• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.11.2017

21:25

JEZIVA ISPOVEST NAJGOREG RUSKOG SERIJSKOG UBICE: Ubio sam 84 žene jer su bile nepristojne!

Vesti

JEZIVA ISPOVEST NAJGOREG RUSKOG SERIJSKOG UBICE: Ubio sam 84 žene jer su bile nepristojne!

Podeli vest

Bivši policajac Mihail Popkov (53), koji je na doživotnoj robiji, u intervjuu za Rosija 1 uz osmeh ispričao da je svoje žrtve hteo da kazni zbog neprimerenog ponašanja i negirao da je ijednu silovao

Najgori ruski serijski ubica, bivši policajac Mihail Popkov (53), koji je silovao i ubio 84 žene, kaže da je to uradio kako bi svoje žrtve "naučio pameti" jer su se nepristojno ponašale. On je iz zatvora, gde služi doživotnu kaznu, dao šokantan intervju za rusku državnu televiziju Rosija 1, u kojem je negirao da je pre ubistva silovao žrtve, već je tvrdio da su sve one dobrovoljno pristale na seks sa njim.

Ništa nije planirao

Monstrum koji je zločine počinio u irkutskom regionu u Sibiru od 1992. do 2010. rekao je da mu je cilj bio da kažnjava nevaspitane žene i one koje su se provokativno ponašale.

- Ubijao sam samo devojke koje su noću bile same bez pratnje muškaraca. Čekao sam ih da izađu pripite i pijane iz barova i klubova. Ponašale su se bezobzirno, nisu se plašile da razgovaraju sa mnom i uđu u moj policijski auto. To im je bila avantura. Htele su da se provozaju, piju alkohol i upražnjavaju seks sa mnom - rekao je Popkov, kojeg zbog zverskih ubistava zovu Vukodlak.

Novinari TV Rosija 1 saopštili su tokom intervjua Mihailu Popkovu da mu je bivša supruga Jelena u vezi sa detektivom Vasilijem Domoradovim, koji ga je i strpao u zatvor. Monstrumu je istog trenutka nestao osmeh s lica. Pitao je koliko dugo traje ta afera, ali na to nije dobio odgovor.
- Ne... Neću da razmišljam o tome, osećam se uznemireno. Ali ću, ipak, pozitivno gledati na to. Jelena nije ni trebalo da provede ceo život sa bitangom poput mene - kazao je Popkov.

Žena mu u vezi sa detektivom koji ga je uhapsio

Nakon što bi pokupio pijane žene starosti od 18 do 38 godina, vozio ih je u šumu gde ih je silovao i brutalno ubijao noževima, sekirama i bejzbol palicama. On, međutim, kaže da je neke devojke i poštedeo.

- Nisam ubio sve žene koje sam povezao, već samo one koje su se nepristojno ponašale. Hteo sam da ih naučim pameti i kaznim. Odlučivao sam o tome ko će živeti, a ko umreti - priznao je manijak, uz osmeh.

Uprkos tome što su forenzičari utvrdili da su njegove žrtve silovane pre ubistva, Popkov naglašava da to nije tačno.

- Automatski su me optužili za silovanje samo zato što je moja semena tečnost nađena na odeći žrtava. Međutim, tvrdim da nisam silovao nijednu. Jesam imao seksualni odnos s njima, ali su sve one na to pristale - istakao je Popkov.

On je dodao da zločine nije planirao, već da je žrtve ubijao onim što mu se u tom trenutku nalazilo u kolima.

- Nisam koristio pištolje niti sam se posebno spremao za ubistva. Nijednu žrtvu nisam davio niti sam im čupao srca, kao što su mediji pisali - naveo je monstrum.

Dobar muž i otac

Bez obzira na to što je najgori masovni ubica u istoriji Rusije, Popkov smatra da je bio veoma dobar muž i otac. On je ispričao da njegova supruga Jelena i ćerka Jekaterina (30) nisu ni slutile da je on 18 godina ubijao po Sibiru.

- Vodio sam dvostruki život. U jednom sam bio obična osoba koja dobro radi svoj posao u policiji. Imao sam porodicu. Žena i ćerka su mislile da sam dobar muž i otac. U drugom životu sam ubijao. Pažljivo sam skrivao tragove - otkrio je ubica.

Popkov je, inače, uhapšen 23. juna 2012. nakon što je njegov DNK nađen na telu nekoliko ubijenih devojaka u gradu Angarsku. Na saslušanju je priznao ubistva 22 osobe, pa je osuđen na doživotnu kaznu zatvora 2013. Nakon presude, u zatvoru je priznao da je usmrtio još 62 žene, zbog čega ga narednog meseca čeka još jedno suđenje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17