• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nezavisne.com

02.01.2019

17:58

UKRADENE MOŠTI SVETOG ĐORĐA! Lopov čuo da imaju čudesnu moć, pa iz crkve odneo kovčeg sa netruležnim česticama sveca!

Vesti

UKRADENE MOŠTI SVETOG ĐORĐA! Lopov čuo da imaju čudesnu moć, pa iz crkve odneo kovčeg sa netruležnim česticama sveca!

Podeli vest

Mošti Svetog Georgija ukradene su iz crkve u Donjeckoj oblasti u istočnoj Ukrajini, saopšteno je iz regionalne direkcije Nacionalne policije Ukrajine

U saopštenju se navodi da je nastojnik lokalne crkve obavestio policiju u ukrajinskom gradu Dobropilja da je nepoznato lice iz crkve ukralo kovčeg sa delovima moštiju Svetog Georgija.

Za krađu je osumnjičen lokalni meštanin star 28 godina, koji je čuo za njihovu čudesnu moć, pa se zato odlučio na taj korak. Osumnjičeni je identifikovan nekoliko časova nakon krađe.

Iz direkcije dodaju da su mošti zaplenjene kao dokazni materijal i da je protiv počinioca pokrenut krivični postupak, javio je "Sputnjik".

Sveti Georgije bio je rimski vojnik grčkog porekla koji je osuđen na smrt jer nije želeo da odbaci hrišćanstvo. Na ikonama se Sveti Georgije obično predstavlja kao ratnik na konju koji kopljem ubija aždaju. Sveti Georgije značajan je svetac podjednako svim hrišćanima, kako na istoku tako i na zapadu.

(FOTO) ZATO JE UKRAJINSKA CRKVA OPASNA! "Sveti Đorđe" ne probada Aždaju već DVOGLAVOG RUSKOG ORLA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17