• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: In4s

13.11.2016

23:15

SRBI U AMERICI SRUŠILI HILARI SA VLASTI: Klintonova poražena u državama, gde je unapred proglašena za pobednika!

Vesti

SRBI U AMERICI SRUŠILI HILARI SA VLASTI: Klintonova poražena u državama, gde je unapred proglašena za pobednika!

Podeli vest

Svet još trese groznica koju je izazvala pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, a verovali ili ne, bitnu ulogu odigrali su Srbi, tačnije srpska dijaspora u Ohaju, Indijani i Mičigenu, gde su svojim glasovima značajno doprineli porazu Hilari Klinton, i to baš u mestima gde je ona unapred bila proglašena pobednikom

Prema zvaničnim podacima, kandidat republikanaca Donald Tramp odneo je pobedu na predsedničkim izborima zahvaljujući trijumfu u državama Ohajo, Indijana, Mičigen, Njujork i Vinskonsin, koje su godinama važile za „snažna uporišta demokrata“ i gde su kandidati Demokratske stranke uvek odnosili presudne pobede u trci za fotelju u Beloj kući.

Najviše naših u Mičigenu i Njujorku

Prema podacima popisa iz 2011. godine, u SAD ima samo 176.666 Srba. Na statističkoj karti SAD vidi se da najveći broj Srba živi u državama Viskonsin, Indijana, Mičigen, Njujork i Pensilvanija, a potom u Ohaju, Kaliforniji, na Floridi, u Teksasu i Koloradu. U Čikagu je danas oko 70.000 Srba, a u Klivlendu 20.000, gde u dve parohije SPC ima oko 1.000 pravoslavnih vernika, pišu „Vijesti“.

PORAŽAVAJUĆI KRAJ ZA BILA I HILARI: Posle 40 godina ratova, afera, skandala Klintonovi odlaze u istoriju!

Mnogi svetski i srpski analitičari poraz Klintonove u Ohaju, Indijani i Mičigenu vide kao ključni razlog za njen debakl.

Koliko su Srbi učestvovali u ovoj pobedi, ne može se sa sigurnošću tvrditi, ali ono što na prvu loptu upada u oči je činjenica da se razlika u broju osvojenih glasova poklapa sa brojem Srba u tim državama. Poznato je da su skoro svi Srbi glasali za Trampa, a to je pre izbora najavila Danijela Sremac, predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu.

TRKA ZA BELU KUĆU GOTOVA! TRAMP ODUVAO HILARI! Trostruka pobeda za Republikance!

- Mislim da su Srbi u Americi, kao i u Srbiji i Republici Srpskoj, uglavnom tradicionalisti, a demokrate u Americi podržavaju više liberalne društvene stavove kao što su gej-brakovi i druge teme, što oni možda ne podržavaju - navela je predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu. Ona je dodala i da većina poistovećuje demokratu Hilari Klinton sa politikom njenog supruga Bila Klintona prema Srbiji devedesetih.

SRBIN I SRPKINJA ULAZE U TIM DONALDA TRAMPA: U najužem izboru novog predsednika republikanci našeg porekla!

- Ja sam u to vreme dosta išla na televizije i nastupala u nekim emisijama i naši ljudi su videli da su republikanci više podržavali moje stavove i definitivno nisu podržavali bombardovanje Srbije, koje su demokrate podržavale. To je veliki razlog i znaju da bi se Hilari Klinton, ako bi došla na vlast, po pitanju Balkana obratila i posavetovala sa svojim mužem i mislim da to ne bi bilo najbolje za naš narod- ocenila je ona.

TRAMP ĆE RAZBITI NATO! Na pomolu kraj zapadnog vojnog saveza!

Neven Cvetičanin iz Instituta za društvene nauke takođe navodi da je naša dijaspora doprinela Trampovoj pobedi.

- Preterano je reći da su Srbi bili odlučujući faktor u pobedi Donalda Trampa jer Srbi čine relativno malu socijalnu grupu u Americi, ali ono što se može reći je da su Srbi većinski glasali za Trampa, pa su samim tim nešto doprineli, li taj doprinos nije lako precizno izmeriti.

HIT! OVE FOTKE NIKADA NISTE VIDELI! BAKA MILKA (85) IZ GROCKE ČUVALA DECU TRAMPU: Naučila sam ga da broji i psuje na srpskom!

Dakle, naša dijaspora jeste doprinela njegovoj pobedi, pri čemu bi bila preteška reč da je bila odlučujuća, pre da je bitna. Na nama je sada kao državi da iskoristimo ovaj povoljan trenutak za naš nacionalni interes i u tom smislu, kako matica, tako i dijaspora sa političkom i intelektualnom elitom, nastupimo na pravi način“, kazao je Neven Cvetičanin.  

D


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni bot

pre 7 godina

Sto bi rekla nasa Monika zato sto sam pametana i pobedi Tramp.

HRVAT

pre 7 godina

vi srbi ste fenomen....haha kao da amerikanci misle o srbima..kao o nekoj toboze nebeskoj naciji...Ameri misle da ste vi vanzemaljci jer ste nebeski narod\n

Car82

pre 7 godina

Jok, mislice o Vama Beckim konjusarima, ajde zove Vas Frau Merkel da joj prosetate pudlicu! Dovoljno da nas ne diraju i to je puna kapa!

Ma neeeeeeee

pre 7 godina

Tačno ,... ali to trebaju da izgovore veći a ne manji ,... "Ovo je bila vaša pesma, a sad ćeš da čuješ našu " - Manda the great

XXL

pre 7 godina

Kako god @HRVAT ameri imaju mišljenje o srbima u svakom slučaju dok o Vama nažalost ... znate i sami kakvo mišljenje vlada ... Bok stari.

sto kvaris zabavu

pre 7 godina

pusti nas da se zaludjujemo,hahaha

peka

pre 7 godina

neznam sta o srbima misle amerikanci,al znam da o hrvatima misle da su najbolji konjusari-to je da ciste konjsku balagu hrvoje ustas jadni

kapor momir

pre 7 godina

Mi smo sve pobedili cak i americkog kandita za predsdnika a izgubili sve zadnje ratove i umesto do Tokia mi Do Bujanovca a Drina ostala granica.Mozda da se posreci ova zadnja pobeda pa da stignemo do Virovitice.

Dr

pre 7 godina

Kad cemo da shvatimo da smo mali i nevazni. Isto kao i Hrvati, Slovenci, Makedonci. Mozda smo bili vazni dok smo bili ujedinjeni, ali, nazalost, vise nismo.

Vučićević je Vučićeva pudla

pre 7 godina

Njujork je glat dobila Hilari, glupost broj jedan; U državama kao što je Indijana, tu su republikanci prejaki, znači nije država demokrata, a Ohajo je sving država, time je sve rečeno, glupost broj dva; Tri države su bile u "plavom zidu", Pensilvanija, Mičigen i Viskonsin, a osim Viskonsina, sve države su sa tolikom razlikom, da su glasovi tamošnjih Srba apsolutno nebitni i na nivou statističke greške.

Jasmina

pre 7 godina

KOJI SMO MI GENETSKI GLUP NAROD ,KOJE VEZE SRBI IMAJU NIKAKVE ZEMLJA OD 300 MILIONA STANOVNIKA SA 100 HILJADA SRBA I TO 90 POSTO NISU GLASALI KOJI SMO MORONI

Ali Šele

pre 7 godina

jesmo kontradiktorni sve smo protiv Amerike i Zapada a kad se pogleda statistika na stotine hiljada naši građana živi u tim zemljama i radi a koliko živi i radi naši građana u Rusiji nama priateljskoj zemlji neobjavljuje se i pitam se da li su ti naši građano plačenici i da li oni prave probleme našj zemlji

srboljub

pre 7 godina

nista nemaju srbi sa izborima u americi isto ko ni u srbiji ko srbe zasto danas pita ne luduj teeeeeeee

sasA

pre 7 godina

Predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu nezasluzeno sebi pridaje vaznost! Bas je njeno misljenje bilo presudno srpskoj zajednici narocito kada im je saopstila da bi se Hilari po pitanju Balkana "konsultovala" sa suprugom. A njima je vec godinama poznato iz raznih izvora (izmedju ostalog i po Blerovom licnom priznanju) da su, on, a narocito Hilari vrsili pritisak na Bila i bukvalno ga izludjivali zvockanjem da "MORA bombardovati Rep.Srpsku jer je kaznjavanje Srba za rat jedino resenje po pitanju Bosne", sve dok nije pristao. Kasnije ga valjda vise nije trebalo nagovarati. Srbima u SAD nije bila potrebna gos. Sremac da ih mobilise; to je uradila Hilari izjavom: "Imam jos dosta toga da uradim i da zavrsim zapoceto!"

DS

pre 7 godina

Srusio ih je onaj posteni,radnicki,farmerski i misleci dio americkog naroda kome je americka elita i politicka mafija dosla na vrh glave.Bivsi direktor FBI kaze:"Klintonovi su kriminalna porodica poput mafijaske porodice Gambino" i ovu izjavu im treba stalno ponavljati.Srbi u SAD su samo malo pripomogli jer nam je to bila moralna duznost obaveza da makar glasamo protiv Klintonovih djubradi ako im se vec ne mozemo osvetiti na drugi nacin. Neka Klintonove nosi,djavo za koga su i radili citav zivot i zasluzili su da skoncaju u najvecim mukama.

nati

pre 7 godina

Pa kao bracni par sad nadjite jednu devojku,pa se oboje utesite s njom,samo da bude mlada zbog Bila.\n

tamo daleko

pre 7 godina

Mozda smo mali i nebitni u citavoj trci, ali ja sam glasala za Trump-a a ne za onu vesticu sa krvavim otiskom na balkanu, tacnije Srbiji. A moja drzava je bila jedna od \"swing states\" tako da mu je svaki glas bio dobrodosao. Nije samo u pitanju koliko se mi ovdje slazemo sa njegovom politikom vec koliko mrzimo nju i njenog supruga. Cheers!

BorisDe

pre 7 godina

U zatvor Clintonovi. Tako stoji u tekstu, to je rekao Trump.

Delike

pre 7 godina

Chicago gdje je najveci broj Srba u Americi,bar polovina,je u plavom.dakle....?

asid

pre 7 godina

Svet nenaviknut na demokratiju ne može da je podnese jer smatra da samo njihova izborna volja ona jeste a suprotno ona to nije, tako je to sa zapadnom demokratijom i njihovim vrednostima, ko to dosad nije shvatio možda bi sad mog'o!

masterc

pre 7 godina

Najveci srpski grad Cikago je u Ilinoisu a tamo je pobedila Hilari.

Rouz

pre 7 godina

Ako se broj Srba određuje po ovom popisu onda je diskutabilan jer predstavlja broj Srba koji su se tako izjasnili.Pa svi imamo po nekog ko je završio u Americi tako da verujem da samo u New Yorku ima bar 100 000 Srba.Kao što je predsednica organizacije Srba u Americi rekla, Srbi su tradicionalisti i pored svog porekla poštuju državu u kojoj žive tako da se vecina prilikom popisa verovatno izjasnila kao Amerikanci te je broj glasača srpskog porekla sigurno bio daleko veći i odlučujući za pobedu Trumpa.

Miodrag

pre 7 godina

Kad bih se ja pitao ja bih Klintonove nabio na kolac, jer su to istinski zasluzili. Po zlu koje su naneli covecanstvu to su nevidjeni zlocinci.

Kole

pre 7 godina

Zlocince Klintonove treba pred medjunarodni sud. Nadam se da ce presuda biti da se streljaju, zbog pozinjenih zla covecanstvu.

Skotovi skotici su najskotniji

pre 7 godina

Panika u redovima ovih laznih skotova i skotica je vise nego ocigledna, posto je sada i pticama na grani jasno da ce im zavrnuti cesmu i da para za blacenje Srbije vise nece biti. Ovo su im poslednji trzaji, pa moraju da pokazu svoju lojalnost zapadnim gazdama, ali i sami znaju da ce morati da traze drugu "tezgu". Uvek sam se pitao sta se to coveku dogovdi da govori sve najgore o sopstvenoj zemlji u kojoj je rodjen, ali npvac je cudo. Prodali bi ti i rodjenu majku za saku dolara. Sve u svemu, vestica je spaljena a ovim domacim izdajnicima, neka je Bogu u pomoc!

dejan

pre 7 godina

Ima i onih Srba koji su glasali za Klintonovu... Ne verujete ? E pa moja sestra je glasala... i mnogo sada pati i protestuje... tuzno ali istinito. Nema gorih ljudi od Srba koji su otisli u ameriku, cast izuzetcima.... Ameri su dobri ljudi, moze se reci cak i da su domacini, pogotovo prosecan Amer a ovi nasi skotovi 99% misli da su gospoda sa 5k dolara u dzepu....Sve veliki vernici jer imaju ikonu u kuci i sve veliki srbi jer nose zastavu na privesku od kljuceva....

slikar

pre 7 godina

Prvo.na svetu vlada nepravda.okruzeni smo zlom koje isijava iz Klintonovih do skora na svu sreću.pogledajte engleze. francuze.imperije koje su na otimačinu ubistvima bombama gradile svoje bogatstvo.i one uređuju svetsku politiku.nikome ne misle dobro rukovođene  grabeži uništavaju i gaze sve što mogu.pojavio se Tramp koji je sigurno tračak nade u ovom sumornom ništavilu vrednosti u kojem živimo ustvari preživljavamo. dajmo šansu Trampu .nada postoji da će nešto promeniti na bolje jer ovo do sada nije ništa valjalo.n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17