• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

23.03.2016

13:13

ŠOKANTNO ISKUSTVO BEOGRAĐANINA: Dao 300.000 evra za tri BMW-a, SVA TRI CRKLA!

Zaštitnik potrošača

ŠOKANTNO ISKUSTVO BEOGRAĐANINA: Dao 300.000 evra za tri BMW-a, SVA TRI CRKLA!

Podeli vest

Na džipu "X5" otkazao motor, "640i" kabrio počeo da se kvari već na prvom semaforu, a kod BMW-a "640d XD" kabrio potpuno crkao motor. Sitnijih kvarova toliko da ne može ni da ih pobroji. U "Delta motorsu" pokušali da ga obrlate na sve moguće načine

 

Mislim da ni ulje nisu menjali, već su ga prilikom servisa samo dolivali i resetovali kompjuter

Kako se može osećati neko ko je platio 300.000 evra za tri BMW-a, sva tri su mu crkla, a u "Delta motorsu", uvozniku, zastupniku i serviseru nemačkog brenda za Srbiju, tretiraju ga kao da im je dao 30 evra i na sve moguće načine pokušavaju da ga prevare. Beograđanin Nikola Čulić je ljut, ogorčen, zaprepašćen... Dodajte šta god hoćete i nećete pogrešiti.

Ova nesvakidašnja priča počinje 2007. godine, kada je Čulić kupio svoj prvi BMW u "Delta motorsu" - "X5" za oko 100.000 evra. Vozilo je redovno održavano i servisirano u "Delta motorsu", a onda je na 103.000 pređenih kilometara, samo 3.000 nakon isteka garancije, pukao lanac na motoru.

Odgovor "Delta motorsa": Vozilo se nasilnički koristi

Na pitanja Zaštitnika potrošača iz "Delta motorsa" stigao je kratak odgovor koji prenosimo u celosti:
- U pitanju je polovno vozilo staro četiri godine, koje se koristi na neodgovarajući i neadekvatan, usuđujemo se da kažemo čak i nasilnički način, u šta možete da se uverite pregledom snimaka na "Jutjubu" koje je vlasnik postavio. I pored toga, servis "Delta motors" maksimalno profesionalno i korektno svaki put izvrši servisnu intervenciju u skladu sa klijentovim zahtevima, iako nimalo nije jednostavno popravljati vozilo koje se ekstremno koristi. Desilo se jednom da je čak i kompletan automobil bio uništen i izgreban, a na nekoliko mesta probušen platneni krov.
Čulić na ovo odgovara da vozilo održava isključivo kod njih, a oni to valjda čine u skladu sa garancijom. Samo jednom je bilo potpuno izgrebano. To je uradio nepoznati počinilac dok je bilo parkirano na javnom parkingu, što je prijavljeno policiji. Takođe, ističe da je navodna nasilnička vožnja notorna laž.

Priču dalje nastavlja Nikola Čulić:

- U ovom slučaju "Delta motors" je ispao relativno korektan, znatno su umanjili troškove zamene motora i tu se priča završila. Ta kola imam i dalje i rade, ali uz probleme koje ni dan-danas nisu uspeli da reše. Naime, kad se otvore sva četvora vrata i gepek, na primer kad se pere auto, kompjuter se sam resetuje i onda svaki put moram iznova da podešavam sve parametre. Dovoljno da čoveka strašno iznervira, posebno što su kola tolike vrednosti.

Onda je Nikola, kako kaže, načinio veliku grešku i 2011. kupio novi BMW - "640i" kabrio, u vrednosti 110.000 evra.

- Tu su problemi počeli bukvalno već na prvom semaforu. Pojavio se problem sa motorom koji u "Delta motorsu" nisu uspeli da reše ni za punih osam meseci, a na sve su se nadovezali i problemi sa krovom, prozorima. Na kraju, predložili su mi da po sistemu staro za novo uzmem treći BMW, na šta sam pristao samo da se ne bih zlopatio sa postojećim, i ponovo sam 2012. uzeo vozilo vredno 130.000 evra - priča Čulić.

Kod tih trećih kola kap je prelila čašu.

