• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.04.2017

18:30

ČUDO NEVIĐENO! Najsrećniji pilot na svetu, PREŽIVEO ČAK 11 AVIONSKIH NESREĆA!

Vesti

ČUDO NEVIĐENO! Najsrećniji pilot na svetu, PREŽIVEO ČAK 11 AVIONSKIH NESREĆA!

Podeli vest

Brazilac Klinger Borges do Vale 40 godina je malim avionima ilegalno prevozio kopače zlata i prostitutke po prašumama Amazonije. Sada je u penziji i kaže da mu je Bog pomogao da prevari smrt

Brazilac Klinger Borges do Vale preživeo je čak 11 avionskih nesreća, zbog čega je proglašen najsrećnijim pilotom na svetu. Do Vale, koji je sada u penziji, 40 godina je malim avionima ilegalno prevozio prostitutke i kopače zlata u guste prašume Amazonije.

Ne seća se svega

Brazilac kaže da je, uprkos tome što mu je posao bio veoma opasan, uživao u njemu. On je jedini pilot na svetu koji je preživeo toliko avionskih nesreća, a kako kaže, brojnih se i ne seća.

Nikad nisam paničio, svaki put sam se mirio sa sudbinom i opraštao od života
Klinger Borges do Vale

- Sve udese sam imao uglavnom zbog lošeg vremena i vidljivosti u Amazoniji. Jednom prilikom, dok sam bio u kokpitu malog mlaznog aviona, izbio je požar u kabini. Letelica je gubila visinu, a ja sam pokušao da uspostavim kontrolu. Međutim, srušili smo se među drveće. U toj nesreći stradala su dva putnika koje sam vozio. Ja sam ostao živ! - kazao je Do Vale.

On je dodao da je u jednoj nesreći bio teško povređen i da se jedva oporavio.
- Tada su mi otkazale komande aviona. Pali smo sa visine od 1.000 metara pravo u prašumu. Izgubio sam svest. Spasioci su jedva pronašli olupinu, a ja sam na putu do bolnice izgubio puno krvi. Oporavljao sam se mesecima od tog udesa. Ja sam najsrećniji pilot na svetu. Svako drugi bi umro - ispričao je pilot.

Public

Trojica braće mu stradala

Pilotu Klingeru Borges do Valeu čak tri rođena brata poginula su u avionskim nesrećama. Svi oni su bili avijatičati poput njega i prevozili su kopače zlata po divljini.
- Imao sam petoricu braće i svi smo bili piloti. Nažalost, trojica su poginula. Oni nisu imali sreće poput mene. Ne prođe dan da ih se ne setim - kazao je Do Vale.

Prema njegovim rečima, svaki put prilikom pada mislio je da neće preživeti.
- Nikad nisam paničio, svaki put sam se mirio sa sudbinom i opraštao od života. Molio sam Boga da mi oprosti sve grehe. Međutim, očigledno nije došao trenutak da me Gospod uzme - naveo je Do Vale.

Brazilac je kazao da kao dečak nije mogao da bira čime će se baviti u budućnosti jer je odrastao u malom gradu Itaituba duboko u prašumi.
- Mogao sam da budem kopač zlata ili pilot koji ih prevozi u šumu. Izabrao sam pilotiranje. Pored rudara, u divljinu sam vozio i striptizete i prostitutke koje su zabavljale muškarce posle napornog rada. Poletao sam sa aerodroma Itaituba, koji se nalazi duboko u džungli i smatra se jednim od najopasnijih na svetu. U divljini smo nekada sletali na male blatnjave improvizovane piste. Ali to je sve bila jedna lepa avantura - kazao je pilot.

Public

Lude žurke i droga

Kako je istakao, zarađivao je velike pare dok je bio na vrhuncu karijere, zbog čega je uživao u drogi, ludim žurkama i ženama.
- Na žurkama smo imali stolove pune kokaina. Imao sam seks sa prostitutkama i brojnim lepoticama. Kupovao sam po tri automobila godišnje i na odmore nosio torbe pune keša. To su bili lepi dani. Sada više nije tako - kazao je Do Vale.
On je zbog problema sa zdravljem morao da se penzioniše pre nekoliko godina, ali su ga nasledili sin i nećak. Do Vale kaže da se nada da će njegov sin imati isto tako lep i bogat život kao što je imao on.

Public

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17