• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2017

23:30

TRZAVICE U KATOLIČKOJ CRKVI: Papa Franja smenio kontroverznog kardinala Milera!

Vesti

TRZAVICE U KATOLIČKOJ CRKVI: Papa Franja smenio kontroverznog kardinala Milera!

Podeli vest

Papa Franja smenio je danas glavnog katoličkog teologa, konzervativnog nemačkog kardinala, koji se nije slagao sa papskom vizijom o inkluzivnijoj Crkvi

Kako se navodi u saopštenju Vatikana, petogodišnji mandat kardinala Gerharda Ludviga Milera (69), koji je bio na čelu Kongregacije za versku doktrinu, čiji je cilj odbrana katoličke doktrine, neće biti obnovljen, prenosi Rojters.

Kako se navodi, ta pozicija je najvažnija u hijerarhiji Vatikana, nakon pozicije državnog sekretara, a većina činovnika na tom mestu ostane do penzije, što bi u Milerovom slučaju bilo za šest godina.

Milera će naslediti čovek broj dva tog odeljenja, španski nadbiskup Luis Francisko Ladarija Ferer (73), koji je kao i papa Franja član jezuitskog reda i koga mnogi smatraju blagom osobom koja izbegava da bude u centru pažnje, za razliku od Milera koji se često pojavljuje u medijima.

- Oni govore isti jezik i Ladarija je neko ko je blag. On se ne raspravlja sa papom i nije mu pretnja - rekao je jedan od sveštenika u Vatikanu koji je insistirao na anonimnosti.

Miler je jedan od nekoliko vatikanskih kardinala koji su se javno sukobljavali sa papom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ana

pre 6 godina

neka se pravoslavna crkva ugleda na nacin expresnog resavanja problema . Nasi bi to razvlacili pa se natezali jesam nisam ovaj sklonio i amin bez mesanja vecine.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Кардинал је направио... - "Кардиналну " ....грешку...!!

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija