• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer.rs

02.07.2020

18:15

SRBI ČESTO PSUJU ZA VOLANOM, ALI NISU NAJGORI! Šta mislite iz koje države u Evropi dolaze NAJAGRESIVNIJI VOZAČI?

Zanimljivosti

SRBI ČESTO PSUJU ZA VOLANOM, ALI NISU NAJGORI! Šta mislite iz koje države u Evropi dolaze NAJAGRESIVNIJI VOZAČI?

Podeli vest

Francuski vozači dele prvo mesto sa grčkim kolegama u neslavnom rekordu izricanja uvreda tokom vožnje, pri čemu ih je 70 odsto priznalo da to čini, pokazalo je novo istraživanje o navikama vozača u Evropi.

U Švedskoj to čini svega 34 procenta vozača, preneo je briselski portal Politiko.

Vozači iz 11 evropskih država učestvovali su u istraživanju: Francuska, Nemačka, Belgija, Španija, Velika Britanija, Italija, Švedska, Grčka, Poljska, Holandija i Slovačka.

Petina francuskih vozača navela je da nisu baš istovetna osoba kada voze, ali samo šest procenata sebe doživljava agresivnim na putu, pokazalo je istraživanje Instituta za istraživanje javnog mnjenja Ipsos za drumskog operatora Vinci Autoruts.

Na osnovu istraživanja, oko 88 odsto vozača širom evropskih zemalja priznalo je da zaboravlja na ograničenja za brzinu, međutim, oko 92 odsto Šveđana je priznalo da to čini.

EU je nedavno saopštio da je oko 22.800 ljudi poginulo u saobraćajnim nesrećama 2019. širom evropskog bloka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AVANTURA NA PLANINI! Vožen zlatiborski reli
Podkast

AVANTURA NA PLANINI! Vožen zlatiborski reli

Zlatiborski reli koji je vožen na ovoj planini prvi je u Evropi koji je organizovan od izbijanja epidemije korona virusa i reč je o takmičenju koje se boduje za Nacionalni šampionat i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

28.06.2020

13:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija