• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org/informer.rs

27.09.2017

19:34

RUSIJA ISTUPA IZ UN, NEĆE DOZVOLITI DA JOJ UKINU PRAVO VETA: Moskva poručuje da PAKLENI PLAN SAD NEĆE PROĆI!

Vesti

RUSIJA ISTUPA IZ UN, NEĆE DOZVOLITI DA JOJ UKINU PRAVO VETA: Moskva poručuje da PAKLENI PLAN SAD NEĆE PROĆI!

Podeli vest

U ovom trenutku 114 država podržava ideju ograničavanja prava veta koje imaju stalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavila je ministarka inostranih poslova Lihtenštajna Aurelija Frik. Ukoliko, međutim, UN zaista pokušaju da ograniče četvorci u SB UN pravo veta Moskva bi mogla da odgovori istupanjem iz organizacije UN

Da sve bude još interesantnije, u ovom trenutku inicijativu su, osim 114 država, potpisali i većina sadašnjih članica SB.

Moskva smatra da iza ove inicijative stoje SAD.

Ograničavanje prava veta za stalne članice SB UN pravda se navodnom potrebom da se spreči glasanje protiv rezolucija koje bi mogle da spreče masovne zločine.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Vladimir Safronikov naglasio je ranije da je nedopustiva svaka ideja koja vodi ka oduzimanju prerogativa sadašnjih stalnih predstavnika SB, uključujući pravo veta. 

Prema njegovim rečima, mogućnost upotrebe veta stimuliše članove Saveta da tragaju za izbalansiranim odlukama, a napad na pravo veta je pogrešan i sa istorijske i političke tačke gledišta.

KAKO OVI GLUPANDERI VODE SVET?! BBC napravio spisak političara KOJI NEMAJU POJMA O GEOGRAFIJI!

Inicijativu o ograničavanju prava veta stalnim članicama SB UN u slučajevima vezanim za zločine protiv čovečnosti predložila je, podsetimo, još 2013. godine Francuska.

Ruski pisac i disident Eduard Limonov smatra da Moskva mora da, ako joj ograniče pravo veta u Savetu bezbednosti UN, istupi iz Ujedinjenih nacija. 

LUD! RASMUSEN UCENJUJE PUTINA: Rusija može da skine sankcije samo na jedan način, A NI TO NEĆE BITI DOVOLJNO!

- Nećemo valjda tamo da sedimo bespomoćni. Još pre nekoliko godina sam predlagao da sami istupimo iz UN i da za sobom zalupimo vrata. Sada nas otuda istiskuju, a to je sramotno - poručuje Limonov.

Beta

On upozorava da se brojne države okupljaju oko SAD u potrazi za dolarima i zaštitom.

(FOTO) STEFANOVIĆ: Samo suverene države i članice UN mogu u Interpol!

Dodaje i da Moskva mora biti oprezna kada je stav Kine po ovom pitanju, jer je Peking lukav pa su najveći izgledi da zauzme neutralnu poziciju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 6 godina

RESENJE;ISTUPITI U STO VECEM BROJU I OSNOVATI NOVU ORGANIZACIJU.\n

mislav

pre 6 godina

apsolutno podržavam... samo tu novu organizaciju onda i platite.

rajko

pre 6 godina

Samo vojno jaka Rusija odrzava balans u svetu.Bez toga masonski plan jedna vlada za ceo svet koji bi kontrolisali.\n

gagula

pre 6 godina

Zemlji koja je stavila veto na rezoluciju o genocidu u srebrenici,koji je osudio cijeli civilizacijski svijet,i nije mjesto u UN-u!Put pod noge i napravite uslugu civiliziranim narodima i državama!

mihailo

pre 6 godina

"Genocid u Srebrenici". Srebrenica je velika manipulacija i TO baš prema memoarima viđenih muslimana, bošnjaka, učesnika događanja. Znači svedočenja iz prve ruke i objavljenjo u muslimanskom Sarajevu...

Pik

pre 6 godina

Ma daj Kakav genocid gluposti svake 5 godine se povecava prvi dokument 1200 pa je to bilo malo za amere digli na 3500 pa na 5000 i sad 8000 za neku godinu ima da zakruze na 10000 ali i to bice malo

mica

pre 6 godina

pod hitno treba rusija,kina indija,iran i druge miroljubive zemlje da istupe iz uj.....nacija i osnoju nove u....nacije..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija