• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

13.06.2018

20:11

(VIDEO) UKRAJINA PUCA PO ŠAVOVIMA, SPREMA SE I HARKOVSKA NARODNA REPUBLIKA: Brutalan odgovor na pretnje Kijeva Donbasu!

Vesti

(VIDEO) UKRAJINA PUCA PO ŠAVOVIMA, SPREMA SE I HARKOVSKA NARODNA REPUBLIKA: Brutalan odgovor na pretnje Kijeva Donbasu!

Podeli vest

Predsednik Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko izjavio je da Ukrajinu u najskorije očekuju "velike političke promene".        Zamoljen da objasni šta tačno ima u vidu, nije se libio da kaže da su uskoro "može pojaviti Harkovska Narodna Republika"

Zaharčenko je i jedno i drugo rekao prilikom susreta sa studentima Donbaske nacionalne akademije za građevinarstvo i arhitekturu.

Za vreme nastupa, prvo je naglasio da armije donbaskih republika ne ratuju protiv naroda Ukrajine i da je Donbas u konfliktu samo sa onima u Ukrajini koji su "zaraženi virusom nacizma i fašizma".

Potom je naveo da u armijama DNR i LNR i dosta ljudi koji su ih Harkovske, Hersonske, Dnjepropetrovske, Nikolajevske i Zaporoške oblasti, kao i onih koji su rođeni u Kijevu, Lavovu, Užgorodu ili Vinici. 
Situaciju u Ukrajini uporedio je sa "prezategnutom strunom" i nastavio:

- Uopšte neću biti iznenađen ako se na teritoriji Ukrajine u najskorije vreme pojave nove narodne republike. Prva među njima mogla bi da bude Harkovska. Lično ne vidim ništa loše u pojavi Harkovske Narodne Republike. Meni se čini da Ukrajina ulazi u period u kakvom je bio SSSR pred svoj raspad i u fazi raspada kada su se pojavile unutar njegovih granica nove državne tvorevine.

Zaharčenko je naglasio da je Donjecka Republika spremna da gradi odnose sa Ukrajinom. Uprkos promenama i potresima koji je čekaju.

Reuters

Predsednik DNR je na kraju apelovao na studente da "rade na sebi" kako bi bili uspešniji i jači. Naglasivši pritom:

- Što vi budete jači biće jači Donbas. Naša glavna moć je u našem jedinstvu.

GENERAL LAZAREVIĆ RASKRINKAO NATO PLAĆENIKE: Šamarčina bridi i u Pentagonu, UZ LEGENDARNOG KOMANDANTA STALI HEROJI ODBRANE SRBIJE!

Kijev, međutim, ne spava i nema nameru da se lako preda. Jedna ukrajinska tenkovska brigada juče u uvežbavala napadačka dejstva.

AMERIČKI PLAĆENICI I TERORISTI U OFANZIVI NA SRPSKU I SEVER KOSOVA: Džamijska ruta, pakleni plan za BANJALUKU I BEOGRAD!

Ukrajinski komandosi obučeni u ruske uniforme primećeni su u blizini linija razdvajanja sa armijom Luganske oblasti. A to može biti znak da se sprema ozbiljna provokacija...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Боље да "пуца" Украјина по "шавовима" ... - нег да се пуца по Украјини...!!

Milan

pre 5 godina

Ukrajina najveći gubitnik! Naivno leti ka Zapadu i nije joj dovoljno lekcija iz prošlosti.

vesa

pre 5 godina

i eto crko zaharčenko nema te republike hahahahhahah

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija