• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

26.05.2018

09:43

LAZANSKI O NATO PRETNJAMA RUSIJI: Oni nisu nikakva vojna sila, PUTIN IM JE UTERAO STRAH U KOSTI!

Vesti

LAZANSKI O NATO PRETNJAMA RUSIJI: Oni nisu nikakva vojna sila, PUTIN IM JE UTERAO STRAH U KOSTI!

Podeli vest

Zahtev glavnokomandujućeg NATO-a, generala Skaparotija za uvećanje snaga Alijanse zbog navodne ruske pretnje samo je diplomatsko natezanje u cilju povećanja vojnih budžeta zemalja članica i smanjenja troškova koje, najvećim delom, padaju na američka leđa. NATO bez Amerike ne znači ništa, a SAD će se čuvati da ne dođu u situaciju da zarate sa Rusijom.

Zapad se protiv terorizma nikada nije ni borio, kaže vojni analitičar Miroslav Lazanski i navodi primer Sirije, gde je Zapad podržavao teroriste. Terorizam je Zapadu služio kao sredstvo igre na međunarodnom planu, smatra on.

Sa druge strane, posao glavnokomandujućeg NATO-a uvek je bio da, kako Lazanski kaže, plaši zapadnu javnost navodnom sovjetskom, a sada ruskom opasnošću.

(VIDEO) UZBUNA U MOSKVI! AMERI NA GRANICE RUSIJE PREBACUJU ABRAMSE I HILJADE VOJNIKA: Sprema se Udar sablje!

- To mu je u opisu radnog mesta, za to prima platu. Na taj način uspeva da izdejstvuje podizanje vojnih budžeta na onaj nivo koji SAD traže, a to je 2,2 odsto BDP-a. S druge strane jača kohezionu snagu NATO-a, nastoji da održi postojanje NATO-a u sadašnjoj formi u Evropi. Tako da su razlozi zbog kojih on plaši navodnom ruskom opasnošću širi. Naravno, moramo da budemo objektivni i da kažemo da je Rusija danas svetska vojna supersila i da ono što Rusi imaju u operativnoj upotrebi nekim zapadnim zemljama uliva strahopoštovanje, da ne kažem strah u kosti - kaže Lazanski.

fotomontaža


Svega četiri-pet članica NATO-a može, prema njegovim rečima, da pošalje snage na ruske granice. Stoga glavninu snaga NATO-a prema Rusiji čine američki, kanadski i britanski vojnici.

NATO SPREMA ŽESTOK UDAR NA PUTINA: Oružje i resurse u borbi protiv terorizma PREUSMERITI NA RUSIJU!

Severnoatlantska alijansa nema, prema mišljenju Lazanskog, dovoljne konvencionalne snage u Evropi koje bi mogla da suprotstavi ruskim.

- U konvencionalnom smislu, ruska armija ima veliku prednost u odnosu na NATO, plus što Rusija ima prednost i u geografiji, a u nuklearnim kapacitetima takođe. Tako da NATO bez Amerike nije nikakva vojna sila, a Amerika će se vrlo dobro čuvati bilo kakve incidentne situacije koja bi je stavila u direktni konflikt sa Ruskom Federacijom. Tako da je sve ovo jedno diplomatsko natezanje u nastojanju NATO da poveća vojne budžete, da se smanje troškovi NATO, koje većinom plaćaju Amerikanci i onda pretnja uvek dobro dođe. Nekada je, u vreme SSSR, bila pretnja 50.000 tenkova Varšavskog pakta, danas dobro dođe pretnja navodnom ruskom opasnošću - kaže Lazanski.

(VIDEO) PUTIN PENZIONISAO TOMAHAVKE: Ameri povlače čuvene krstareće rakete, POSTALE LAKA META ZA RUSKU PVO!

Međutim, Rusija ne pokazuje bilo kakvu vrstu agresivnosti prema bilo kojoj članici NATO, već samo traži da se poštuju njeni državni i nacionalni interesi na postsovjetskom prostoru, što je, prema mišljenju Lazanskog, opravdano i logično.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
smešno

pre 5 godina

ovaj tip još uvek sanja rat rusija-amerika pa to je i detetu jasno da se neće desiti...dok imaš atomske bombe i tako si sevik, niko te ne dira a Lazanski i dalje prebrojava broj tenkova i topova na jednoj i drugoj strani samo da bi uvek zaključio da Rusija ima dva tenka više

RIKI

pre 5 godina

Amerika bez svojih satrapa engleske, francuske i krvoločne Holandije nije ništa. Nula.

Branko

pre 5 godina

I treba da Ameri sisaju ove naivce a pogotovo Hrvate i CG, koje su ono naivcine!!!!?????

Branko

pre 5 godina

Hrvati i Crnogorci se hvale kako su samostalni a sve NATO odluke pozdravljaju sa " JA VOL " na Njemackom( prevedeno na HR i CG jezik znaci RAZUMEM!!!!!???? Hrvati vole Niemacki jezik i pesme, u ratu su stalno pevali "DOJCE DANKE......"

Ljube

pre 5 godina

Potpuno tačno - NATO (Amerika) svu tu halabuku pravi samo da bi u Kongresu izdejstvovali još para poreskih obveznika za vojnu industriju. Znaju oni suviše dobro da nema šanse da napadnu direktno Rusiju nego huškaju ove male poltrone koji moraju da slušaju. Sviđalo se njima ili ne, Putin je podigao Rusiju na istu ravan sa NATO a možda i višlje i jasno im je stavio do znanja da i Rusija ima svoje interese, baš kao i Amerika.

Trut

pre 5 godina

Nije rusija onaj SSSR, to jeste jaka zemlja, ali u rangu sa Britancima, Francuzima pa donekle i Turcima i Njemackom. Amerkanci su prije 30 godina izgubili ravnoga sebi, mozda i jacega samo su bankari uradili svoje.

Vns

pre 5 godina

Najaca je vojska maloletnih misica koje cika Miroslav ocenjuje...

Izbori 2024

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59