• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

13.04.2018

17:01

GENERAL KONAŠENKOV: Imamo dokaze da je "hemijski napad" u Dumi ORGANIZOVALA VELIKA BRITANIJA!

Vesti

GENERAL KONAŠENKOV: Imamo dokaze da je "hemijski napad" u Dumi ORGANIZOVALA VELIKA BRITANIJA!

Podeli vest

Video-snimak navodnog hemijskog napada u sirijskoj Dumi snimljenjn je u bolnici ovog sirijskog grada, saopštilo je u petak Ministarstvo odbrane Rusije tokom prvog zvaničnog obraćanja u vezi s ovim incidentom.

- Danas ruski vojni resor ima i druge dokaze koji svedoče o neposrednoj umešanosti Velike Britanije u ovu provokaciju u Istočnoj Guti - rekao je Konašenkov. 

London je izvršio snažan pritisak na predstavnike takozvanih „belih šlemova“ kako bi ostvarili ovu pripremljenu provokaciju u Siriji, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov. 

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane Rusije ima dokaze o neposrednoj umešanosti Velike Britanije u organizovanje provokacija u Istočnoj Guti u Siriji. 

Ministarstvo odbrane Rusije se nada da se misija Organizacije za zabranu hemijskog oružja neće rukovoditi instrukcijama trećih lica, nego da će sprovesti objektivnu istragu o navodnom hemijskom napadu u sirijskoj Dumi, rekao je Konašenkov.

On je naveo da je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji spreman da se pobrine za bezbednost eksperata i neophodni uslovi za rad u Istočnoj Guti.

„Nadamo se da će se misija OZHO rukovoditi nekakvim instrukcijama trećih lica i anonimnim pseudosvedočanstvima s društvenih mreža, nego će sprovesti objektivnu i nezavisnu istragu za utvrđivanje istine. Ubeđeni smo da će odgovorni stav OZHO omogućiti da se smanji stepen napetosti u regionu i samim tim sačuvati krhki mir koji je uspostavljen u Siriji“, naveo je Konašenkov. 

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov saopštio je ranije da Moskva raspolaže dokazima da je hemijski napad u gradu Dumi u Istočnoj Guti insceniran. 

On je podsetio da je u Siriju odletela misija stručnjaka Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja, kao i da bi u Damask trebalo da stigne sutra ujutru.

Ruski ministar je dodao i da se kontakti Rusije i SAD u vezi sa Sirijom nastavljaju i da su kanali komunikacije i dalje aktivni, i naveo da se Moskva nada da će saradnja sa spoljnopolitičkim resorom SAD takođe biti obnovljena kada Stejt department ponovo postane operativan. 

LAVROV OTKLONIO SVE DILEME! Imamo neoborive dokaze, HEMIJSKI NAPAD JE IZREŽIRAN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Georgije

pre 6 godina

Englezi totalni idioti neobuzdane budale? To sve pod kontrolu treba staviti? Impotentna dtrasila! Mejova može da uzme metlu i vtadzbinama da se bavi? Ništa više ?

Nepoznati

pre 6 godina

Pa ko drugi. Gde bi bila britanija da se izvinjavala. Zapamtite te reci zauvek.

Bojan

pre 6 godina

I sta ce Rusi da urade? Opet ce biti 100 SAA veterana mrtvo u napadima a Rusi ce da trljaju ruke od provizije.

SS

pre 6 godina

Govna britanska treba zakopati,kad već Adolf nije uspeo u toj nameri,nažalost.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15