• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

30.11.2016

23:04

GLUVI AMERIČKI TELEFONI: Rusi zvali da upozore na grešku u bombardovanju, 27 minuta bili na čekanju!

Vesti

GLUVI AMERIČKI TELEFONI: Rusi zvali da upozore na grešku u bombardovanju, 27 minuta bili na čekanju!

Podeli vest

Rusija neko vreme pokušava da od SAD dobije tačne podatke i koordinate gde Amerikanci planiraju da izvedu napade u Siriji.Do sada, SAD su Ruse izneverile svakog puta, naveo je Majkl Maluf, bivši zvaničnik Pentagona

Pentagon se u utorak oglasio u vezi sa napadom koji je koalicija predvođena SAD izvela na sirijsku vojsku u kojem su ubijena 62 vojnika, a više od 100 ih je povređeno.

(VIDEO) OVAKO PUTINU PAKUJU RATNE ZLOČINE: Cilj je prikazati nevine žrtve ruskog bombardovanja, ALI NEKO IH JE SNIMAO!

Kako je “Raša tudej“ saznala od Majkla Malufa, ne zna se da li je moguće da su Amerikanci na telefonskoj liniji Rusiju držali pola sata. Rusi su ti koji su javili da je napad koalicije pošao naopako. 

- Neko bi trebalo da je uvek pri telefonu i podigne slušalicu. Mislim da će Pentagon da razmotri ovo i da vidi zašto nije bilo ljudi. Mislim da će biti posledica. Rusi neko vreme pitaju Amerikance da im daju planirane koordinate za napade.

RUSI TVRDE: U bombardovanju Idliba ubijeno 30 terorista

Nažalost, SAD su to odbile svakog puta. U ovom slučaju date su pogrešne koordinate. Malo sam zabrinut i oko toga ko im je dao te koordinate. Mi jednostavno nemamo ljude na kopnu i moramo se osloniti na naše saveznike- rekao je on. 

IZRAELSKI AVIONI NAPALI SIRIJSKU VOJSKU: Raketama zaštitili džihadiste od poraza?!

Izveštaj o napadu takođe sadrži podatke koji govore da je koaliciji bilo skoro nemoguće da razazna da li su u pitanju vladine snage ili Islamska država pošto nisu “nosili nikakvu prepoznavajuću vojnu odeću i simbole jedini“. 

- Pa, ako se napad dogodio noću teško je uočiti. Morate imati i na umu da su se snage veoma brzo kretale. Moje viđenje situacije je da su borci Islamske države odbili napad sirijske vojske, što dovodi do toga da je neko sa kopna dao SAD pogrešne koordinate.

(VIDEO) AMERI OPET GREŠKOM UBIJALI: Kažu da nisu pobili iračke vojnike, ali ih snimci demantuju

Nije bilo koordinacije, komunikacije, posebno ne sa sirijskim snagama. A trebalo bi da postoji konstantna komunikacija sa Rusima. Kako se u izveštaju navodi, oni nisu bili dostpuni na liniji 27 minuta- rekao je Maluf. 

POGREŠILI PO DRUGI PUT? Amerikanci opet bombardovali Asadovu vojsku

Pentagon je u utorak objavio izveštaj napada koji se dogodio krajem oktobra u Deir el Zoru, kada je koalicija predvođena SAD gađala položaje sirijske vojske. SAD su napad označile kao “nenamernu grešku za žaljenje“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Погрешне координате...? ... - Чисто сумњам... ( !? )

XXL

pre 7 godina

Šteta što im rusi nisu oborili te avione, a mogli su i znali su da su američki. Tada bi sve linije proradile, a 'operater' bi se javio direktno Moskvi iz Vašingtona.

nati

pre 7 godina

Ko je od kauboja veci prevarant na kugli zemaljskoj?Ta samovolja ce im vrlo brzo doci glave,slavice je ceo svet, kad se odlobodi tih zlotvora i njihove kriminalne i fantomske logike,koja je ravna sizofrenim bolesnicima.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17