• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

10.04.2018

19:43

KLJUČA U SIRIJI: TRAMP POSLAO DVA RAZARAČA, PUTIN GA ČEKA SA SUHOJIMA, PANCIRIMA I S 400: Svet strepi i nada se čudu!

Vesti

KLJUČA U SIRIJI: TRAMP POSLAO DVA RAZARAČA, PUTIN GA ČEKA SA SUHOJIMA, PANCIRIMA I S 400: Svet strepi i nada se čudu!

Podeli vest

Američki razarač "Donald Kuk" opremljen sa 50 krstarećih raketa "tomahavk" približio se na 100 kilometara od Tartusa u Siriji, gde se nalazi vojno-pomorska baza Rusije, ali, kako kaže ruski vojni analitičar Viktor Baranec, ruske oružane snage imaju čime da odgovore na eventualni američki napad

Kako precizira ovaj ekspert u komentaru u listu Komsomoljska pravda, u Sredozemnom moru se nalazi grupa borbenih brodova Rusije, uključujući dizel-podmornice naoružane čuvenim raketama "kalibar". U bazi Hmejmim, podseća dalje Baranec, Rusija ima lovce i bombardere uključujući i par najnovijih aviona Su-57. 

Na raspolaganju Rusiji su i "bastioni", obalski raketni kompleksi sa visokopreciznim protivbrodskim raketama "jahont" i "oniks". "Bastioni" su namenjeni za gađanje brodova u radijusu 350 kilometara, a raketa može da dopremi bojevu glavu težine nekoliko stotina kilometara na minimalnoj visini i zato ju je veoma teško presresti.

Ruske jedinice u Siriji imaju i "pancir - S1", samohodni protivvazdušni raketni kompleks za zaštitu od svih sredstava vazdušnog napada sa bliskog rastojanja. Baranec dodaje da su i "bastioni" i "panciri" uspešno isprobani u Siriji u realnoj borbi i da su se pokazali kao visokoefikasni.

Naravno, ističe analitičar, ruske baze u Siriji pokrivaju i trenutno najbolji u svetu PVO kompleksi S-400.

TREĆI SVETSKI RAT NA POMOLU?! Rusija čeka napad - PUTIN DIGAO CRNOMORSKU FLOTU!

Podsetimo, prema informacijama turskog lista Hurijet američkom razaraču "Donald Kuk" su se "bar četiri puta" približavali ruski lovci. Kako navodi Baranec, to je onaj isti razarač koji je u proleće 2014. sramotno pobegao iz Crnog mora dalje od Krima nakon što je ruski avion Su-24 oslepio njegove lokatore.

Ne treba isključiti mogućnost da će i sada ruski piloti izvesti nešto u sličnom duhu. Ali u pomoć "Kuku" stiže još jedan raketni razarač SAD - "Porter" sa 60 tomahavka, o čemu piše Volstrit žurnal.

IDEMO U RAT BEZ IJEDNOG DOKAZA! Američka novinarka optužila Trampa da izaziva sukob sa Rusijom!

"Porter" je već na istoku Sredozemnog mora, a očekuje se da će se priključiti "Kuku" za par dana. Baranec podseća da je "Porter" pre tačno godinu dana bio angažovan u vršenju udara na vazduhoplovnu bazu "Šeirat" u Siriji kada je lansirao 59 tomahavka pod istim opravdanjem - da je to odgovor na nedokazani hemijski napad Asada.

fotomontaža

Prema rečima analitičara, ako američki razarači lansiraju ovoga puta rakete na vojne objekte Sirije, a tamo se nalaze i ruski vojni savetnici, odgovor Moskve će biti trenutan: setimo se upozorenja načelnika ruskog Generalštaba Valerija Gerasimova da će ruska grupacija u Siriji uništiti ne samo rakete koje budu gađale Damask, nego i brodove i avione s kojih su lansirane.

NIJE BILO NIKAKVOG NAPADA! Ambasador Rusije Nebenzja: Posledice će biti teške

- To već znači neposredan sukob SAD i Rusije, odnosno faktički rat. Dalji razvoj te priče je nemoguće predvideti jer se radi o dve najveće nuklearne države - upozorava Baranec.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Амерички фашизам, улази у одлучујућу фазу лудила...Смрт фашизму...!

Ljubo

pre 6 godina

Sto su udarali ,udarali ,ni Kina im nece ostati mirna u svojoj interesnij zoni ,a i Iran bi im konce pomrsio ,dalje necu ni spominjati koliko bi im saveznika u prvih 24 sata ledja okrenulo ....

vreme je

pre 6 godina

da se amerika i engleska sravne sa zemljom...oni su najvece zlo ove kugle i treba ih vratiti na praistorijsko doba...

Banat

pre 6 godina

Ajd da vec pocne pa da ameri vec jednom dobiju po njuskama i da se vrate tamo odakle su i dosli ali ovog puta zauvek. Dosta je bilo njihovih i britanskih milosrdnih andjela i slicnih vojnih operacija bez ikakvog valjanog razloga. Vreme je da Rusija zavlada. Dosta su Rusi cutali i nemo gledali kako Ameri i EU kroje svetsku politiku, ekonomiju i svetsku mapu. Vreme je za promene!

Ja bre

pre 6 godina

Braco Rusi ne dajte olosima da kroje svetsku mapu. Udrite i sprzite gamad da ne postoje. Sve sto cine, cine da i vas pokore. Srecom Bog dao PUTINA. Zato nema bojazni za pravoslalje.

SS

pre 6 godina

Mislim da nemaju petlju,a ako krenu nisu svesni šta ih čeka,nije to više Rusija u vreme Gorbačova i Jeljcina.Mogli bi da im naplate od 45 pa na dalje.

RS

pre 6 godina

Da li znate šta je Tramp po nacionalnosti? Amerikanac, nije, irac nije, britanac, nije. A šta je onda ? Budala, budala i samo budala!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17