• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. P.

23.11.2016

18:45

NIKOLA KOJO ZA INFORMER O SVOM NOVOM PROJEKTU: Ponos je biti deo stada!

Kultura

NIKOLA KOJO ZA INFORMER O SVOM NOVOM PROJEKTU: Ponos je biti deo stada!

Podeli vest

Nikola Kojo je srećan štoje na svom rediteljskom prvencu radio sa velikim glumcima, a pre svega prijateljima Vesnom Trivalić, Zoranom Cvijanovićem, Natašom Ninković, Nikolom Đuričkom

Jedan od najcenjenijih srpskih umetnika Nikola Kojo kaže da glumcima treba vratiti dostojanstvo jer su poslednjih godina bili dovoljno ponižavani.

On će večeras premijerno predstaviti svoj rediteljski prvenac film "Stado", u kom je uspeo da okupi sjajnu ekipu glumaca: Vesnu Trivalić, Zorana Cvijanovića, Nikolu Đurička, Vojina Ćetkovića, Natašu Ninković.... U ovom ostvarenju biće prikazani realni problemi sa kojima se oni u poslu susreću, ali je Kojo tokom rada na ovom filmu uspeo da reši jedan od njih: plaćanje glumaca.

Promo

Kolege vas hvale da ste jedan od retkih koji honorare isplaćuje na vreme. Da li je to tako zato

Dve premijere u Beogradu

Film "Stado" večeras će premijerno biti prikazan na dva mesta, u beogradskom Centru "Sava" s početkom u 20 časova, dok je druga projekcija u 21 sat u "Sinepleksu" u šoping centru "Ušće". Nakon prestonice, Kojin rediteljski prvenac naći će se na repertoaru bioskopa širom Srbije.

što ste i sami često čekali na svoj novac? Kako se osećate kada čujete da vas hvale i zbog toga što ste im svake snimajuće nedelje davali po dva slobodna dana?

- Samo se trudim da radim po savesti i da ne činim drugima ono što ne volim da se meni čini. Ne znači mi ništa lično to što me hvale. Znači mi ako se taj princip nastavi i ako se vrati dostojanstvo profesije. I ne samo mojoj branši, već i svim drugim profesijama i ljudima koji su dovoljno poniženi na ovim našim prostorima.

Promo

Mnogi komentarišu da ste okupili najskuplju ekipu glumaca na jednom mestu. Da li vi to gledate tako ili biste ipak rekli da ste okupili sve svoje prijatelje u jednom filmu?

- Ne znam šta znači najskuplja ekipa? To su pre svega vrhunski umetnici koji zaslužuju mnogo više zbog prirode posla kojim se bave. A neki od njih su slučajno i moji prijatelji. Inače, da razjasnimo tu misteriju plaćanja koja sve toliko zanima: ovaj projekat je dobio sredstva na konkursu Filmskog centra Srbije, koji je pod patronatom Ministarstva kulture, odnosno Vlade Republike Srbije... Tako da nisam ja platio te ljude, već Vlada Srbije i koproducenti.

Promo

Da li je ovo uloga po kojoj želite da vas pamte ili postoji neka druga na koju ste posebno ponosni?

- Ne znam. Uloga mi je draga, ali ne mogu još da sudim da li je među najboljima. Vreme će pokazati.

Snimamo i seriju

Promo

Koliko ima istine u pričama da će film "Stado" prerasti u veći projekat i da ćemo na Prvoj televiziji uskoro moći da gledamo istoimenu seriju?
- Film "Stado" je deo velike serije "Klasa", koja je u nastajanju. Od satirične komedije, preko drame, do trilera, "Klasa" će menjati žanr i ona je regionalni projekat, pa i šire, jer se jedan deo radnje događa i u Nemačkoj. To je projekat koji će režirati i Srđan Dragojević, i Dalibor Matanić, i Pjer Žalica, i jos mnogo velikih faca. Naravno, u njemu će igrati svi najbolji sa ovih prostora i šire.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija