• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2017

23:59

KRAJ RATA U SIRIJI: CIA obustavlja podršku pobunjenicima, koji se bore protiv Asada!

Vesti

KRAJ RATA U SIRIJI: CIA obustavlja podršku pobunjenicima, koji se bore protiv Asada!

Podeli vest

Šef za specijalne operacije američke vojske general Toni Tomas potvrdio je da CIA gasi svoj program podrške sirijskim pobunjenicima koji se bore protiv predsednika Baša al Asada

Tomas je negirao da četvorogodišnja operacija završena da bi se zadovoljila Rusija i dobila podrška za primirje u jugozapadnoj Siriji, prenosi AFP.

Bila je to "teška, teška odluka" ali "apsolutno ne ustupak Rusima", rekao je Tomas na forumu u Aspenu u Koloradu.

- To je zasnovano na proceni prirode programa, onoga što pokušavamo da postignemo- rekao je on.

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, "Vašington post je objavio da je četvorogodišnja tajna operacija imala ograničen uticaj, naročito od kada su ruske snage stale na stranu Asada 2015. godine. 

Prema navodima lista, predsednik SAD Donald Tramp je doneo odluku da ukine program podrške pre skoro mesec dana, nakon sastanka sa direktorom CIA Majkom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmasterom.


AMERIKA JE BILA I OSTALA NEPRIJATELJ ISLAMA: Kolumna Dževada Gajijaševića do tančina objašnjava HAOS KOJI SLEDI NA BLISKOM ISTOKU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

Pobeda velikog Putina nad "velikim bratom"! Da se ZNA!

Constella

pre 6 godina

Najvece zlo covecanstva se odrice svog ceda!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija