• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

11.04.2017

15:26

PESKOV: Rusija ima pametnija posla nego da se MEŠA U PORODIČNE STVARI TRAMPOVIH!

Vesti

PESKOV: Rusija ima pametnija posla nego da se MEŠA U PORODIČNE STVARI TRAMPOVIH!

Podeli vest

Kremlj se ne meša u unutrašnje stvari, a posebno u porodične odnose lidera drugih zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izveštaje o uticaju Ivanke Tramp na njenog oca Donalda Trampa da donese odluku da napadne Siriju.

- To nije problem Kremlja. Porodični odnosi porodice Tramp nisu problem Kremlja. Kremlj se veoma pažljivo odnosi prema tome da se ni na koji način ne meša u unutrašnje stvari drugih država, a posebno u porodične stvari lidera drugih zemalja - rekao je Peskov.

U ponedeljak je list Sandej tajms javio da je reakcija ćerke američkog predsednika Ivanke Tramp na izveštaje o hemijskom napadu u Idlibu uticala na odluku njenog oca da pokrene raketne napade u Siriji. Posle napada na sirijsku vazduhoplovnu bazu Ivanka Tramp je napisala da je ponosna na odluku svog oca.

Kremlj za sada ne može da potvrdi medijske informacije o sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog državnog sekretara Reksa Tilersona u sredu, rekao je portparol Kremlja.

Pozivajući se na izvore, list RBK je napisao da će se Putin sastati sa Tilersonom u sredu u Moskvi. Američki državni sekretar danas stiže u Rusiju u popodnevnim časovima, a njegov razgovor sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom planiran je za 12. april.

- Za sada ne mogu da potvrdim - komentarisao je Peskov navode medija.

Juče je Peskov odgovarajući na pitanje novinara o otkazivanju tog razgovora istakao da nisu najavljeni nikakvi sastanci i da do sada u predsednikovom rasporedu nije zakazan susret sa Tilersonom. On je dodao da će obavestiti medije ukoliko bude došlo do susreta.

Snimci razgovora u avionu Kačinjskog ne sadrže informacije o eksploziji

- Kremlj ne zna na čemu su zasnovani zaključci komisije Vlade Poljske o eksploziji u avionu Tu-154 poljskog predsednika Leha Kačinjskog. Snimci ne sadrže takve potvrde - izjavio je novinarima Peskov.

U ponedeljak, na sedmu godišnjicu tragedije kod Smolenska, druga po redu poljska komisija za istragu nesreće objavila je svoje nalaze. Komisija je za ono što se desilo okrivila rusku kontrolu letenja. Takođe se u materijalu navodi da je avion eksplodirao i pre nego što je dotakao tlo.

- Mi to ne možemo da komentarišemo, ne znamo čime se vodila komisija, na čemu su zasnovani njeni zaključci. Istražitelji imaju određene podatke i snimke razgovora u avionu, kao i snimak pilota i kontrolora letenja koji ne sadrže takve dokaze - komentarisao je Peskov nalaze poljske komisije.

Avion poljskog predsednika Tu-154, koji je leteo na komemoraciju u Katin, srušio se 10. aprila 2010. godine prilikom pokušaja sletanja na aerodrom "Smolensk Severni". Svih 96 ljudi koji su bili u avionu je poginulo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija