• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2016

15:55

STIŽE I ALADIN Na Fest se vraćaju filmovi za mlade!

Kultura

STIŽE I ALADIN Na Fest se vraćaju filmovi za mlade!

Podeli vest

Ove godine na Fest se vraćaju filmovi posvećeni mlađoj publici selekcijom "Plazma Festić", najavio je danas organizator Cebef

Na programu će biti animirani film "Pesma mora", irskog reditelja Toma Mura, novi film francuskog reditelja Žan Žak Anoa "Poslednji vuk", zatim ostvarenje "Julija i Alfa Romeo" po scenariju Danila Bećkovića i Dimitrija Vojnova, u režiji Blaža Završnika, kao i francuska komedija "Nove avanture Aladina" reditelja Artura Benzakena. 

KLADIONICE OTKRILE TAJNU: Tom Hardi je novi Džejms Bond!

"Pesma mora" je film reditelja poznatog po animiranom ostvarenju, "The secret of Kells". Oba filma su bila nominovana za Oskara, a mnogi kritičari ih stavljaju u isti rang sa najboljim naslovima Diznija i Piksara. 

MERIL STRIP: Direktori u Holivudu bi mogli biti malo manje "beli"!

Ovaj film se ipak izdvaja po tome što animacija nije rađena kompjuterski već ručno, a animatori su bili pod uticajem keltske narodne umetnosti i slikara Klea i Kandinskog. 


Glavni junaci su Ben i njegova mlađa sestra Saoirse, koji kreću put mora da oslobode vilinska bića od čari keltske boginje. 

"Poslednji vuk" je novi film reditelja poznatog po ostvarenjima kao što su "La victoire en ćantant" (Oskar za najbolji strani film), "Ime ruže" i "Sedam godina na Tibetu". 

Zabrana ulaska u Kinu koja mu je nametnuta zbog tog filma, konačno je podignuta kako bi Ano u kineskoj provinciji Unutrašnja Mongolija snimio svoj novi film. 

Kineski producenti dugo su pokušavali da pronađu reditelja koji bi adaptirao popularni istoimeni bestseler, ali niko se nije usuđivao da se upusti u projekat koji je zahtevao rad sa pravim vukovima. 

Radnja se dešava krajem 1960-ih godina, tokom Kulturne revolucije, kada je bistri pekinški student Čen Džen poslat u daleku provinciju da podučava lokalno nomadsko stanovništvo, ali se ispostavlja da on može mnogo više da nauči od njih o životu u skladu sa prirodom i divljim životinjama. 

"Julija i Alfa Romeo" je za one koji su u godinama kad je vreme za prvo zaljubljivanje.

Glavni junak je Tilen, zgodni srednjoškolac koji se zaklinje na večnu ljubav svojoj devojci u nadi da će mu dozvoliti da spava s njom, ali će njegov svet biti prodrman iz korena kada nastupi serija tragičnih događaja zbog koje počinje da veruje da je na njega bačena kletva koja ga sprečava da bude sa Sarom.

U filmu "Nove avanture Aladina" popularni francuski komičar i glumac Kev Adams igra lopova koji sa prijateljem radi kao Deda mraz u robnoj kući i planira pljačku posle radnog vremena, ali pre nego što krenu u akciju, opkoljava ih grupa dece koja odbija da ih ostavi na miru dok ne čuju bajku, primoravši ih da improvizuju priču o Aladinu. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17