- Uzeo sam BMW "640d XD" kabrio i ni sam ne znam koliko puta sam morao da ga vozim u servis "Delta motorsa" sa reklamacijama najrazličitije vrste (pogledajte okvir). Konačno, na pređenih 94.000 kilometara crkao je motor. Kvar je bio toliko veliki da su u "Delta motorsu" konstatovali da motor mora da se zameni. Od tog dana počinje moje preganjanje sa firmom od koje sam kupio sva tri BMW-a i njihovi pokušaji da me prevare i uskrate mi prava koja po ugovoru imam na sve moguće načine.

Informer

Pa zar treba da dam 100.000 evra da bih prešao 100.000 kilometara

Čulić napominje da je gotovo deset godina klijent "Delta motorsa" i da se za to vreme nije desilo da vozilo koje je izašlo sa servisa nije vraćeno na reklamaciju na obavljene radove.

Slagali ga za garanciju

Nikola Čulić optužuje "Delta motors" i da su ga doveli u zabludu prilikom kupovine vozila.
- To se odnosi na garanciju, tačnije "BMW mobiliti" uslugu, za koju su mi rekli da je sastavni deo garancije od četiri godine. Ipak, na veoma tužan način sam se uverio da je istekla nakon dve godine kada sam prvo ostao bez podrške na putu, a potom i mesec dana bez svog vozila, kao i bez obaveznog zamenskog, što mi je prouzrokovalo dodatne troškove - objašnjava Čulić.
Takođe, kada je menjan motor, pokušali su da mu "prodaju" priču da novi ima garanciju samo još nekoliko meseci, do isteka garancije automobila, umesto dve godine od ugradnje.

- Najveći problem se dogodio sa trećim kolima, kod zamene motora, prilikom koje sam primetio da su na novi motor ugrađeni delovi sa starog motora, kao što su kaiš, dizne i slično. To sam video svojim očima, kada sam se vratio na reklamaciju usled nedovršenih radova, kao što je nedostatak pojedinih zavrtnjeva, otvorenog, a nesastavljenog dela vozila u kome se nalaze osigurači, zaostalog otpada koji sam zatekao u vozilu. Tada sam doživeo ono što nisam ni sanjao da može da se desi u bilo kojem servisu, a pogotovo u servisu generalnog zastupnika za jednu zemlju - kaže Čulić i nastavlja:

- Zbog sumnji izazvanih time da je ovo već drugo vozilo na kojem se menja motor i kojem vek trajanja nije bio ni 100.000 kilometara, insistirao sam da mi nakon servisa otvore i pokažu filtere da se uverim da su zaista promenjeni. To su morali da učine, a ja sam ostao bez teksta jer nijedan filter nije zamenjen i veliko je pitanje da li je ikada i menjan, osim filtera za ulje koji je stigao uz novi motor.

Takođe, kaže naš sagovornik, sumnja i da ulje nikada nije menjano.

- Mislim da su prilikom servisa samo dolivali ulje i resetovali kompjuter. Zbog toga je i došlo do havarija na motorima. Sve u svemu, zaprepašćen sam načinom na koji me tretiraju, s obzirom na to koliko sam im novca ostavio za pomenute automobile, od kojih, kako se ispostavilo, nijedan nije bio ispravan. Pa zar treba da dam 100.000 evra da bih prešao 100.000 kilometara - zaključuje Čulić.

Jedan račun 1,8 miliona, drugi 2,2

Informer

Da se nešto čudno dešava u "Delta motorsu", Čulić dokumentuje i sa dva različita računa koja je dobio nakon zamene motora.
- Iako je automobil u garanciji, oni su mi izdali račune da bi se videla kolika je vrednost obavljenih radova. I tu ništa ne bi bilo sporno, pošto su oni snosili sve troškove, da jedan račun nije glasio na 1,8 miliona dinara, a drugi na 2,2 miliona, dakle punih 400.000 dinara više, što je za mene neobjašnjivo - navodi naš sagovornik.


Nije dobio zamensko vozilo

Kakav je tretman "Delta motorsa" bio prema Nikoli Čuliću on potkrepljuje i činjenicom da za sve vreme silnih kvarova i popravki, tokom kojeg je vozilo bilo u servisu, nijednog trenutka nije dobio zamensko vozilo, na šta ima pravo po ugovoru. To mu nije omogućeno čak ni kada je ove godine od 30. januara do početka marta čekao na zamenu motora.

