• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

06.01.2017

19:14

SKOT ODLAZI IZ SRBIJE? Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp opozvao sve "Obamine" ambasadore!

Vesti

SKOT ODLAZI IZ SRBIJE? Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp opozvao sve "Obamine" ambasadore!

Podeli vest

Prelazni tim novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa izdao je ukaz da „politički“ ambasadori SAD treba da napuste svoje funkcije do inauguracije novog šefa države 20. januara, piše „Njujork tajms“, pozivajući se na američke diplomate

Prema informacijama američkog lista naređenje „bez izuzetka“ poslato je u Stejt department 23. decembra. Ono se odnosi na takozvane „političke“ ambasadore koji su bili imenovani na svoje dužnosti zahvaljujući tesnim vezama sa odlazećim predsednikom Barakom Obamom. Kao takvi su označeni ambasadori u Kostariki, Češkoj, Novom Zelandu, sedištu UN u Ženevi…

Kako je izjavio predstavnik Trampovog prelaznog tima, u tome nema loše namere. Obamini ambasadori će napustiti svoje funkcije kao i hiljade drugih političkih činovnika u Beloj kući i federalnim resorima. 

Predstavnik američke akademije za diplomatiju Ronald Njuman sa svoje strane je izjavio da se moglo očekivati da će na kraju Obaminog mandata ambasadori morati da se vrate u SAD, ali se on ne seća da su do sada u praksi ambasadori imali tako malo vremena za pakovanje. Kako piše list, u SAD je uvek postojao dogovor.

Jedan broj ambasadora je mogao na nekoliko nedelja ili meseci da ostane na svoj poziciji kako bi njihova deca mogla da završe školsku godinu. Isto tako, supruga novoizabranog predsednika Melanija Tramp je ostala u Njujorku i nije prešla u Vašington kako njihov desetogodišnji sin Baron ne bi morao da menja školu u sred školske godine.

Da li se taj ukaz odnosi i na američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota, koji je prošle godine na toj funkciji zamenio ambasadora Majkla Kirbija, ostaje da se vidi u narednom periodu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Следећи су.... Генерали.....па војне базе...и онда... ТХЕ ЕНД - НАТО....!!

Sasa

pre 7 godina

Nego sta ce?da ostaje na tom mestu i da nastavlja da vraca i seje njegove nebuloze i agente njegove po srbiju da haraju, domace izdajice da placa u politici i van?mars more da te oci nase vise ne vide niti usi cuju...GOTOV Si..

zeljko

pre 7 godina

Nije otisao Skot nego, otisla je nevidjena SKOTINA.

PETAR 1

pre 7 godina

@sale\nBRAVO MAJSTORE SVAKA VAM JE KO U NJEGUSA, JABIH SAMO DODAO STACE SAD PACICI\n

Tomas Gustaffson

pre 7 godina

Putuj skote i ne naginji se kroz prozor!!!

dragan

pre 7 godina

ma scot je jos mlad tek dolazi vreme kad ce poci u skolu.\n

nole

pre 7 godina

Ambasador Skot ili Ambasador je skot? Valjda su ga zbog te dileme vratili da nastavi kao Obamin portir.

Zivko

pre 7 godina

Bravo Tramp za smenu svih Obama ambasadora ali neznam sta ce u Aprilu na Predsednickim i Parlamentarnim izborima da urade opozicione stranke.Bravo i nama koji smo bili u Team Donald J.Trump za 8 Novembar,a sada sam i clan Republikanaca i moje ime Professor Zivko Lazic je medju 1000 izabranih Republikanaca u US od strane Tramp za dogovore i rad sa Trampom za vreme njegovog mandata i ovih 1000 imena su ispisana na zidu Bele kuce.Vucicu-Genije 21-og veka radi sve sto si predvideo i sve ces uraditi u interesu srba i Srbije.

dr za rock and roll

pre 7 godina

Aj mrs skote, sad idi radi u makdonalds

DUSAN

pre 7 godina

Sta ce sad nasa opozicija i nevladine organizacije bez njega.Na muku su se nasli.Sad ce oni jedan po jedan da postaju Rusofili,da probaju nekako da opstanu.Skote idi pa kad te pozovemo dodji nam opet.

RINGISPIL

pre 7 godina

Izgleda da ODE jos jedan " veliki prijatelj " Srpskog naroda, nadam se zauvek. Obama proteruje Ruske diplomate iz amerike a Trampavi proteruje americke iz Srbije. Jos samo da " ugasi" bindstil i obori volstrit od mene dobija NOBELA za mir.

Kos

pre 7 godina

ambasador predstavlja zemlju a vi je vredjate amerikanci pamte i vucic to ne shvata

Branislav

pre 7 godina

PAMTIMO I MI SVA ZLA koja nam je učinila razbojnička država po imenu amerika. Želim im da isplaču svaku suzu koja je radi njih prolivena, od kad postoje!!!

nati

pre 7 godina

Pa posto se Obama ponasa kao da je i dalje aktuelni a ne odlazeci predsednik i zuri da do zadnjeg dana podmece nogu Trampu gde god je to moguce i nemoguce,Tramp bi trebalo da ga izbaci iz Bele kuce za dva minuta.Dobro je sto ce Tramp sve njegove ambasadore da pocisti i to sto pre,dosta su zla nacinili, vreme je da odgovaraju zajedno sa Obamom za svoja nedela ,ako ima pravde,makar i one Bozje,stici ce ih i to vrlo brzo.\n

root

pre 7 godina

tek dosa a vec ide.Pa i morao je nije uspeo nista da uradi da Rebic ne dodje na mesto direktora policije.Zajebase ga kao i ceo narod Srbije clanovi naseg DS.Nista cudno kada su oni sjebali i Djindjica

nati

pre 7 godina

Ajde Skote,putuj i ne vracaj se vise ni za zivu glavu,pusti nekog ko ce na ljudski nacin da obavlja taj posao a ne na podmukao,kao ti i tvoj sefic Obama.Dace bog da vise nikad ne pokusate da manipulisete  jos nekim narodom. \n

Anarhista

pre 7 godina

Kada bi se jos neko setio u Srbiji, da ambasadori Sila Osovine uopste nam nisu potrebni, srpskoj sreci nebi bilo kraja.

milan

pre 7 godina

I ne vracaj se vise majke ti. Idi pomazi nekim drugima.

seljak

pre 7 godina

Dali je moguce da Srbija ima jednog skota manje ,,Hristos se rodi,,

lela

pre 7 godina

Velika bol i tuga za Jelenu Milić,Natašu Kandić,Sonju Biserko,Žene u crnom i 5% opozicije

ajd oladite bre

pre 7 godina

samo se vi srbende przite na ovakve gluposti..ostade skot jos najmanje 3 godine pa vi vidite

Laki

pre 7 godina

Kako li ce gubitak Skota da utice na ove sto ih je on sa balkona ugurao u skupstinu, mnogo su se osilili, ali kratko im bejase, putuj Skote i nevracaj se vise

Petar JVetar

pre 7 godina

Neeee, pa sad će izbori..kako će da se održe bez Sk(o)ata???

asid

pre 7 godina

Ode Skot a u Aprilu iz Skupštine Srbije otićiće i njegovi predstavnici koje je kroz odžak ubacio u nju!

Izbori 2024

Vesti

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)
Politika

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)

Danas je u sklopu doceka kineske državne delegacije na beogradskom aerodromu koju čine ministri i predstavnici kineskih institucija, ministar trgovine Tomislav Momirovic docekao i ministra trgovine NR Kine Vang Ventaoa, sa kojim je u proteklih godinu dana održao niz sastanaka tokom procesa pregovaranja koje je dovelo do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Kine i Srbije.

07.05.2024

16:17

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija