• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IVAN GAJIĆ

26.01.2018

20:16

KOMPOZITORI NAS ŠIŠAJU KAO OVCE! Milica Todorović se žali da su autori POSTALI HALAPLJIVI KADA PRODAJU PESME!

Estrada

KOMPOZITORI NAS ŠIŠAJU KAO OVCE! Milica Todorović se žali da su autori POSTALI HALAPLJIVI KADA PRODAJU PESME!

Podeli vest

Milica Todorović se žali da su autori postali baš halapljivi kada prodaju numere njoj i njenim kolegama

Milica Todorović kaže da je tekstopisci i kompozitori "deru" za pesme! Pevačica priznaje da se zbog toga ponekad oseća kao "ovca za šišanje", baš kao i druge njene kolege koje basnoslovno plaćaju numere. S druge strane, Milica je svesna da u jedan hit mora da se uloži dosta novca.

Nema garancije

- Cene pesama su poslednjih godina baš drastično skočile. Ljudi me pitaju da li je moguće da se pesma plaća pet-šest hiljada evra, a nažalost, cene su i duplo veće! Ali dobro, sve dok ima ovaca za šišanje, što da ne... Moram da priznam da sam i ja u toj grupi i da kupujem takve pesme- priča Milica za Informer i dodaje:
- Znate kako kažu moje kolege: za dobru pesmu i onu koja će postati hit vredi dati i poslednji dinar. Samo, postoji jedan problem, niko ne može da ti garantuje uspeh pesme.

Bačene pare
Trenutno u fioci kod kuće imam desetak pesama koje sam platila, a nikad ih neću objaviti Milica Todorović

Pevačica ističe da je skok cena kod autora doprineo tome da i pevači više zarađuju na tezgama.
- Dobra stvar u celoj priči je što su uporedo sa njihovim podizanjem cene i pevačima honorari išli naviše. Verovatno ne svima, shodno popularnosti. Ako me neko pita da li je puno dati nekoliko hiljada evra za jednu pesmu, reći ću da jeste. Ali sa druge strane, to je naše oruđe za rad i zahvaljujući njemu i mi lepo živimo - kaže Todorovićeva.
Pobednica druge sezone "Zvezda Granda" ima običaj da unapred kupi pesme, pa ih posle nikada ne snimi...
- Odem da čujem neku pesmu i svidi mi se na prvo slušanje. I umesto da sačekam malo, da me prođe taj prvi utisak i da trezveno razmislim, ja sam se nekoliko puta zaletela i odmah ih kupila. Onda dođem kući i, što češće preslušavam numere, manje mi se sviđaju. Tako trenutno u fioci kod kuće imam devet ili deset pesama koje sam platila, a nikad ih neću objaviti - rekla nam je Milica.

Jasna računica

Ona nije htela direktno da prizna koliko je tačno onda para do sada bacila na pesme.
- Smatram da je zaista neumesno da pričam o novcu, ali ako se vratimo na početak razgovora i setimo se koliko koštaju pesme, a ja imam desetak od kojih nemam ništa, računica je jasna. Proćerdala sam neki sladak stančić u Beogradu, ali šta da se radi - zaključuje Todorovićeva.
Ivan Gajić

Graja je hteo da me pošalje na Evroviziju

Milica bi volela da predstavlja Srbiju na Pesmi Evrovizije. Pevačica dodaje da je imala šansu za to 2012. godine, ali da ju je propustila.
- Zvao me je Vladimir Graić i ponudio mi da pevam njegovu pesmu na Beoviziji. Iako je postojala želja, neke kockice se nisu poklopile i tu numeru su na kraju snimile Ivana Pavković i Vanja Mijatović. Bilo bi mi drago da nekad budem deo tog svetskog šoua. Mislim da bih se dobro snašla - kaže pevačica. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dr

pre 6 godina

ako imas jednu dobru pesmu koja moze postati hit,,tisi lansiran tii popularan ,,tebe traze ,imas tezge,,imas pare ,uspeo si u zivotu,,,i sta treba neko dato izmozga i dati pkloni na lepe oci,,strasno,,bas milica zna koliko je vazan tekst i muzika,,,,pevaca je mnogo tekstopisaca malo,ali svaki ulozen dinar se vraca 1000 puta i ostaje zauvek,,,

Ljubvel

pre 6 godina

Odakle joj tih pedeset hiljada "zamrznutih" u ladici stola u vrednosti proćerdalog slatkog stančića u Beogradu. Da li je placen PDV na taj iznos ?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17