 

Neki od kvarova zbog kojih je treći BMW morao na servis

Informer

- ne rade kamere, u nekoliko navrata
- crevo za usisavanje vazduha ne stoji dobro
- čuje se zvuk iz točka
- zamena regulatora pritiska turbine
- zamena odbojnih guma
- iskrzao se konac krova
- pojas na vozačevom sedištu menjan više puta
- ne rade komande za radio na volanu
- sirena ne radi, posle zamene ponovo ponekad ne radi
- krov se ne podiže i spušta kako treba
- zamena pojačala
- zamena spoljne obloge naslona
- eliminisanje zvukova na šasiji
- zamena lambda sonde
- prskalice vetrobrana ne prskaju svaki put
- jednom propala kočnica
- kvar masažera sedišta "bezbroj" puta
- čuje se škripa kada se vozi nizbrdo
- ljušti se prednji branik
- staklo levih vrata krči kada se podiže i spušta
- stakla se posle podizanja ne spuštaju do kraja kada se vraćaju
- zvučnik u levim vratima zuji
- gepek se teško zatvara
- dešava se da se auto sam upali
- prskalica u braniku se ne vraća u branik
- čudan zvuk u desnom točku kada se pređe preko neke neravnine
- naslon za ruku ponekad neće da se otvori
- fali jedan šraf na prednjem braniku
- kada je vlažno vreme ili posle pranja dešava se da ne rade displej na centralnoj konzoli i kamera
- klaparanje i zveckanje iz zadnjeg dela vozila tokom vožnje
- čudan zvuk kada se vozi brže od 100 km na sat
- lupka daska na gepeku sa unutrašnje strane
- krov neće da se spusti daljinskim
- kada padne kiša ugasi se muzika, ako kiša nastavi da pada ugasi se kompletna struja

 

 


 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Има среће човек...!! ... Није купио - хеликоптер...!!

XXL

pre 8 godina

Svašta moj FIAT Tempra 1,6 Berlina (zvani "turčin") sav nema toliko delova koliko je Ovaj pobrojao kvarova - al' ide.

GORCILO

pre 8 godina

JA SAM UBOGA SIROTINJA I KADA SASKUPIM NOVAC NE PADA MI NA PAMET DA ZA VOZILO DAM VIŠE OD 3000 EURA. NEKA POTRAJE 10-TAK GODINA I PUNA KAPA KADA PROĐU TEIH 10-12 GOD. AKO SAM ŽIV I ZDFR4AV ATADA ĆE VOZILA JOŠ BITI JEFTINIJA I OPET ISTA PRIČA .

Panta

pre 8 godina

Čoveče, pa nisi mi ni ti jasan. Kako je moguće da sve ove godine trpiš zajebanciju i ponižavanje za rodjene pare!? Ovo je više nego dovoljno da im BMW oduzme zastupstvo.

laza

pre 8 godina

odmah zovi centralu BmW ulozi zalbu,i tuzi neka ti vrate sve pare sa kamatom

Zoran

pre 8 godina

Zna se da se BMW kvari i ovde u Americi. Mercedes jos gore. BMW je menjao na svoim N63 motorima prosle godine sve i svasta o trosku fabrike. Nekima zavrsio posao, nekim i nije. I ja sam se nosio mislju da kupim ovde BMW, ali sam odustao. BMW se vozi 3 godine dok imas besplatan servis ovde u Americi i nista vise. Kako ces posle da ga prodas, to je tvoj problem.

zoran

pre 8 godina

Sa registracijom WTF i treba da ti ne radi auto. Ako je ovo nacin da se pokazes pred ribama koje ovo citaju da imas EUR 300.000 za automobile, onda ti svi automobili sveta nece pomoci.....

Amater

pre 8 godina

Trebao si da se obratis BMW u Nemackoj video bi REAKCIJU kako se odnose prema kupcima a i prema ovlascenim uvoznicima.

branko m

pre 8 godina

ako je sve tako, a prosao si odgovarajuce instance u zemlji, javi se direktno u BMW i objasni slucaj...pod uslovom da si i ti "cist" u svemu i da mozes da im dokazes tvoje probleme...

GoranGo

pre 8 godina

Nikola je super lik i stranacki kolega iz Pokreta Socijalista. Covek se zaista propatio sa neprofesionalnoscu Delta motorsa! Gde je zastita potrosaca?! Prestala je da postoji jos 2008. godine...

Boki

pre 8 godina

Sad je vala jasno narodu Srbije zašto i kako je Mišković uz pomoć žutih smradova postao bogat.

george

pre 7 godina

Heheh, verovatno si mlad pa se ne secas da je tata misko porastao i napunio se dobranoooooo pre zutih. Uglavnom je sav posao vec odradio za vreme mire, slobe i kradomana bozovica, a ovo posle je samo "prirodan rast" kad imas tolki kapital :)

Baki

pre 8 godina

Šta se u ovom tekstu napada "Delta motors" ili "BMW". Napadati "BMW" je potpuno suludo i to tri modela. Ne govorim napamet. Moj "BMW" je star 35. godina i još ga normalno koristim. Moj sin, takodje, već 4 godinu vozi "BMW" bez problema. Međutim, nemamo dobro iskustvo sa "Delta motorskom".

Belgrade

pre 4 godine

Delta Motorsu treba oduzeti licencu kao ovlašćenom zastupniku Bmw-a Kome mogu da se zalim zvanično na njih ???

Milance

pre 8 godina

Nisam ljubitelj bmw.a ali da je toliko los je neverovatno za poverovati.Ja sam ljubitelj brenda audi,vw.Trenutno imam passata b7 i prezadovoljan sam.Pre njega me je A4 takodje dobro sluzila mada je malo skuplji servis za audi.

Anonimus

pre 8 godina

Jel takvi koji imaju toliko para za automobile, pare beru na drvetu ili ih možda štampaju?

laza

pre 8 godina

A odakle tebi prijatelju toliki silni euri za 3 BMW vozila a pritom jos ni bradu ne brijas, da ti nije mozda tata ostavio ili deda a mozda da ih ne zarade negde kao posten prosecan radnik? Ok salu na stranu Ponasanje generalno svih zastupnika marki automobila je ocajno u najmanju ruku receno, jer ovde u ovoj zemlji ne postoji zakon za obicnog coveka tako da svi mogu da potrosacima da reade sve jer znaju da mogu smeju i ne moze im niko nista, tako potrosaci u zemlji srbiji mogu da konzumiraju torte sa deponija, meso sa kafilerija,raznu tehnicku robu jednokratne upotrebe, fals obuce i odece itd......A ti se dad uhvati za jefan tricavi BMW iz DeltaMotorsa.........

mladen

pre 8 godina

vjerujem mu 100% zato sto sam imao slicnih problema u milanu i saznao sam nakon 5 godina da su mi nakon sitnog peoblema sa mjenjacem isti izvadili i stavili stari koji mi je stvorio probleme kojih se i danas nerado sjecam, poenta garancije za auto je u tome da morate ici kod njih da mjenjate ulje i na servis a to je kod njih jako skupo a uglavnom rade amateri!

milmil

pre 8 godina

Zar su ovo "vesti"? Ma koga boli pimpek za tebe i za tvoju "ergelu"? Kupuj i vozi sta hoces ali ne davi sa tvojim problemima koji ne interesuju ostatak izgladnelog SRBISTANA!!!

Malo morgen

pre 8 godina

Моmak žestok a ljubav prema BMV-u još žešća. Neka pređe na fiću. Malo da oladi. Šteta je što mu niko nije rekao da je BMW samo obično konfekcijsko vozilo. Ni BMW nije ono što je nekad bio ali živi.

zoki

pre 8 godina

Za te pare trebao je da ga kupi u neckoj, uveze, plati carinu i jednom godisnje ode u servis u nemackoj da ga tamo servisira.

Rade Milosavljevic

pre 8 godina

Ko mu je kriv sto mu neko nije preveo pravo znacenje skracenice "BMW" (ako vec ne razume nemacki) "Bayerische Mist Wagen"!

Macola

pre 8 godina

Kupi pravi auto, Peugeot 407 ili Citroen C5. HDI motor i bices prezadovoljan.

DUŠAN

pre 8 godina

OVO ME IZNENADJUJE SLUŠO SAM OD MOJI PRIJATELJA KOJI IMAJU BMV SKUPLJE DA KAD IM OTKAŽE DA SERVIS ISTOG SVE ORGANIZUJE ČAK I DA DOBIJE DRUGI AUTO DA KORISTI DOK NEOTKLONE REKLAMACIJE ČAK I ŠLEPANJE ORGANIZUJU A OVO JE JAKO LOŠE ŠTO SE PIŠE IPAK AUDI JE AUDI

neko iz mase

pre 8 godina

Sad mi je jasno ko vozi audi i slicne automobile i ko su im prijatelji. Druze moj , ti si nepismen do nerazumljivosti ... Prodaj audi i pravac vecernja skola . Kad vas vidim drago mi je sto sam sirotinja koja ima jedva za polovnu fabiju od 3000 e .

Aleksandar Benz

pre 8 godina

Hahaha nek te deru sta da ti kazem tebra... Kupi Mercedes i vozi se!!!

Marko

pre 8 godina

I što je najtužnije delta motors nije jedini servis koji se bavi ovakvim stvarima...

cuca

pre 8 godina

Punto ima da te odvede gde i bmw a ima ih i kabiolet 500.

oleg

pre 8 godina

300K za kola? Pa alal vera domacine! Decko bese pripadnik Vulinovog Pokreta Socijalista? Tako bar kaze youtube.

Mileva

pre 8 godina

Mislim da ovde nema velikih problema, čovek ima novac a serviserima treba novac, koliko god mogu da mu uzmu. Rešenje je da ponovo kupi novi auto, opet na istom mestu, opet BMW i da mu obećaju da će sve da bude u redu, gore od ovoga ne može da bude, valjda.

Bokiboks

pre 8 godina

Ovaj sto draftuje i vozi muzičare da mu sviraju u toku vožnje,mislim da ima o klip na jubtub. A i čovek je političar. Glasamo za njega da kupi sad mercedes

salezeneva

pre 8 godina

Da te pitam ja nesto druze,odakle tebi 300000 eura za kola?

sandokan

pre 8 godina

TOYOTA - najdosadniji auto. nista vam se ne desava, zaboravite na mehanicara. 15 godina - samo jedna sijalica promenjena.

V L T

pre 8 godina

Ovo se resava tako sto se ove muke sroce,prevedu,dokumentuju i posalju direktno proizvodjacu.

neko nebitan

pre 7 godina

Pa da zna njemački ne bi bio političar

Miloje

pre 8 godina

E moje dijete kupi ti lepo jedna zaprežna kola ona troše samo koliko nahraniš i napieš konje ili volove!

Problematika

pre 8 godina

Predji na mercedes,kupi godinu dana star u salonu u Nemackoj i neces imati problem sa tajkunskom distribucijom Bmw-a. I ko jos normalan daje 100 hiljada za gvozdje??

Dera

pre 8 godina

A da kupis ti jos jedan BMW , onako , da razbijes maler .

marija

pre 8 godina

evo ja kao zensko da ti kazem,kola ti se sama pale imas negde spoj,ako imas prokljucak za kuku tu ti je problem,sama sam imala takav problem. druge sitnice ,zanemarujuce:)) e sada mene interesuje odakle ti bre tolike pare a zivis u jednoj tako siromasnoj zemlji,gde su ljudi vise gladni i zedni,a za drugo da se i ne pita?

UFOLOG

pre 8 godina

Ja bi napisao prijavu protiv Delta motorsa i podkrepio dokazimai sve to poslao u centralu u Nemačku. Pored toga bi ih utužio kod našeg suda za prevaru za garanciju. Više oni ne bi videli servisa i ne bi bili zastupnici za bilo koju auto kuću.

Radovan VII

pre 8 godina

Bas ste preterali, a pritom nigde niste pomenuli da je doticni funkcioner Pokreta socijalista, te cime se taj iskreni, posteni i fini mladic bavi pa ima toliko novca. U Vulinovo ime cini uslugu Vucicu, pljuvanjem po nekoj od Miskovicevih kompanija. Providno. https://www.youtube.com/watch?v=VMSvorXFPP0

Radovan VII

pre 8 godina

Zaboravih jos jedan detalj... "Takođe, kada je menjan motor, pokušali su da mu "prodaju" priču da novi ima garanciju samo još nekoliko meseci, do isteka garancije automobila, umesto dve godine od ugradnje." Sta je tu sporno? Po vasoj logici, to znaci da bi kupci teoretski imali dozivotnu garanciju. Pokvare motor pred istek garancije, novih dve godine... opet pred istek pokvare, novih dve godine itd. Da je motor kupljen i zamenjen nakon isteka garancije, onda bi dobio garanciju dve godine ili koliko vec na ugradnju motora, jer je PLATIO DODATNO taj motor. U konkretnom slucaju je zamenjen deo tokom trajanja garancije i garancija normalno tece svojim tokom.

aa

pre 8 godina

odakle tebi pare 3xbmw? ako imas za 3 imas i za jos jedan.

Miko

pre 8 godina

Pogresnu marku si izabrao, trebao si pre kupovine da procitas koje marke automobila i maju najvise kvarova...

m1

pre 8 godina

Kakvim vi ljudima dajete medijski prostor,uzas!!!Gospodin Nikola je jako poznat nama u Batajnici,kao i njegov tata!Jako posteni ljudi,i jako dobra firma MB Celik.Radnicima duguju plate po godinu dana,a ljudi im crnce po ceo dan i noc.Uostalom,vidim da je ljudima jasno.

Bmw

pre 8 godina

Da je popravljao kod bate u mirijevu, bmw bi mu išo ko mačka niz oluk :D

Slavko

pre 7 godina

Taj Bata je debil tezak, lopuza i prevarant... Rekao mi je da mi je crkao motor i da treba puna generalna da se radi... Cena popravke da ne pominjem... Problem je bila napukla usisna grana i protokomer sto je sredio drugi majsor za 150e... Se..m se u te ovlascene servise! Svaka cast izuzecima, kojih je vrlo, vrlo, vrlo retko danas!

Pedja

pre 8 godina

Mnogo mi ga je zao i saosecam s njim u potpunosti jer i ja sam dao velike pare za tri bmv-a,vozao sam ih tako par meseci i odjedanput poceli tockovi da im otpadaju kuku mene ja brze boljem odem u DEKSIKO pozalim se i oni nista mrtvi ladni,sramota bre!!! Imao je 300000 eura da da za 3 bmv-a a nije par hiljada za dobrog advokata?

Dejan

pre 8 godina

Da kod novijih modela ima raznih kvarova IMA, ali BMW je i dalje olicenje kvaliteta.

xy

pre 8 godina

Ma da , shvatio je on gde je gresio, kupovao je jeftine BMW, pa je sada kupio najskuplju varijantu i sad nema problema. :)

Mile

pre 8 godina

Da mu ja dam mog juga pali ko zmija, a servis nije dugo video?

bvana

pre 8 godina

Vecu glupost i laz nisam skoro procitao,kvarove automobila kao za crtani film da su pisali

MILE

pre 8 godina

mogli bi poreski organi da pocnu nesto da rade u ovoj drzavi ako je ovo uopste drzava i ako ima organa ???

Lajkovac

pre 8 godina

Ima organ, ali ne bih sada da ga imenujem :-P

peki

pre 8 godina

Ljudino potpuno ti verujem da imas takve probleme sa deltom a i sa bmv-om, ako zelis mogu ti dati u zamenu golfa 1 iz 82/ god za onog bma-a koji ti pravi najvece probleme i neces imati vise glavobolje ni sa deltom ni sa popravkama.

autoservis porsche

pre 8 godina

Eee ovaj malo previse priča,v8 motor da crkne stvarno moraš biti nesretnik,i to auto par godina staro koje nema ni 100.000km da pukne lanac hahah LAZZZZZ VELIKA LJUDI.a momku svaka čast ima ukusa za vozila ;) ali neko je mijenjao znakove haman :D

zvezdan

pre 7 godina

To sto stoji znak Haman znaci da je vrseno tjuniranje. Nije ni cudo da mu se sve kvarilo. Nije bilo dovoljno vise od 250 KW snage, pa je morao jos da dodaje....Kakav li je to samo um?

Sasa

pre 8 godina

Kupis Hyundai i ne mislis. Niko ga ne krade, ne kvari se, jedino moras da imas duha za ribe, ne padaju na taj brend.

ljilja

pre 8 godina

Meni je astrolog rekao da smem samo bela kola da vozim, optimalno mercedes..nikako crna, pogotovo ne reno, ali tek posto sam kupila nov crni reno sa fabr.greskom i 2 god ga popravljala svaki dan, megan benzinac sto ga nisam zapalila..tako idi da ti kazu sta ti mozes da vozis neometano, da te ne zaustavljaju i da se ne kvari i da te vide na raskrsnicama,

slavko

pre 8 godina

Mozda je samo dosao trenutak da pocnes da ulazes pare negde drugde?

Boldrik

pre 8 godina

Срамота! У рођеној земњи не могу име којим хоћу да се потпишем да напишем ћирилицом. Шта даље да причамо. Где је сад Саша Јанковић да заштити моја Уставом загарантована права. Зато и има оваквих што бацају паре на БМВ-е док други немају ни да једу. Радим ко црнац и немам пара да заменим ламелу на Југу. Срећан сам јер возим Југо стар 13 година. Онај прошли је имао 25. И оба до сад нисам платио са одржавањем 2000 евра. Одакле овом Шабану 300 000 евра за транге-франге, спрдњу и зајебанцију (што рече Рахела Ферари у Тесној кожи). Одузео би му ја сва три аута и возачку дозволу, давише никад у ауто не седне. И још би му дебелу казну наплатио уз јавно бичевање. Па неки несрећници 300 000 евра не зараде ни за цели живот, а ова креатура их баца на аутомобиле. За те паре би народне кухиње могле да хране несрећнике целу годину. Срамота. Не да треба да му се кваре БМВ-и, него сваки ауто који купи.

Velja

pre 8 godina

Vidim da se mnogo ljudi u ovim komentarima fokusira na to odakle njemu pare ili im je čak i drago što se nekome koji ima pare ovo dogodilo. Vrlo je moguće da i majstori u pomenutom servisu imaju isto takvo razmišljanje pa se tako i ophode prema kolima pri popravci, što je takođe veliki problem u društvu, ali to nije poenta ove vesti. Glavna poenta ove priče jeste to da kod nas zaštita potrošača gotovo ne postoji. Bilo da su u pitanju patike koje se raspadnu posle par dana nošenja pa vas butik tera da čekate i do nedelju dana dok provere da li će da vam prihvate reklamaciju, razne prodavnice elektronike koje zadržavaju kompjutere ili mobilne telefone na popravci po par nedelja (to su stvari koje se koriste svakodnevno, i mnogim ljudima su potrebne za obavljanje poslova), ili čak u supermarketu ili restoranu brze hrane (klasični restorani su uvek bili korektni na sve primedbe, bar u mom iskustvu) koji ti proda bajat proizvod pa neće da prihvati reklamaciju. Veliku ulogu u tome igra sektor za zaštitu potrošača, ali je deo problema i naš mentalitet koji se može primetiti i u mnogim komentarima ovde.

Nadimak

pre 8 godina

ja sam na BMW-u trici, starom godinu i pol, sa predjenih 35 000 morao menjati lanac jer je vec bio kritican...na svu srecu sam ga na vreme cuo, inace ode i motor. ok, pod garancijom je, ali osecaj nije ugodan. pogotovo nije ugoodno kada se nakon 6 meseci poceo javljati i novi lanac. da napomenem, radi se o dizel motoru, koji nije namenjen za jurnjavu a i odabran je upravo jer mi trke od semafora do semafora nisu interesantne. ponesto problema sa elektronikom, ali sve je to normalno za bilo koju marku...ali da, covek ocekuje nesto veci kvalitet od svaba.

JS

pre 8 godina

Vidjala sam decka na putu cesto, komsija. Nesto nisam primetila da divlja kako kazu iz Delte. Bas naprotiv, vise divljaju oni sa mnogo jeftinijim automobilima misleci da su bitni. A to sto car na ovu krizu ima para za ovakve automobile... Nemam reci...

Dragan

pre 7 godina

Nije strašno ako se čovek rodi glup, ali ako umre glup????!!!!! To znači da u životu ništa nije shvatio niti razumeo. Ovo važi za svakoga od nas.

Gagy

pre 7 godina

Pre par godina sam odvezao moj auto u Delta motors na sevis, na dogovoru oko cene redovnog servisa postojala je lista ili ti cena servisa....Veliki je bio 30 i nesto hiljada, mali servis 26000 cini mi se....dodovor pade "veliki" servis....nakon par sati "bazanja" po Beogradu dobih poziv od DeltaMotorsa da je vozilo gotovo...dodjoh da podignem auto i da platim...52000 dinara je bio racun, pitah kako toliko? Prodavac ili ti tamo neki kaze meni sa punim pravom.tolilo kosta pokaza mi cenovnik ni nalik onome sto sam ja gledao!!! Rekoh nema problema izvadite vase delove i vratite mi moje stare i stvar resena...necu da platim tolike novce...ni lud!!!! Pocese oni da vade.... Filter ulja nisu ni promeili... Dizel filter stari poznajem taj deo dobro....predhodni servis sam uradio privatno i znam da je bio taj i te marke.... Polen ili ti klima filteri stari to je bar lako uociti... E kad je sve tako "novo" verujem i da je ulje novo.... Ni ulje zamenili nisu...staro crno i gusto!!!! Jedino je filter vazduha bio nov....da ne gresim dusu!!! Onda sam im pomenuo diktatora - direktora izvinjavam se....i napravio toliku galamu i policiju hteo da zovem...ali posto sam dobio svoje stvari nazad....i "novo" ulje na racum kuce, smirih se.... Potpuno razumem ovog gospodina gore...kako je pare zaradio zabole me....ali za svoj novac trazim adekvatnu uslugu!!! Tuzi bagru....puna podrska!!! Pozdrav Gagy....Vienna!!!!!

Nikola

pre 7 godina

Oteraj to kod Madžara u Valjevo i ima da se vozaš dok si živ.

Jole

pre 7 godina

Treba biti mozak kada te prvi put "prevare" za auto, da drugi put kupiš kod istih, a tek što treba imati mozak i kupiti treći put, poslje drugog "varanja". Treba da potrošiš 300000 evra da shvatiš da si glup, stvarno postoje ovce za šišanje. Mene na pijaci kad neko zakine na vaganju, drugi put ne dolazim kod istog, a ne kao taj lovator. Nije se taj oznoijo za tu lovu, pa ga boli uvo. Sad pametuje, trazi pravdu, a ispao je magarac dva puta za redom. Opet ce taj kupiti BMW

Zoki Dj

pre 7 godina

E baš je...neka kupi i četvrti,. A BMW ima i bicikle sa dobrom cenom.

Dule

pre 7 godina

Jadan, baš mi ga žao. Što nije kupio lepo "Jugića", manje bi platio za popravku.

Sima

pre 7 godina

Ovoliku kolicinu ljubomore nisam video skoro. Ima covek, snasao se, na koji god nacin. Platio je lepo i hoce da uziva u onome sto je kupio. Sto ste vi nesposobni da napravite pare to je druga prica. A sto se konkretnog problema tice, dobri advokati, pa na sud.

laggards

pre 6 godina

Morao sam bensendin da popijem.Sukob lopoza

Profesor bmw

pre 5 godina

Koliko vas placaju da pisete ove lazi??? Nije mi jasno. Covek je kupio 3 bmw-a i crkli... Ja imam - 530i G30 - X6 F16 - 320i E30 - 320i F30 - do sada nisam imao probleme sa motorom. Bmw 320i e30 imam od kako je izasao (1988) i do sada sam menjao - (gume, filtere, ulje, koseve zamenio, brisace soferke) - 320i F30 kupio sam ga polovnog i menjao sam mu (ulje, filtere i gume) - X6 F16 imam novog kupljenog (2015) menjao sam mu (Ulje, filtere) - 530i G30 kupio sam ga polovnog (2018) menjao sam (NISTA) - Eto, kako samo njemu crklo, a meni i ostalima nije. Manje pisite lazi!!!

Belgrade

pre 4 godine

Pitanje: Da li ti je i jedan model trosio ulje? Ja sam svoj Bmw kupio nov u Delta motorsu 2015 god, reč je o 316i (f30) Twin Power, potrosi mi minimum litar ipo na 15,000km ulja, trosio je od samog početka, a auto je sada presao skromnih 70,000km. To me jako nervira, da sam kupio na pijaci sto se kaze mislio bih da su mi uvalili neku ragu od 500,000km. Hvala.

Belgrade

pre 4 godine

Moram i ja da se požalim na Bmw. Auto je kupljen nov u Delta Motorsu 2015 godine. Benzinac 316i Twin Power. Prvi problem sam imao sa skromnih 60,000km kada je otisao neki relej te se auto gasio. Nakon toga sitne smetnje u smisliu stlano izbacuje neke greske da ne fukcinoise itd. U prospektu kada sam kupovao auto pisalo je da trosi oko 7,5l, ajde da dodam na to jos 1,5 litar, ali meni trosi 12 i kusur litara. Nakon toga sam imao neki sudar, osoba me je udarila bočno, auto se raspao kao da me je raketa pogodila. A malo da dotaknem i Dleta motors, nisu u stanju da urade zapisnik o visini stete vise od mesec ipo dana. Jednom rečju sveukupna slika Bmw-a je jedan lep znak na njemu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija