• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

02.09.2019

14:09

EKSKLUZIVNI PROIZVODI IZ SRBIJE ZA DUBOK DŽEP: Od mleka čiji decilitar košta 1.150 dinara, do NAJSKUPLJEG SIRA NA SVETU

Zaštitnik potrošača

EKSKLUZIVNI PROIZVODI IZ SRBIJE ZA DUBOK DŽEP: Od mleka čiji decilitar košta 1.150 dinara, do NAJSKUPLJEG SIRA NA SVETU

Podeli vest

Nedavno je objavljeno da se u jednom novobeogradskom marketu mogu kupiti banane koje koštaju čak 1.150 dinara po kilogramu.

Cena je tolika jer nije reč o običnim bananama na koje smo navikli, već o crvenim.

Da i Srbija ima šta da ponudi onima sa dubljim džepom, odnosno da proizvodi ekskluzivne, retke i skupe proizvode potvrđuje sledećih nekoliko primera.

Naime, na proleće će se u Bobovu kod Svilajnca otvoriti farma magaraca sa koje bi narednih godina na srpsko, a potom i evropsko tržište, trebalo da stižu proizvodi ove životinje – magareće mleko i prerađevine, piše Dnevnik. Magareće mleko trenutno dostiže cenu od 40 do 50 evra po litru.

Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ već nudi magareće proizvode na tržištu, pa se tako decilitar likera od magarećeg mleka prodaje za 1.150 dinara, dok 50 grama magarećeg sira, jedinstvenog i najskupljeg na svetu, košta čak 7.800 dinara, piše novosadski list. Za istu količinu običnog magarećeg sira potrebno je izdvojiti 6.000 dinara.

(VIDEO) NAJSKUPLJI SIR NA SVETU PRAVI SE U SRBIJI! Kilogram košta 1.000 evra!

U prodavnici gde se mogu naći magareći sir i liker prodaju se i kozmetički proizvodi, pa je tako u pobudi noćna krema za lice od magarećeg mleka po ceni od 3.000 dinara dok sapun od njega košta 600 dinara.

Na policama je i kulen, ali od konjskog mesa, i košta 3.000 dinara kilogram.

Svinjsko meso je poslednjih meseci poskupelo i potrošači ga sve manje kupuju, ali to nije uticao na to da se na našem tržištu smanji ponuda mesa mangulice.

Dok za kilogram slanine obične svinje treba platiti oko 800 dinara, slanina mangulice košta čak 1.500 dinara. Slično je i kada je kulen u pitanju – kilogram kulena od mangulice košta 6.000, a šunke 2.400, dok je kilogram masti mangulice 500 dinara iako je cena proizvoda od običnih svinja i do pet puta manja.

 

KRAJNJE PRAKTIČNO: Kinezi napravili "njuškalo" za svežinu mesa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17