• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

24.11.2016

23:54

(VIDEO) STOLTENBERG PORUČIO RUSIJI: Ne želi NATO da se širi, već zemlje istoka žele da nam pristupe!

Vesti

(VIDEO) STOLTENBERG PORUČIO RUSIJI: Ne želi NATO da se širi, već zemlje istoka žele da nam pristupe!

Podeli vest

Rusija mora da se „pomiri“ sa širenjem NATO-a, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg nastupajući na Oksfordskom univerzitetu

- Ne mogu da razumem zbog čega Rusija smatra provokacijom širenje NATO-a na osnovu novih saveznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi- izjavio je generalni sekretar.

Prema njegovim rečima, nije Alijansa ta koja se širi na Istok, nego su se „Poljska, Estonija, Litvanija, Letonija i Mađarska prijavile za stupanje“ u NATO.

- Rusija mora da se opusti i da prihvati to da njeni susedi sami određuju svoj put- dodao je generalni sekretar NATO-a.

Stoltenberg je izjavio da Alijansa ostaje otvorena za dijalog sa Moskvom, a jačanje tog vojnog saveza u Istočnoj Evropi objasnio je kao politiku „moćnog obuzdavanja“ Rusije radi „sprečavanja rata“.

U julu na samitu u Varšavi zemlje NATO-a su se dogovorile da razmeste nove vojne snage u Istočnoj Evropi. 

Sledeće godine NATO planira da u baltičkim zemljama i Poljskoj razmesti četiri višenacionalna bataljona.  Moskva stalno naglašava da Rusija ne teži sukobu sa Zapadom, ali da jačanje snaga NATO-a na njenim granicama zahteva odgovor. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Све што се "шири", може и да ... - "пукне"...!?

nati

pre 7 godina

Rusija i Putin ne zele da zbog vas dodju u situaciju da im se izvinjavate sto ste ih razbucali kao sto ste Srbiju ,Libiju Irak ......,jer vi kad unistite jedan narod onda se demokratski izvinjavate,sto je licemerje bez presedana.\n

livia

pre 7 godina

Koji je ovo bolestan pristup ljudskom ispiranju mozgova?!?!!!

XXL

pre 7 godina

Eto Ovaj je dao "recept" kako da Srbija postane članica EU - odmah. Kao što su i ove države koje je naveo, a pogotovo one tri pribaltičke državice koje su PRVO tražile članstvo u NATO pa ostalo.

Mile

pre 7 godina

Koja je ovo demagogija! Pa da li oni stvarno misle da smo mi svi ludi a samo oni pametni? Licemerna, lazljiva i pokvarena evropa, ce se ugusiti u svom sopstvenom necovjestvu. Da opstane takva organizacija izgradjena na lazi, licemerju, podvalama, kriminalu, nepostovanju osnovnih ljudskih vrednosti, to prosto nije moguce. I ne zelim da zivim u takvoj evropi, niti mi treba njihova uredjenost niti bilo sta. Sve je to jedna velika prevara kako bi samo zapadnim kolonizatorima bilo bolje!

milorad

pre 7 godina

G-Stoltenberg, pitam Vas, da li Vam nešto znači Francuski vagon u Kompnjenu, datum 11. novembar 1918 gd. ? A Berlin, datum 9. maj 1945 gd. 00, 16' sati?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija