• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda/mediji

15.03.2018

23:00

(VIDEO) AMERI SPREMAJU VELIKI RAT?! General Skaparoti dovukao vojsku u Izrael, stigla i 6. flota i helikopteri Blek hok...

Vesti

(VIDEO) AMERI SPREMAJU VELIKI RAT?! General Skaparoti dovukao vojsku u Izrael, stigla i 6. flota i helikopteri Blek hok...

Podeli vest

Komandant američkih vojnih snaga u Evropi general Kurtis Skaparoti dovukao je u Izrael ogromnu vojsku. Na vežbama Izraelskih odbrambenih snaga (IOS) i Armije SAD "Juniper kobra 2018" u ovom trenutku učestvuje oko 4.500 vojnika, ali se ne navodi koliko ima Izraelaca, a koliko Amerikanaca, kao ni da li je to konačan broj. U izraelske teritorijalne vode, ovim povodom, doplovila je i američka 6. flota

Komandant američkih vojnih snaga u Evropi general Kurtis Skaparoti poručio je u Tel Avivu da će Sjedinjene Države pomoći Izraelu u kriznom trenutku.

On je ovo izjavio nakon sastanka sa ministrom odbrane Izraela Gadijem Ajzenkotom u izraelskom generalštabu.

Na vežbama, zvanično, u ovom trenutku učestvuje oko 4.500 vojnika, ali se ne navodi koliko ima Izraelaca, a koliko Amerikanaca, kao ni da li je to konačan broj, a u izraelske teritorijalne vode, ovim povodom, doplovila je i američka 6. flota.

"Juniper kobra" je prevashodno vežba protivraketne i protivavionske zaštite, na kojoj će, između ostalog, biti uvežbavana koordinacija američkih i izraelskih raketnih i vazduhoplovnih snaga, a trajaće nekoliko nedelja.

- Sjedinjene Države su duboko posvećene odbrani Izraela. Nastavićemo da radimo sa IOS-om na promociji stabilnosti u regionu, i to ne samo u smislu vojnih vežbi već i u slučaju stvarnih nepredviđenih situacija, rekao je Skaparoti.

- Tokom sastanka, komandanti su diskutovali o trenutnoj situacji na Bliskom Istoku i pretnjama u razvoju, kao i o prilikama za strateške vojne operacije - saopšteno je iz komande izraelskih snaga.

KOMANDANT NATO BRUTALNO NAPAO SRBE: Oni su zbog Rusije NAJVEĆI PROBLEM U REGIONU, SAD će morati da reaguju!

General Ričard Klark, komandant 3. vazduhoplovne armije SAD, koji predstavlja američku ratnu avijaciju na ovim vežbama, rekao je da je vojska njegove zemlje spremna da brzo odreaguje na poziv Izraela. On je naglasio da je potrebno svega 72 sata da se američke snage stacionirane u Evropi prebace u Izrael.

Istovremeno sa pokretanjem vežbi "Juniper kobra 2018", tokom prethodna dva dana, lokalni aktivisti prijavili su pojačane aktivnosti američkih snaga u severoistočnoj sirijskoj pokrajini Hasaka, koja se u potpunosti nalazi pod kontrolom američko-kurdske koalicije.

Osim već ustaljenih izveštaja o bivšim teroristima Islamske države, koji sada prolaze preobuku u američkim bazama u ovom regionu, lokalni aktivisti izveštavaju o velikom broju američkih "Blek hok" helikoptera koji već dva dana pristižu u iste te baze, što je dokumentovano i ovim snimkom:

Ovakve aktivnosti govore u prilog tvrdnjama da je prva grupa terorista završila obuku u američkim bazama i da su spremni za raspoređivanje na krizne tačke unutar Sirije sa kojih Pentagon planira dalju destabilizacju Sirije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 6 godina

Oni su najveci problem na zemaljskoj kugli....a ne Srbi !!!

bravar je bio najbolji

pre 6 godina

Cilj je, kao i na Kosovu i Metohiji, otimanje rudnih bogatstava, u ovom slucaju Sirije.

Stojan

pre 6 godina

Budale za koga oni ratuju po drugim drzavama, za 1% bogatasa sto ne znaju sta imaju dok vecina ovih vojnika, ako se vrate, nece imati ni posao a ni jeda sobicak. Sto ne pogledaju na internetu u kakvim "kucicama" zive ti za koje se bore.

Ljube

pre 6 godina

Stojane, pa šta bi drugo govorili i mislili kad su im mozgovi isprani i od majčine sise naučeni da su Rusi opasnost za ceo svet i da je samo Američka demokratija prava demokratija? Došao je kraj svim imperijama pa će i njima doći kraj, nadam se da ću doživeti da to i doživim.

Kazimir

pre 6 godina

Kakav ludacki pogled.Mogu da zamislim na sta je sve ovakav ludak spreman.Ovo je zver,proizvod sistema kojem sluzi.

XXL

pre 6 godina

A ko će da pokupi crnogorce za popunu trupa NATO-a tamo ili će ići vozom redovnom linijom?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija