• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Spasojević

17.08.2018

23:30

BAJAGA ZAJEBAO USTAŠE, posle Karlovca, hteli da ga oteraju i iz Varaždina!

Estrada

BAJAGA ZAJEBAO USTAŠE, posle Karlovca, hteli da ga oteraju i iz Varaždina!

Podeli vest

Ustaše su pokušale da zabrane i večerašnji nastup Momčila Bajagića Bajage na "Špancirfestu" u Varaždinu, ali ih je on zeznuo i unapred uzeo honorar! Poučen negativnim iskustvom, kada mu je pre nekoliko dana otkazan koncert u hrvatskom Karlovcu, srpski muzičar sada traži avans za sve tezge u "lijepoj njihovoj"

Bajaga kao da je predosetio da će se i pred varaždinski koncert "povampiriti" hrvatski ratni vojni veterani (takozvani "branitelji"), pa je rešio da se unapred osigura. Ovog puta, ti "branitelji" izdali su saopštenje u kojem su Bajagu nazvali "velikosrpskim agresorom" (?!). Zamerili su mu i to što je pre 35 godina pevao sa "četničkim vojvodom Borom Đorđevićem".

Strašno

Strašno je da jednog Bajagu, jednog jugoslovenskog muzičara, neko zabranjuje. To je smejurija, smatra voditelj Ognjen Amidžić.

Besplatna reklama

I dok Momčilo poručuje da ne želi da komentariše ovu temu, njegov menadžer Gane Pecikoza potvrdio nam je da koncert nije ni mogao biti otkazan jer su muzičari isplaćeni unapred.

- Koncert će biti održan, unapred smo uzeli novac i sve je dogovoreno. Momčilo peva u Hrvatskoj od 2002. godine i nikada nismo imali ovakve situacije. Ne znam da li su se osilili jer su postigli veliki uspeh u fudbalu ili se ponašaju tako jer je mesec avgust u kom slave "Oluju"... U svakom slušaju svi znaju da Momčila ne zanima politika. Kad sve uzmem u obzir, dobili smo besplatnu reklamu! - smatra Pecikoza.

SAŠA POPOVIĆ HITNO PREKINUO ODMOR ZBOG HAPŠENJA BADŽINOG SINA! Supruga Suzana: Pravda je dostižna

Pogođen hajkom na kolegu, frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević poručio je hrvatskim braniteljima da se obračunavaju sa njim, a da ostave Momčila Bajagića Bajagu na miru!

Karlovac nije Varaždin

Bajaga je nastupao dva puta u Varaždinu i nikad nismo imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Karlovac nije Varaždin, ističe Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.

- Bajaga ima naivne pesme, bez ikakve političke pozadine, tako da ne razumem zbog čega im smeta. Nek napadaju mene, a njega ostave na miru! On se nikad nije bavio politikom. To što rade je glupo i podmuklo. Jedino objašnjenje za sve ovo mi je da ti neki branitelji hoće da uzmu pare organizatora da bi prestali da prave veštačku frku i hajku - kaže Bora Čorba i dodaje:

- Kod nas su svi dobrodošli, kod njih ne. To govori o nama i njima.

Više vole turbo-folk

Njihov kolega Rambo Amadeus smatra da je razlog šikaniranja Bajage u "lijepoj njihovoj" to što srpski roker ne izvodi turbo-folk.

BAJAGA O ZABRANI NASTUPA U KARLOVCU: Nisam reagovao, jer ne znam kako na to da reagujem!

- Evo, nekoliko dana pokušavam da razumem zašto bi bilo ko, bilo gde zabranjivao koncert Bajage? Jedino objašnjenje koje može da bude logično je što "Bajaga i Instruktori" ne sviraju turbo-folk koji je, koliko vidim, sasvim dobrodošao baš u svakom delu pokojne SFRJ - napisao je Rambo na Fejsbuku.

Nele: Za njih rat još traje!

Printaskrin

Muzičar Nele Karajlić smatra da je sabotiranje Bajage u Hrvatskoj besmislen potez i poručuje da su ovakve stvari razlog što živi u Beogradu, a ne u Karlovcu ili Varaždinu.

- Muzika je večna, preživeće sve, pa i branitelje! Oni su izgleda duboko uvereni da su dobili rat. Ako je neko dobio rat, onda nema potrebe da nešto zabranjuje. Ili oni nisu dobili rat, ili on još uvek traje u njihovim glavama - rekao je Karajlić za N 1 i dodao:
- Meni je najsmešnije što napadaju, u političkom smislu, jednu od najbenignijih osoba koja hoda ovim prostorima... Da je u pitanju Bora Čorba ili ja, možda bih čak i razumeo branitelje. Ali, ono što je meni važno, jeste da se u mom gradu takva budalaština ne može dogoditi. Zato ja živim u Beogradu, a ne u Karlovcu ili Varaždinu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vev

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto ga zabranjuju, kada je on pre 8-9.g mozda i ranije isao u HR. po hrvatsko drzavljanstvo?

surovi

pre 5 godina

Dobro bre BAJAGIĆU ...... Volim te, drag si mi, cenim te mnogo kao pevača ..... ali dokle ćeš da im se uvlačiš u bulju ??? DOKLE ???

KOCTA

pre 5 godina

КАКО ИХ ЈЕ ЗАЈЕБАО КАДА ЈЕ ПЕВАО НИТИ НАШИ ТАМО НИТИ ЊИХОВИ ОВДЕ ТАКО ЈЕ НАЈБОЉЕ

Proki

pre 5 godina

Pa u Hrvatskoj se mrze Dalmatinci i Zagorci,,a svima jednako im fratri prave decu po čitavoj " lijepoj našoj" i iz tog razloga shvatam njihovo šizofreno ponašanje.A normalno je da rodbinske veze sklapaju brakove u Hrvstskoj,pa im deca idu ukrivo,razrokih očiju,i suicidnog ponašanja,, ,znam ovo jer sam često tamo u " gostima".

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija