• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2017

10:31

LAVROV: Albanski specijalci nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije!

Vesti

LAVROV: Albanski specijalci nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije!

Podeli vest

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne na severu Kosova i Metohije naseljenom Srbima

Lavrov je izjavio da se napetost na Balkanu drastično povećava i poručio da se nada da svi shvataju da ne se ne sme dozvoliti izbijanje oružnaog sukoba, prenosi RIA Novosti.

On je takođe, kako prenosi Rojters rekao i da snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne u oblastima na severu Kosova koje su naseljene Srbima.

- EU je dužna da smiri situaciju i da omogući primenu sporazuma koji su postignuti između Beograda i Prištine - rekao je on na godišnjioj konferciji za novinare u Moskvi.

- Nadam se da ovoga puta svi razumeju neophodnost da se izbegne oružani sukob - poručio je Lavrov.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Seka

pre 7 godina

Ne trebaju da se nadju, ali se nadju zato sto im neko diriguje.

Aca

pre 7 godina

Slazem se sa gospodinom Sergejom da nije potreban rat na ovim prostorima,dosta smo mi ratova preziveli,nije nam potreban novi

mosad

pre 7 godina

On je takođe, kako prenosi Rojters rekao i da snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne u oblastima na severu Kosova koje su naseljene Srbima. a ko te pita dal moze il ne moze Kosova ne pita nikoga a najmanje vas zato budite sigurni da god im se podigne tamo ce da bude u vakom delu KOSOVA Jasno li e vama sada

milorad

pre 7 godina

Polako "mosad". Ne žuri. Znamo se. Ne od juče. Otimanje nikome dobro nije donelo, pa neće ni tebi. Oteto je prokleto, za vjeki vjekov. Svuda, kod svih naroda. Upamti.

nada

pre 7 godina

Evropska unija zatvara oci i omogucuje siprarima da rade sta hoce jer oni imaju toliko svojih problena i sta ih briga za srbe.Dok Srbija ne uzme stvari u svoje ruke i lupi u sto moze se pisati i polemisati u nedogled. Jedna saka jada koja pravi problema svima u svetu,okorela u terorizmu i kriminalu nemoze da se zaustavi - pa to je za nepoverovati !!!!!!!!!!!!!

Ruske

pre 7 godina

Na severu Kosova je mesto samo srpskim specijalnim jedinicama kako bi branili svoj narod od ovakvih poteza Albanaca.

Pioneer

pre 7 godina

Lavrov je potpuno u pravu. Njihove specijalne jedinice nemaju prava da se mesaju sa nasim stanovnistvom bez odobrenja NATO-a i KFOR-a. Ovo je zaista velika bruka za sve njih.

pesicvr6

pre 7 godina

Lavrov je u pravu, ROSU nije smela na sever Kosova!

Pancevo

pre 7 godina

Lavrov i Rusija su nasi prijatelji i jedini objektivni u svemu ovome. Znamo sta ce reci i Ameri i eu,branice Albance i ispascemo mi krivi za ovo

Miodrag

pre 7 godina

Nekome ne odgovara mir na ovim prostorima i huška Albance da se tako ponašaju.

Bisenija

pre 7 godina

Pravilno rečeno. Albanske snage ne smeju da budu tamo. To piše i u Briselskom sporazumu.

Rossia

pre 7 godina

Спасибо за поддержку Сергей Викторович.

Milica

pre 7 godina

Jeste, nemaju šta da traže na severu Kosova. Samo prave incidente i seju strah i mržnju, tako da ih treba na vreme ukloniti odatle i sprečiti svaki sukob.

Dragan

pre 7 godina

U pravu je Lavrov kada kaže da šiptarska milicija i specijalci ne treba da budu prisutni u oblastima na severu Kosova koje su naseljene Srbima. Ne treba, ali mogu da dođu kad god smatraju da treba, jer im je to pravo dala naša vlast. Nisu se oni usuđivali da dođu na tu terotoriju sve dok Srbija nije potpisala Briselski sporazum, prvi put posle balkanskih ratova ukinula sve institucije države Srbije na severu Kosova i prihvatila da i tamo, gde žive isključivo Srbi, važe samo tzv kosovski zakoni, a ne zakoni Srbije.

ikica

pre 7 godina

Vazno je izbeci oruzani sukob i sacuvati mir i stabilnost

milan

pre 7 godina

ROSU samo podiže tenzije i ne doprinosi poboljšanju odnosa Albanaca i Srba.

Radojka

pre 7 godina

Uh sto volim kad im Rusi objasne i postave ih tamo gde im je mesto! :)

Petra

pre 7 godina

E tačno tako,nadam se da će to primiti k znanju.

Tito

pre 7 godina

Da ti prvo stavis S 300 na kopaonik, pa onda da drzis slovo?

Aco

pre 7 godina

Lavrov ispravno sagledava situciju na Kosovu i Metohiji.

Denis

pre 7 godina

Albanci treba da odgovaraju za to što su poslali svoje specijalce na severu Kosova, da plaše naš narod.

Simonida

pre 7 godina

Albanci uz podršku svojih zapadnih medija vrše pritisak na naš narod da se iseli sa kosova.

tvigi

pre 7 godina

Sta su trazili to su i dobili,podvili rep i otisli .

LIDIJA

pre 7 godina

Vidim da ima onih koji bi zarko zeleli da stav Rusije bude mlak i jikakav kao sto je to bio slucaj devedesetih. Pomoc iskrenih ruskih prijatelja nikad nije dovedeno u pitanje.Tako da im je veliko Hvala na tome.Ali naravno da i reakcija EU mora da bude daleko jaca i konstruktivnija.

mala

pre 7 godina

Srbija je postupila na ispravan nacin i cini najbolje za sve nas.

mala

pre 7 godina

Lavrov je u pravu, Kosovo je srpsko, tako mora io ostati.

saban

pre 7 godina

Sta ce ovi iz EU da kazu na to? Verovatno mi nismo bili informisani o tome.

miroslav

pre 7 godina

normalnot da nemaju sta da traze...poslao ih NATO tata da malo prave buuu i provociraju Srbiju...ko zna ako bi iz toga izbilo nesto ozbiljno stize NATO da opravda svoju egzistenciju...Smrdljii gadovi .

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17