• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

04.01.2019

08:53

TO SU GUBICI KOJI UČINE DA ČOVEK JEDNOSTAVNO ZANEMI! Tužan oproštaj Voje Brajovića od Marka Nikolića

Kultura

TO SU GUBICI KOJI UČINE DA ČOVEK JEDNOSTAVNO ZANEMI! Tužan oproštaj Voje Brajovića od Marka Nikolića

Podeli vest

Voja Brajović je bio klasić preminulog glumca Marka Nikolića i ovaj gubitak veoma ga je pogodio

Voja Brajović napominjući da čovek celog života uči kako da nosi tugu, veli:

- Mi smo klasići, sa Akademije iako je on bio oko tri godine stariji od mene. Bio je gorda glumačka ličnost u najlepšem i najboljem smislu te reči. I, to su ti gubici koji učine da čovek jednostavno zanemi... On je došao iz Kraljeva, ja iz Valjeva, bio mi je ko stariji brat... Sa druge godine akademije Žilnik ga je odveo u svoj film „Rani radovi“... Rano je postao glumac koji nosi projekat. Uvek se tužno i mučno i isprazno osećam da govorim o nekom koga više nema, radije bih da me iko pitao govorio o njemu – njemu, da čuje. Igrali smo kasnije, kroz karijere, uglavnom u različitim poslovima, u različitim pozorišnim kućama.

BIO MI JE KAO ĆALE! ZBOGOM MOJ GIGO! Dragan Bjelogrlić potresen smrću Marka Nikolića

Zajedno smo igrali u nekoliko filmova i serija gde uglavnom nismo bili direktni partneri - kaže Voja Brajović za "Blic".

Brajović se dotakao i priče vezane za "Bolji život" - ostvarenje koje je definitivno obeležilo karijeru glumca.

Foto: Novak Đurović

- Publika verovatno najviše pamti „Bolji život“ seriju koja je, kako to kod nas ne retko biva, poprilično od kritike dočekana na nož kad se pojavila da bi tek znatno kasnije bivala hvaljena. Hrabra, urbana priča u kojoj jedna udata žena Emilija (Ceca Bojković) sa troje dece ima slobodu da se zaljubi u tog gimnazijskog profesora koga sam igrao. Interesantno, publika je zapravo podjednako navijala i za Emilija i za muža joj Gigu Moravca kog je tako izvrsno Marko Nikolić igrao. Bio je obeležje nacionalnog mentaliteta u najboljem smislu. To je on svojom ličnošću, svojom glumačkom harizmom donosio. Ne znam da li se iko bavio time ali jeste zanimljivo da publika nije osuđivala ni jedno ni drugo pa čak ni tog profesora kog sam igrao. Odlazak Marka Nikolića je nesumnjivvo gubitak za ceo ovaj prostor koji se sad zove region kao što je i odlazak velikog, velikog glumca Ive Grgurovića - kaže Voja Brajović.

Na sceni matičnog Narodnog pozorišta, čiji je stalni član postao 1970. ostvario je još niz nezaboravnih uloga od kojih se posebno izdvajaju Nikolaj Rostov („Rat i mir“), Henri (Ričard Treći), Serdar Janko („Gorski vijenac“), Aleksa Žunjić („Sumnjivo lice“), Grof Cezar fon Muk („Mefisto“), LJubomir Vulović („Apis“), Baron („Na dnu“), Jaša Tomić („Je li bilo kneževe večere“), DŽordž, vojvoda od Klorensa („Ričard Treći“), Lebedev („Idiot“), Sokolović („Izbiračica“), Dorn („Galeb“), Berald („Uobraženi bolesnik“), Šimurina („Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“)...

(FOTO) SLIKA KOJA ĆE VAS RASTUŽITI! Zbog ovog detalja ćemo ga zauvek pamtiti: Marko Nikolić - VELIČINA U TELU SKROMNOG ČOVEKA!

Marko Nikolić je za svoj opus dobitnik I niza prestižnih priznanja među kojima su I “Pavle Vuisić”, “Raša Plaović” I druga.

Biće sahranjen u subotu, 5. januara u 14.30 u Aleji zaslužnih građana. Kako je potvrđeno “Blicu” iz službe za informisanje Novog groblja, opelo će biti održano u 14.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17