• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

05.06.2015

11:10

PRIJATELJI IZ DALEKA Dani Venecuele u Trsteniku

Kultura

PRIJATELJI IZ DALEKA Dani Venecuele u Trsteniku

Podeli vest

U Trsteniku danas počinju Dani Venecuele koji će trajati do 14. juna i predstaviće šarenolikost Južne Amerike kroz muziku, ples, promociju knjiga i projekcije filmova

To će biti prilika da se žitelji Trstenika upoznaju sa ovom egzotičnom zemljom, saznaju više o njenoj kulturi i otkriju zašto se o Venecueli priča kao o najčuvanijoj tajni Kariba.

  - Dani Venecuele doneće građanima Trstenika i okoline šarenolikost Južne Amerike kroz muziku, ples, promociju knjiga i projekcije filmova. U okviru manifestacije koju priređuje Društvo prijatelja latinoameričkih naroda Simon Bolivar, uz podršku Narodnog univerziteta Trstenik, i u saradnji sa Ambasadom Bolivarske Republike Venecuele danas će u 16 sati svečano biti otvorena  izložba fotografija "Venecuela za XXII vek". Izložbom  će biti predstavljeni najznačajniji trenuci međunarodnih susreta predsednika Uga Čaveza i svetskih vođa, umetnika i intelektualaca - navode u Službi za protokol i odnose sa javnošću Opštine Trstenik.

U Većnici Narodnog  univerziteta Trstenik  sutra će biti oformeljeno Društvo prijatelja srpskolatinoameričkih naroda "Ugo Čavez" , a na taj način Opština Trstenik će postati spona između naša dva naroda i pokretač međukulturne saradnje.

Na Trgu mladih plesna grupa Venecuela predstaviće publici  bogatstvo venecuelanskih plesova, među kojima je i Ples đavola iz Jarea koji je od 2003. godine uvršten na listu Svetske kulturne nematerijalne baštine Uneska i predstavlja autentičnu kulturno umetničku tvorevinu Venecuele.

 

                                                                                                    


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija