• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2018

14:33

(FOTO) EVO ŠTA ĆE SVE RUSI PRIKAZATI SUTRA NA VOJNOJ PARADI! Putin predstavlja tenk koji sam locira mete!

Vesti

(FOTO) EVO ŠTA ĆE SVE RUSI PRIKAZATI SUTRA NA VOJNOJ PARADI! Putin predstavlja tenk koji sam locira mete!

Podeli vest

Rusija će na vojnoj paradi povodom Dana pobede, koja će biti održana u sredu, 9. maja, prikazati novi robotizovani tenk Uran-9 i nove oružane sisteme testirane na bojnom polju u Siriji.

"Višenamenski robotizovani borbeni kompleks" Uran-9 naoružan je protivtenkovskim raketama, topovima i mitraljezom. Bi-Bi-Si prenosi da Uran-9 može sam da locira mete, ali da odluku o paljbi donosi komandir vozila, koji sedi u blindiranom kamionu ne dalje od tri kilometra od Urana-9.

Tanjug/AP

Tenkovi koji će biti na vojnoj paradi u Moskvi

Biće predstavljen i "robotizovani diverzant", vozilo Uran-6, koje se koristi za čišćenje mina. Uran-6 dokazao se u Palmiri, Alepu i Deir ez Zoru u Siriji.

Ruski sajt "Gazeta" navodi da je Uran-6 korišćen za uništenje mina na bezbednoj distanci, što je ruskim snagama omogućilo upad u područja pod kontrolom pobunjenika u Siriji. Ovo vozilo takođe se vozi daljinski, a domet mu je do jednog kilometra.

Tanjug/AP

Generalna proba vojne parade u Moskv

Po prvi put na paradi, biće prikazan terenski pešadijski bagi, namenjen za sve terene. Vozilo AM-1 ima dva sedišta za ruske vojnike, a dizajnirano je za pešadiju ili specijalne jedinice za primenu tokom operacija na nepristupačnim terenima, navodi BBC.

Tanjug/AP

Deo naoružanja koji će biti prikazan na paradi

Navodi se da će biti prikazan i novi dron "Korsar", koji se može koristiti za raketne napade, izviđanje i prenos zaliha. "Korsar" ima domet veći od 160 kilometara, autonomiju leta od 10 sati, a može leteti na visinama do šest kilometara.

Kako je rekao zamenik ruskog ministra odbrane Juri Borisov, ruske oružane snage poseduju puno dronova, ali će na paradi biti prikazani samo "Korsar" i "Katran".

Ukoliko vreme u Moskvi bude povoljno, očekuje se i prelet lovačkih aviona, bombardera i helikoptera.

Tanjug/AP

Vojna parada povodom dana pobede biće održana 9. maja 

Avioni Mig-31 će preleteti Moskvu noseći nove hipersonične protivbrodske rakete "kinzal", koje mogu uništiti i nosače aviona.

Očekuje se da će biti viđen i stelt lovačkog aviona pete generacije, ponosa ruskog Ratnog vazduhoplovstva, Suhoja 57 (poznat i kao T-50), navodi BBC, dodajući da se i ovaj avion dokazao na ratištu u Siriji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17