje, zasto ti isti nemci ne posalju strucnjake za uzgoj svinja u srbiju, umesto sto hoce da otkupe i kontrolisu celu industriju. Mislim, ne moze i jare i pare, i dobar gazda i zadovoljni robovi.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17