• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

26.05.2018

16:33

(VIDEO) ŠOJGU ZALEDIO SVET: U Siriji testirano lansiranje KRSTAREĆIH RAKETA SA AVIONA SU-57!

Vesti

(VIDEO) ŠOJGU ZALEDIO SVET: U Siriji testirano lansiranje KRSTAREĆIH RAKETA SA AVIONA SU-57!

Podeli vest

Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvršile su lansiranja perspektivnih krstarećih raketa u Siriji sa aviona pete generacije Su-57, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane

On je precizirao da su lansiranja sprovedena u februaru "kako bi se procenila borbena mogućnost i razrada mogućnosti vojne opreme koja se razvija". 

Prema njegovim rečima, jedanaest vrsta aviona i helikoptera Vazdušno-kosmičkih snaga se modernizuje u skladu sa rezultatima borbenih dejstava u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Šojgu je rekao da će se vojno osoblje ruskih vazduhoplovnih snaga usavršavati uzimajući u obzir iskustvo stečeno u Siriji.

Specijalnu operaciju u Siriji Šojgu je nazvao "ozbiljnim testom" za Vazdušno-kosmičke snage Rusije. On je podsetio da je većina pilotskog i tehničko-inženjerskog sastava učestvovala u operaciji po rotacionoj osnovi.

PUTIN JASNO PORUČIO ZAPADU: Morate da poštujete naše interese, NE PRELAZITE "CRVENU LINIJU"!

Prema njegovim rečima, veštine i znanja stečena u Siriji se sistematizuju i koriste obuku pripadnika vojske i vojnih komandi, kao i za razvoj nastavnih sredstava.

U narednom vremenu, dodao je ministar, nastaviće se sa sakupljanjem i analizom rezultata borbenih dejstava u sirijskoj operaciji za više od šezdeset serijskih i perspektivnih modela vojne opreme.

LAZANSKI O NATO PRETNJAMA RUSIJI: Oni nisu nikakva vojna sila, PUTIN IM JE UTERAO STRAH U KOSTI!

Govoreći o implementaciji planova Vazdušno-kosmičkih snaga do 2020. godine, Šojgu je ukazao na potrebu da se povećaju njihove mogućnosti. Prema njegovim rečima, analiza savremenih sukoba pokazuje da države koje nemaju pouzdanu vazdušno-kosmičku odbranu prestaju da postoje.

Kao "tužno iskustvo" ove činjenice ministar je naveo Jugoslaviju i Libiju. "I na kraju ovoga, naravno, tu je i Sirija", rekao je Šojgu.

JAVNI SERVIS - TAJNE SLUŽBE! BBC priznao ZAVERU sa obaveštajnom agencijom MI 5 koja je trajala decenijama!

Oružani sukob u Siriji nastavlja se od marta 2011. godine. Rusija sprovodi operaciju protiv terorista od septembra 2015. godine na zahtev Damaska.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 5 godina

Nekako mi zavrsiste sa Jugoslavijom, a ni reci o Srbiji? Cini mi se da je ono sto je bilo u Jugoslaviji sada na plecima Srbije. Ako pomognete Srbiji, sigurno ce te pomoci i bratskoj Rusiji. Ne dozvolite da svetom zavlada tama, ipak ste vi na ISTOKU i Srbiji je tamo mesto.

miki

pre 5 godina

pa,ne videh da je neko slušao šojgua u siriji za ove tri godine,evo,ponovo su gađali sirijce tomahavcima ,za manje od 2 meseca dva puta,pored velike i silne rusije i putina,proći će oni kao mi 99,ostaće asadu malo primorja od onolike države i to je sve,ostalo dele nato saveznicima i to je kraj sirije,zna se, a vi možete da mrzite amere jer onih koga se bojite ,normalno,i mrzite zbog svoje nemoći...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija