• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

18:21

TRAMP OBJAVIO TRGOVINSKI RAT! JUNKER ODGOVORIO:  Evropa će uzvratiti ISTOM MEROM!

Vesti

TRAMP OBJAVIO TRGOVINSKI RAT! JUNKER ODGOVORIO: Evropa će uzvratiti ISTOM MEROM!

Podeli vest

Vašington uvodi carine na uvoz čelika i aluminijuma u SAD iz Evrope, Kanade, Meksika, Južne Koreje i drugih zemalja, s izuzetkom Argentine, objavljeno je u saopštenju s potpisom američkog predsednika Donalda Trampa koje je u četvrtak objavila Bela kuća

Vašington uvodi carine na uvoz čelika i aluminijuma u SAD iz Evrope, Kanade, Meksika, Južne Koreje i drugih zemalja, s izuzetkom Argentine, objavljeno je u saopštenju s potpisom američkog predsednika Donalda Trampa koje je u četvrtak objavila Bela kuća.

Novi cenovnik stupiće na snagu u petak u ponoć.

Evropska unija i partneri SAD u okviru Severno-američke zone za slobodnu trgovinu (NAFTA), bez obzira na inteziviranje pregovora tokom ove sedmice, nisu uspeli da postignu sporazum sa SAD.

Američki ministar trgovine izjavio je da uvođenje carina Evropskoj uniji neće uticati na odnose s Amerikom. „Sve će to preživeti“, naveo je on.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je ovim povodom da SAD ne ostavljaju EU drugi izbor osim da uvede dodatne carine na niz proizvoda. On je istakao da će Evropska unija uvesti mere za obnavljanje ravnoteže i da će preduzeti sve neophodne korake za zaštitu evorpskog tržišta od trgovinskih carina SAD.

Sjedinjene Američke Države su od 23. marta uvele nove carine za proizvode od čelika i aluminijuma – povećanje od 25 odsto za čelik i 10 odsto za aluminijum. One važe za sve zemlje koje isporučuju ove proizvode SAD, a odlaganje do 1. maja dobile su Australija, Argentina, Brazil, Kanada, Meksiko, Južna Koreja i zemlje Evropske unije. Trećeg maja je objavljeno da je uvođenje novih carina za ove države odloženo do 1. juna.

(FOTO) SPAVAŠ LI MIRNO, MELANIJA! Umesto Kim Džonga, Tramp primio KIM KARDAŠIJAN!

SAD OSTAJU BEZ BAZE INDŽIRLIK: Ankari dosta neprijateljske politike VAŠINGTONA PREMA TURSKOJ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Riki

pre 5 godina

E, moja Evropo, još uvek ne verujete da vas Amerika je*e? Ako vam je.

Milorad

pre 5 godina

Kravari obicno prvo uvedu sankcije pa posle bombarduju

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17